Εκκληση για προστασία θρησκευτικών μνημείων στην κατεχόμενη Κύπρο

ΜΑΞ. ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΤΗΣ ΔΣΟ ΓΙΑ ΤΟ 2023

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2023 15:40
Η Εκκλησία του Χριστού Αντιφωνητή (12ος αι.),  στην Επαρχία Κερύνειας, στην κατεχόμενη Κύπρο Η Εκκλησία του Χριστού Αντιφωνητή (12ος αι.), στην Επαρχία Κερύνειας, στην κατεχόμενη Κύπρο

«Στο φετινό ημερολόγιο παραθέτουμε φωτογραφίες από Ιερούς Ναούς

που βρίσκονται στα κατεχόμενα από τον τουρκικό στρατό εδάφη της Κυπριακής Δημοκρατίας, οι οποίοι έχουν ιδιαίτερη ιστορική, θρησκευτική και πολιτιστική αξία για τον Χριστιανικό Κόσμο. Στόχος της επιλογής μας είναι η ανάδειξη της θρησκευτικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της Κύπρου, η οποία κινδυνεύει από τις βεβηλώσεις και τις καταστροφές που υφίσταται διαρκώς από το 1974, και η, ως εκ τούτου, ανάγκη προστασίας των συγκεκριμένων ιστορικών χώρων λατρείας, παράλληλα με την επανάληψη του δίκαιου αιτήματος για τον τερματισμό της παράνομης κατοχής κυπριακών εδαφών, της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων και της επανένωσης του νησιού». Τα παραπάνω τονίζει ο γενικός γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας, Μέλος της Βουλής των Ελλήνων (ΔΣΟ), δρ Μάξιμος Χαρακόπουλος, στον χαιρετισμό του στο Ημερολόγιο της ΔΣΟ για το 2023 που είναι αφιερωμένο στις εκκλησίες που βρίσκονται στα κατεχόμενα της Κύπρου. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια πρόκειται για μια εξαιρετικά καλαίσθητη έκδοση, που αναγράφει τις βασικές εορτές της ορθόδοξης χριστιανοσύνης σε τέσσερεις γλώσσες: ελληνικά, αγγλικά, ρωσικά και αραβικά.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass