Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 25 Ιαν 2023 13:10

Ελεύθερη η πρόσβαση συνταξιούχων εκπαιδευτικών στα μουσεία
Ελεύθερη είσοδο στους αρχαιολογικούς χώρους και στα Μουσεία της χώρας δικαιούνται οι συνταξιούχοι εκαπαιδευτικοί. Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση του Συλλόγου Συνταξιούχων Δημοσίου ν. Λάρισας , τα μέλη που είναι συνταξιούχοι Α/θμιας, Β/θμιας και Γ/θμιας Εκπ/σης να

απευθυνθούν στην αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία (Διαχρονικό Μουσείο) προσκομίζοντας:
Δύο φωτογραφίες, φωτοαντίγραφο Συνταξιοδοτικής Πράξης και Φωτοαντίγραφο ταυτότητας. Εκεί θα δοθεί Αίτηση, που θα συμπληρωθεί, προκειμένου να χορηγηθεί η ανάλογη ταυτότητα.


*Παράκληση και κήρυγμα στον Αγ. Αχιλλιο
Με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, συνεχίζονται τα εσπερινά κηρύγματα στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Κάθε Τετάρτη, στις 5.30 μ.μ. ψάλλεται η Παράκληση σε κάποιον Άγιο, διαφορετικό κάθε φορά, και στη συνέχεια ο π. Ραφαήλ πραγματοποιεί κήρυγμα με θέμα: «Ανάλυση της Θείας Λειτουργίας». Σήμερα Τετάρτη 25 Ιανουαρίου θα ψαλεί η Παράκληση στην Παναγία την Προυσιώτισσα.


*Συνέλευση Οικοπεδούχων Αεροπόρων Αγιοκάμπου
Γενική Συνέλευση των μελών του συγκαλεί ο Σύλλογος Οικοπεδούχων Αεροπόρων Αγιοκάμπου Σωτηρίτσας Αγιάς αύριο Πέμπτη 26 Ιανουαρίου και ώρα 5.30 μ.μ. στη β’ αίθουσα της Λέσχης Αποστράτων Αξιωματικών Αεροπορίας Λάρισας.


*Πανηγυρίζει το παρεκκλήσι του Αγ. Ιωάννου του Χρυσοστόμου
Πανηγυρίζει μεθαύριο Παρασκευή 27 Ιανουαρίου, το παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στο υπόγειο του καμπαναριού του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Αχιλλίου. Αύριο Πέμπτη στις 5.30 το απόγευμα, θα ψαλεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά Αρτοκλασίας και στις 9.30 το βράδυ θα τελεστεί ιερά αγρυπνία. Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου το πρωί δε θα γίνει λειτουργία και στις 5 το απόγευμα, θα ψαλεί ο μεθέορτος Εσπερινός και η Παράκληση στον άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο.


*Ομιλία αρχιμανδρίτη Ν. Μουλατσιώτη στον Αγ. Αχίλλιο
Λειτουργεί και φέτος η Σχολή Γονέων στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αχιλλίου με τον γενικό τίτλο «Διάλογος με τους συζύγους και τους γονείς». Μία φορά κάθε μήνα (Κυριακή ή Σάββατο), ως και τον Απρίλιο, στις 7 μ.μ. ένας ομιλητής αναλύει κάποιο θέμα και ακολουθεί διάλογος με τους παρευρισκομένους. Οι ομιλίες αυτές συνεχίζονται και τη νέα κατηχητική-ιεραποστολική χρονιά 2022-2023. Η τέταρτη ομιλία θα γίνει την Κυριακή 29 Ιανουαρίου, στις 7 μ.μ. στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Ομιλητής θα είναι ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Μουλατσιώτης, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: «Μητέρα ή πενθερά; Η επέμβαση τρίτων στο ανδρόγυνο».


*Εκδήλωση για εκπαιδευτικούς στη ΓΕΧΑ
Ο Σύλλογος Ορθοδόξου Ιεραποστολικής Δράσεως «Ο Μέγας Βασίλειος»,  τιμώντας τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών, οργανώνει εκδήλωση για τους εκπαιδευτικούς την ερχόμενη Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023, 6.30 μ.μ., στην αίθουσα της ΓΕΧΑ, Μανδηλαρά 14, με θέμα: «Το παιδί σήμερα: Συναισθηματική, διαπροσωπική και ενδοπροσωπική λειτουργικότητα». Εισηγητής είναι Βάιος Νταφούλης, Δρ Α.Π.Θ., διευθυντής Παιδοψυχιατρικής Κλινικής Ιπποκρατείου Γ.Ν.Θ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass