Ομολογία αποτυχίας ο προϋπολογισμός 2023

ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΕΠΙΚΡΙΝΕΙ Ο ΠΡ. ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΡΗΣ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ

Δημοσίευση: 24 Ιαν 2023 13:50

Σκληρή κριτική στη Δημοτική Αρχή και προσωπικά στον δήμαρχο Φαρσάλων, Μ. Εσκίογλου, ασκεί ο πρώην δήμαρχος Άρης Καραχάλιος, με αφορμή την ψήφιση του προϋπολιγισμού από τη… μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου στην πρόσφατη συνεδρίασή του.


Σε μακροσκελή δήλωσή του ο κ. Καραχάλιος αναφέρει τα εξής: «Ο τελευταίος προϋπολογισμός της Δημοτικής Αρχής του κ. Εσκίογλου, που καταψηφίστηκε με 15 αρνητικές ψήφους έναντι 9 θετικών, αντικατοπτρίζει πλήρως τα χρόνια της διοίκησής του, δηλαδή τις μεγάλες ανέξοδες υποσχέσεις, τις ανεκπλήρωτες επιδιώξεις του, την κατασπατάληση των εκατομμυρίων ευρώ του «Ιανού», την απαξίωση των φορέων και συλλογικοτήτων του τόπου, την αποξένωση των παρατάξεων της μειοψηφίας, τη διαγραφή των μη αρεστών συμβούλων, την ικανοποίηση των απαιτήσεων των «φίλιων δυνάμεων» και των ημέτερων, την επαναφορά των καταδικασμένων πρακτικών του παρελθόντος και το ελάχιστο αποτέλεσμα για τους δημότες και τον τόπο.
Και ενώ ο κ. Εσκίογλου, μόνος και αποξενωμένος, «πανηγυρίζει» για τον προϋπολογισμό, με εγγραφή πιστώσεων έργων τετραετίας -ακόμη και ενταγμένων το μακρινό 2019- που δεν κατάφερε επί τριετία να εκτελέσει, οι αριθμοί τον διαψεύδουν πανηγυρικά, καθώς από τους προϋπολογισμούς 2021 και 2022, με καταγραφή αντίστοιχων εκατομμυρίων ευρώ, υλοποιήθηκε μικρότερο του 50%, δηλαδή και αυτού του μισού, απ’ όπου αν αφαιρεθούν οι μισθοί, τα πάγια έξοδα λειτουργίας και οι βασικές προμήθειες του Δήμου, η αναπτυξιακή αποτύπωσή του είναι ανύπαρκτη και αφορά στις πάγιες δαπάνες του Δήμου.
Ο προϋπολογισμός του Δήμου αποτελεί σημαντικό εργαλείο αυτοδιοικητικής πολιτικής και όχι έκθεση ιδεών με παράθεση των ανεκτέλεστων έργων και των «παγωμένων» εκατομμυρίων ευρώ, με σκοπό την παραπλάνηση των δημοτών. Εργαλείο πολιτικής προς εκτέλεση, που πρέπει να εφαρμόζεται με συγκεκριμένα, μετρήσιμα και απτά αποτελέσματα για να λύνει προβλήματα, να βελτιώνει την ποιότητα ζωής των πολιτών και να δημιουργεί συνθήκες ανάπτυξης και όχι παράθεση εκατομμυρίων με άδηλο μέλλον.
Στον προϋπολογισμό 2023 του Δήμου μας, κατά αντιγραφή του προηγούμενου, απουσιάζουν οι στοχευμένες προβλέψεις για βελτίωση της καθημερινότητας, αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας, αστική ασφάλεια των πολιτών, επέκταση του δημόσιου - κοινόχρηστου χώρου, υποδομών στη σχολική και προσχολική στέγη, υποδομών και δράσεων κοινωνικής πολιτικής, επαύξηση πολιτιστικών και αθλητικών δράσεων, θεσμοθέτηση σπουδαίων και μεγάλων προς τόνωση της κινητικότητας των πολιτών και της τοπικής οικονομίας.
Η διοίκηση του κ. Εσκίογλου αντί για ανάπτυξη, αντί προοπτικών για τη δεκαετία του 2030 που διανύουμε, απλώς συντηρεί και διαχειρίζεται τα υφιστάμενα, όταν δεν τα αδρανοποιεί.
Περιαυτολογεί, αυτοθαυμάζεται και θριαμβολογεί για τα αυτονόητα.
Είναι πλεονασμός να τονίσουμε ότι στην εποχή μας πέραν των συνεχών διεκδικήσεων επιβάλλεται η υιοθέτηση βασικών στρατηγικών με στόχευση τη βέλτιστη χρήση των οικονομικών πόρων και τη διαρκή επαύξησή τους, ενώ στον προϋπολογισμό 2023 ουδέν το σχετικό για την προοπτική δημιουργίας επιπρόσθετων εσόδων, στη θωράκιση από το δυσμενές οικονομικό περιβάλλον, στην προώθηση πολιτικών προς βελτίωση της κοινωνικής ευημερίας, του εισοδήματος των δημοτών.
Είναι πολύ πρόσφατη για τη διοίκηση του κ. Εσκίογλου: α. Η απαξίωση των επαγγελματιών και των αγροτών του τόπου, β. η περιφρόνηση των συλλογικών δράσεων και συλλογικοτήτων, γ. η ενασχόλησή του με την εξυπηρέτηση ιδιοτελών θεμάτων, δ. η αποφυγή διαφύλαξης της δημοτικής περιουσίας, ε. τα εφευρήματα και οι αστήρικτες δικαιολογίες, για την απραξία, στ. η κατασπατάληση των πόρων της θεομηνίας «Ιανός», με αμαρτωλές διαδικασίες απευθείας αναθέσεων, χωρίς εκπτώσεις, μέχρι και σήμερα, ζ. η αδυναμία προς εκμίσθωση μεγάλης δημοτικής έκτασης, με είσπραξη ενοικίων και τελών για τον Δήμο, η. η εμμονική και ανεξήγητη άρνηση ένταξης του τοπικού φορέα αγροτικής ανάπτυξης στην υπό σύσταση ενεργειακή κοινότητα και η μη συμμόρφωση στην απόφαση του Δ.Σ., θ. η «ευχερώς ανεξήγητη» και επί τριετία αποφυγή ολοκλήρωσης των ενταγμένων μεγάλων έργων της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής μας, με συσσώρευση των σχετικών κονδυλίων στον τελευταίο και καταψηφισμένο προϋπολογισμό του έτους 2023 (με 15 προς 9 ψήφους, με καταψήφιση από το σύνολο των παρατάξεων της μειοψηφίας, αλλά και τους τρεις ανεξάρτητους συμβούλους της παράταξής του), ι. η αντιδημοκρατικότητα λειτουργίας του και η έλλειψη συνεργασίας με το σύνολο της μειοψηφίας, η δημιουργία «κλειστής κλίκας και διευθυντηρίου», κατά τις καταγγελίες συμβούλων της παράταξής του.
Μετά τη συνεχή, επίμονη και επί τριετία άρνηση του κ. Εσκίογλου να κάνει δημόσιο απολογισμό ενώπιον των δημοτών μας, καίτοι υποχρεωμένος από τον Νόμο και τις ψευδείς διακηρύξεις του, έρχεται ως επακόλουθο και επιστέγασμα της αυτοδιοικητικής ανεπάρκειας, αδιαφορίας, απραξίας του και ως ομολογία αποτυχίας του ο καταψηφισμένος Προϋπολογισμός του 2023».        

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass