Σε ετοιμότητα για τη νέα κακοκαιρία

ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΜΕ 150 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΙ 4.600 ΤΟΝΟΥΣ ΑΛΑΤΙΟΥ -ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΕΦΙΣΤΑ Η ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΣ ΑΙΓΑΙΟΥ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2023 13:20
Ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός στη συντονιστική σύσκεψη  του Υπ. Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» Ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός στη συντονιστική σύσκεψη του Υπ. Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία «Μπάρμπαρα»

Σε επιχειρησιακή ετοιμότητα βρίσκεται η Περιφέρεια Θεσσαλίας με την Πολιτική της Προστασία και όλες τις υπηρεσίες που εμπλέκονται στον σχεδιασμό και τη διαχείριση επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, για την επερχόμενη κακοκαιρία με την κωδική ονομασία «Μπάρμπαρα».

Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά δεδομένα, η κακοκαιρία «Μπάρμπαρα» αναμένεται να πλήξει από τις προμεσημβρινές ώρες της Κυριακής τα ηπειρωτικά τμήματα της Θεσσαλίας -ιδιαίτερα την Ανατολική Μαγνησία- και τις Σποράδες, με χιονοπτώσεις και ισχυρό παγετό. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συμμετείχε χθες στη διαδικτυακή συντονιστική σύσκεψη του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον υπουργό Χρήστο Στυλιανίδη, για την αξιολόγηση των μετεωρολογικών δεδομένων και την αποτελεσματική εφαρμογή του επικαιροποιημένου Σχεδίου «Βορέας 2» που αφορά στη διαχείριση των συνεπειών από την εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού.
Βασική προτεραιότητα είναι να παραμείνουν ανοιχτές οι κεντρικές οδικές αρτηρίες. Ο μηχανισμός της Περιφέρειας είναι έτοιμος, με 150 μηχανήματα σε προσδιορισμένα σημεία περιοχών που δέχονται τον μεγαλύτερο όγκο χιονιού και depot μεταφόρτωσης 4.600 τόνων αλατιού για τον γρήγορο ανεφοδιασμό των μηχανημάτων. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας βρίσκεται σε επικοινωνία με τους παραχωρησιούχους της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου και της Ε-65, που έχουν την ευθύνη του εθνικού οδικού δικτύου, την Αστυνομία, τον Στρατό, τη ΔΕΗ, την Πυροσβεστική, τα Νοσοκομεία και τους Δήμους που έχουν ειδοποιηθεί εγγράφως να είναι καθ’ όλα έτοιμοι στους τομείς χωρικής ευθύνης τους. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία και υπάρχει σχέδιο που εφαρμόζεται με την καθοριστική συνδρομή των χειριστών των μηχανημάτων. Οι κτηνοτρόφοι έχουν ειδοποιηθεί να μεριμνήσουν για επάρκεια ζωοτροφών και για τον αποχιονισμό των στεγάστρων στις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις. Οι πολίτες καλούνται να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις είτε με αυτοκίνητο είτε πεζή, να μεριμνήσουν για την καλή λειτουργία των συστημάτων ύδρευσης και θέρμανσης στα σπίτια τους, να ακολουθούν τις οδηγίες αυτοπροστασίας που ανακοινώνονται από την Περιφέρεια και την Πολιτική Προστασία, με διαρκή ροή ενημέρωσης και τις οδηγίες του προειδοποιητικού μηνύματος 112 εφόσον αποσταλεί. Τονίζεται, επίσης, ότι πλέον είναι υποχρεωτικός ο εφοδιασμός όλων των οχημάτων με αντιολισθητικά μέσα.
ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΔΗΓΟΥΣ
Στο μεταξύ, η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου για λόγους ασφαλείας συνιστά στους οδηγούς που πρόκειται να ταξιδέψουν στον Αυτοκινητόδρομο Αιγαίου: Να ενημερώνονται πριν το ταξίδι τους και να συμβουλεύονται τα δελτία καιρού της ΕΜΥ. Να ακολουθούν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας. Να διαθέτουν επαρκή ποσότητα καυσίμου στα ρεζερβουάρ του οχήματός τους. Να διαθέτουν αντιολισθητικές αλυσίδες ή χιονολάστιχα και να έχουν ενημερωθεί για τον τρόπο τοποθέτησης και χρήσης τους. Να προσαρμόζουν την ταχύτητα και τον τρόπο οδήγησής τους σύμφωνα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Να μην παρακωλύουν το έργο των εκχιονιστικών οχημάτων, τηρώντας την απαραίτητη απόσταση ασφαλείας. Σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης στον αυτοκινητόδρομο, οι οδηγοί μπορούν να καλούν τον αριθμό 1075. Παρακαλούνται όλοι οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες της Τροχαίας, η οποία είναι η αρμόδια για τη διαχείριση της κυκλοφορίας.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass