Αρχηγείο Χερσαίων Δυνάμεων η 1η Στρατιά

«ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΗ ΜΕΙΖΟΝΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ» ΤΟΝΙΣΕ Ο Α/ΓΕΕΘΑ ΚΩΝ. ΦΛΩΡΟΣ * «Η ΣΤΡΑΤΙΑ ΒΡΑΧΙΟΝΑΣ ΤΗΣ ΤΙΜΩΡΙΑΣ» ΤΟΝΙΣΕ Ο Α/ΓΕΣ, ΑΓΓ. ΧΟΥΔΕΛΟΥΔΗΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ – ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ * «ΒΑΣΙΚΟ ΠΥΛΩΝΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΧΕΡΣΑΙΑ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑ ΤΗΣ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ» ΤΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΕ Ο ΝΕΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΙΩΑΝN. ΤΣΙΟΠΛΟΣ

Δημοσίευση: 27 Ιαν 2023 13:00

«Σύντομα η 1η Στρατιά θα γίνει ο υπεύθυνος σχηματισμός για όλες τις χερσαίες δυνάμεις. Στα σχέδια της στρατιωτικής ηγεσίας, έχοντας λάβει και την έγκριση της πολιτικής ηγεσίας, είναι η Στρατιά να εξελιχθεί σε Αρχηγείο Χερσαίων Δυνάμεων. Εδώ θα χτυπά η καρδιά των χερσαίων δυνάμεων, η 1η Στρατιά θα αποτελέσει τη μείζονα διοίκηση για επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια» τόνισε χθες ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κων. Φλώρος, απευθύνοντας χαιρετισμό στο στρατιωτικό προσωπικό στην 1η Στρατιά, προαναγγέλλοντας τη νέα διοικητική δομή του Στρατού Ξηράς.


Ο κ. Φλώρος βρέθηκε χθες στη Λάρισα στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης – παραλαβής της διοίκησης της 1ης Στρατιάς, όπου ο νέος διοικητής, αντιστράτηγος Ιωάννης Τσιόπλος παρέλαβε από τον παραδίδοντα και αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη.
Η τελετή έγινε χθες το πρωί, με τον Μητροπολίτη Ελασσόνας, σεβ. Χαρίτωνα να χοροστατεί στην επίσημη δοξολογία, συνοδευόμενος από τον πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Λάρισας, π. Ιγνάτιο.
«Η Στρατιά», τόνισε κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής ο κ. Χουδελούδης, «οφείλει να συνεχίσει να είναι το ισχυρό εργαλείο αποτροπής στα χέρια του διακλαδικού Διοικητή και αν ποτέ απαιτηθεί, ο βραχίονας της τιμωρίας όποιου επιβουλευθεί την ασφάλεια της πατρίδας.
Δίχως αμφιβολία την τελευταία τριετία, το έργο της αναβάθμισης του εξοπλισμού μας, της προσαρμογής του δόγματός μας, της προαγωγής της εκπαίδευσής μας και του εκσυγχρονισμού των δομών μας, έχει λάβει μία μοναδική δυναμική, της οποίας απότοκο είναι η υψηλή επιχειρησιακή μας ετοιμότητα».
Πρόσθεσε, επίσης, πως «μπορεί να ζούμε σε εποχές γεωπολιτικής αστάθειας και ενός ιδιότυπου αναθεωρητισμού, αλλά η χώρα μας αποτελεί πυλώνα σταθερότητας για την περιοχή, καθώς και τον ακρογωνιαίο λίθο της Ευρώπης.
Στην ανάδειξη του ρόλου αυτού της πατρίδας, σημαντική συμβολή έχουν οι πολλαπλές διεθνείς δραστηριότητες που συμμετέχουν τα τμήματα της Στρατιάς, είτε στο πλαίσιο των διεθνών οργανισμών είτε σε επίπεδο διμερών σχέσεων».
Ο κ. Τσιόπλος, δίνοντας το στίγμα των προθέσεών του και κατά την ανάγνωση της ημερήσιας διαταγής, τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «η περίοδος την οποία διερχόμεθα χαρακτηρίζεται από έντονη γεωπολιτική αστάθεια, προκλήσεις και απειλές κατά των εθνικών μας συμφερόντων. Θα ήθελα να τονίσω ότι ο Στρατός μας αποτελεί ασπίδα έναντι των παραπάνω κινδύνων και κατέχει ξεχωριστή θέση στην ψυχή των Ελλήνων πολιτών».
Στην προσπάθεια αυτή «το ανθρώπινο δυναμικό υπήρξε και παραμένει η κινητήριός μας δύναμη. Γι’ αυτόν τον λόγο ο αξιοπρεπής και δίκαιος χειρισμός του προσωπικού θα πρέπει να αποτελούν προτεραιότητα κάθε επιπέδου Διοίκησης. Η ποιοτική υπεροχή του προσωπικού μας, αποτελεί το συγκριτικό μας πλεονέκτημα και την ειδοποιό διαφορά έναντι της όποιας ποσοτικής παραμέτρου.
Η εντατική και πολυποίκιλη επιχειρησιακή εκπαίδευση, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο, η πλήρης γνώση του Επιχειρησιακού περιβάλλοντος και των Σχεδίων και η συστηματική επιτήρηση της Μεθορίου, ως οι βασικοί πυλώνες της «Προς Πόλεμο Προπαρασκευής των Σχηματισμών και Μονάδων της 1ης Στρατιάς», αποτελούν την προτεραιότητα της διοίκησής μου.
Σημαντικό, όμως, ρόλο στη διαμόρφωση της αποτρεπτικής ισχύος μας έχει και το Ευρωπαϊκό Στρατηγείο, το οποίο αποτελεί ένα αξιόπιστο εργαλείο στρατιωτικής διπλωματίας. Οι επιτυχείς δράσεις του στο πλαίσιο της Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής Ασφαλείας και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης προβάλλουν τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας διεθνώς». Τέλος, υπογράμμισε ότι η 1η Στρατιά «αποτελεί βασικό πυλώνα εθνικής ισχύος και τη χερσαία συνιστώσα της αποτροπής. Το μήνυμα που απευθύνουμε στους Έλληνες, είναι πως πρέπει να αισθάνονται την ασφάλεια και τη σταθερότητα που εγγυώμεθα, με το καθημερινό μας έργο».
ΑΝΝΑ ΒΑΓΕΝΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΚΟΜΜΑΤΑ
Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στη διοίκηση 1ης Στρατιάς παρευρέθηκε η βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Άννα Βαγενά και έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Παρευρέθηκα σ’ αυτήν την τελετή τιμώντας τις Ένοπλες Δυνάμεις μας και τους ανθρώπους που την υπηρετούν. Εύχομαι στον απερχόμενο διοικητή και νυν αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, καλή επιτυχία στο έργο του, στη σημαντική θέση στην οποία τοποθετείται και στον νέο διοικητή της 1ης Στρατιάς μας αντιστράτηγο Ιωάννη Τσιόπλο, να είναι γερός και δυνατός και κάθε επιτυχία στα νέα αυξημένα καθήκοντά του.
Για εμάς, τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η φύλαξη της Πατρίδας είναι πάνω από κόμματα και πολιτικές τοποθετήσεις και όσοι την υπηρετούν είναι πρόσωπα τα οποία οφείλουμε να σεβόμαστε και να εμπιστευόμαστε, χωρίς να τα εκθέτουμε στην ταπείνωση οποιασδήποτε υπόνοιας της ακεραιότητάς τους, που να επιβάλει την παρακολούθησή τους».
ΔΗΛΩΣΗ ΡΕΝΑΣ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ
Με αφορμή την τελετή η γενική γραμματέας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας Ρένα Καραλαριώτου τόνισε πως «οι αναβαθμισμένες Ένοπλες Δυνάμεις είναι εγγυητές της εθνικής ασφάλειας». Αναλυτικότερα σημειώνει πως «ορθώνουμε με περηφάνια το ανάστημά μας σε όσους αμφισβητούν την εθνική κυριαρχία και απειλούν την αμυντική θωράκιση της πατρίδας μας. Η πατρίδα μας είναι ισχυρότερη παρά ποτέ, με το εθνικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων και το ηθικό των ένστολων, των εφέδρων και των αποστράτων να βρίσκεται στα ύψη. Με τη σημερινή τελετή αλλαγής Διοικήσεως της 1ης Στρατιάς, αποδίδουμε τη δέουσα τιμή στην άξια ηγεσία της, απερχόμενη και νέα, αλλά και σε όλους τους μάχιμους διαχρονικούς φρουρούς της ανεξαρτησίας και της προόδου της χώρας. Ο λαός μας είναι υπερήφανος γι’ αυτούς. Τους ευχαριστούμε για την αφοσίωση, το θάρρος και την αυταπάρνησή τους».
Στην τελετή που ολοκληρώθηκε με την επίδοση λαβάρων και αναμνηστικών, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν οι βουλευτές Άννα Βαγενά και Βασ. Κόκκαλης, ο συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Κων. Τζανακούλης, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κων. Αγοραστός, ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απ. Καλογιάννης, η γ.γ. της ΠΕΔ, Ρένα Καραλαριώτου, ο ΑΤΑ, Γ. Φασούλας, ο διοικητής Δ’ ΣΣ, Δημ. Κωνσταντάκος, ο διοικητής του Γ’ ΣΣ/NRDC-GR, Πάρις Καπραβέλος, ο ΓΑΔΑ της ΕΛ.ΑΣ., Αστ. Μαντζιώκας, ο διοικητής της ΠΥ Λάρισας, Νίκ. Μητσογιάννης, ο διευθύνων σύμβουλος της «Ε» , Γ. Μιχαλόπουλος, αιρετοί, εκπρόσωποι πλήθους τοπικών φορέων, καθώς και αξιωματικοί.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass