«Δώτιο Πεδίο»: Ανεκμετάλλευτη για τους δημότες η επίσκεψη Λοβέρδου στην Αγιά

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2014 21:33 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:03

 

(Γραφείο «Ε» στην Αγιά)

Με επιστολή στην «Ε», η παράταξη «Δώτιο Πεδίο», παράταξη της μείζονος μειοψηφίας στον Δήμο Αγιάς, εκφράζει τη λύπη της για την «ανεκμετάλλευτη», όπως υποστηρίζει, για τους δημότες, επίσκεψη του υπουργού Παιδείας κ. Λοβέρδου στην Αγιά.

Η επιστολή έχει ως εξής «Μετά τη σύντομη επίσκεψη του υπουρ­γού Παιδείας Ανδρέα Λοβέρδου στη Θεσσαλία, αλλά και στην Αγιά, οφείλουμε να σημειώσουμε τα παρακάτω:

1. Είναι μεγάλη τιμή που ο υπουργός Παιδείας ήρθε στον τόπο μας για να λάβει γνώση «ιδίοις όμασι» της κατάστασης των σχολείων μας.

2. Λυπούμαστε τα μέγιστα που η απόπειρα αυτή απέτυχε.

3. Είναι κρίμα μια επίσκεψη ενός υπουργού στον τόπο μας να περνά τόσο ανεκμετάλλευτη για τους δημότες.

Είναι προφανές ότι ο σκοπός της επίσκεψης ήταν να λάβει γνώση ο υπουργός των προβλημάτων των μαθητών, των δασκάλων και των γο­νέων της περιοχής μας. Είναι επίσης πλέον προφανές ότι η επίσκεψη αυτή απέτυχε. Δυστυχώς, είμαστε στη δυσάρεστη θέση να διαπιστώ­σουμε ότι η επίσκεψη αυτή έμοιαζε να έχει περισσότερο ιδιωτικό ή εσω­κομμα­τικό χαρακτήρα, παρά υπηρεσιακό.

Η Δημοτική Αρχή, δυστυχώς, δεν κατάφερε να κερδίσει κάτι ουσι­αστικό για τον τόπο μας. Κατά τη γνώμη μας θα έπρεπε να επιμείνει, ώστε η επίσκεψη να γίνει σε ώρα που τα σχολεία λειτουργούν. Εφόσον αυτό δεν ήταν δυνατό να γίνει, θα έπρεπε τουλάχιστον στην κατ’ ιδίαν συνάντηση, που είχε η Δημοτική Αρχή με τον υπουργό, να κληθούν να συμμετάσχουν φορείς σχετικοί με την εκπαίδευση (διευθυντές σχολείων, εκπρόσωποι συλλόγων Γονέων κ.ο.κ.) ως ένα ελάχιστο αντιστάθμισμα της αδυναμίας επίσκεψης σε ένα σχολείο. Γι’ αυτό οι κοινωνίες οργανώ­νονται σε τέτοιους φορείς, ώστε να μπορούν να συμβουλεύουν και να δι­εκ­δικούν. Εκτός αν κάποιοι νομίζουν ότι γνωρίζουν τα πάντα καλύτερα από όλους τους άλλους.

Ελπίζουμε την επόμενη φορά σε ουσιαστικότερες ενέργειες, τόσο από την Δημοτική Αρχή, όσο και από την κεντρική εξουσία».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass