«Να πάρουμε τα χωριά μας πίσω»

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΧΡ. ΚΑΠΕΤΑΝΟΥ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟΒΡΥΣΟ ΑΓΙΑΣ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2023 16:04

«Το Μεγαλόβρυσο Αγιάς είναι από τα πιο όμορφα ορεινά χωρία του νομού μας, που ενδείκνυται για επίσκεψη και τουρισμό όχι μόνο το καλοκαίρι, αλλά και τον χειμώνα. Με τις κατάλληλες παρεμβάσεις και υποδομές, θα αποτελέσει πόλο έλξης καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Περαιτέρω, με τις εκκλησίες και τα ξωκλήσια, την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου και τον επιβλητικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου στην πλατεία, μπορεί να προσελκύσει επισκέπτες στο πλαίσιο του θρησκευτικού τουρισμού». Τα παραπάνω δήλωσε αναφορικά με την επίσκεψή του στο Μεγαλόβρυσο ο πρώην πρόεδρος της Δ.Ε.Ε.Π. Λάρισας, Χρήστος Καπετάνος.
Ο Λαρισαίος πολιτικός πραγματοποίησε επίσκεψη στο χωριό και είχε επαφές με τους μόνιμους κατοίκους του, οι οποίοι του εξέθεσαν τους προβληματισμούς τους, ειδικά εξαιτίας των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζουν, ως απόρροια της εισαγόμενης ενεργειακής κρίσης, δεδομένου ότι οι περισσότεροι εξ αυτών δραστηριοποιούνται στον πρωτογενή τομέα παραγωγής.
Ο Χρήστος Καπετάνος από την πλευρά του, αφού τους άκουσε προσεκτικά, τόνισε ότι κύριο μέλημα της Κυβέρνησης, όπως έχει διαπιστώσει μετά τις παρατεταμένες επαφές που έχει με στελέχη και με τον υπουργό του ΥΠΑΑΤ, αλλά και με φορείς, είναι η στήριξη του αγροτικού εισοδήματος. «Ενισχύσεις δίνονται, όπως είπε, αλλά σε πολλές περιπτώσεις επιβάλλεται να είναι μεγαλύτερες, αναλογικά με τη ζημία που υποστήκατε. Προς αυτήν την κατεύθυνση, θα συνεχίζουμε να πιέζουμε θεσμικά και υπεύθυνα σε συνεργασία, και είμαι βέβαιος ότι οι προτάσεις μας θα βρούνε ευήκοα ώτα στο Υπουργείο. Η έμπρακτη στήριξη της αγροτικής οικονομίας και της βαριάς βιομηχανίας της χώρας, δηλαδή του πρωτογενούς τομέα παραγωγής, αποτελεί πυλώνα για την Κυβέρνηση της ΝΔ».
Τέλος, ο Λαρισαίος πολιτικός εξήρε την ομορφιά του τόπου για ακόμα μία φορά, τονίζοντας ότι με παρεμβάσεις, όπως η κατασκευή κατάλληλης οδοποιίας, αλλά και με υποδομές, θα αναδειχτεί αυτή η απαράμιλλης ομορφιάς περιοχή και θα γίνει ελκυστική σε επισκέπτες από όλη τη χώρα. «Η επισκεψιμότητα αυτή θα δώσει ανάσα στην τοπική οικονομία, με στόχο να παραμείνουν οι μόνιμοι κάτοικοι του χωριού στον τόπο τους και κυρίως οι νέοι, ώστε να μην ερημωθεί. Πρέπει να πάρουμε τα χωριά μας πίσω».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass