Σε καθεστώς «ομηρίας» 45 επιτυχόντες στο δήμο Λαρισαίων

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2014 16:03 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:06

Την παρέμβαση του υπουργού Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλου και τη συνδρομή, τόσο της ΚΕΔΕ όσο και της νέας δημοτικής αρχής Λάρισας, προκειμένου «να αποκατασταθεί η αδικία» και να προσληφθούν τελικά, ζητούν οι 45 επιτυχόντες στον Δήμο Λαρισαίων, μετά από διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που έγινε το 2010 και οι οποίοι δεν έχουν ακόμη διορισθεί.

Αντιπροσωπεία των επιτυχόντων, παραχώρησε χθες συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχείο «Διόνυσος» με την εκπρόσωπό τους Λένα Νιάκα να αναφέρεται στο ιστορικό σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι, υπόλοιποι δήμοι της χώρας προχώρησαν στις προσλήψεις του συνόλου των επιτυχόντων στον ίδιο διαγωνισμό σε αντίθεση με το δήμο Λαρισαίων και την (προηγούμενη δημοτική αρχή) που προσέλαβε τους μισούς από τους επιτυχόντες, διευκρινίζοντας ότι «δεν έχουμε κάτι προσωπικό με τον κ. Τζανακούλη».

Όπως τόνισε η κ. Νιάκα, «45 άτομα επιτυχόντες στο δήμο Λαρισαίων, είμαστε όμηροι αποφάσεων της πρώην δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης. Στην προκήρυξη 1/242Μ/2009 όπου εκδόθηκε 10 Απριλίου του 2009 (συνεχιζόμενη από την προκήρυξη του 2008 που ακυρώθηκε λόγο εντοπιότητας) όσοι καταθέσαμε τα χαρτιά μας συμπληρώσαμε μόνο μια αίτηση όπου ο δήμος Λάρισας ζήτησε 95 άτομα μόνιμου προσωπικού το 2009.

Στης 24 Οκτώβριου 2009 βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα, στις 21 Νοέμβριου 2009 ο δήμαρχος προχώρησε σε σύμβαση οκταμήνου ορισμένου χρόνου ενώ φθινόπωρο του ’10 βγήκαν τα οριστικά αποτελέσματα.

Με το νόμο του κ. Ραγκουση στις 25 Μαρτίου 2010 μπορούσαν όλοι οι δήμαρχοι λόγω αναγκών των υπηρεσιών να προσλάβουν το μόνιμο προσωπικό με προσωρινά αποτελέσματα κάτι που δεν έγινε σε όλη την προκήρυξη.

Στις 26 Ιουλίου 2010 ο πρώην Δήμαρχος Λαρισαίων προχώρησε στην πρόσληψη των 50 ατόμων όλων των υπηρεσιών της προκήρυξης πλην των 45 ατόμων στη Διεύθυνση Καθαριότητας, λόγω αναγκών των υπηρεσιών με σύμβαση ορισμένου χρόνου.

Στις 30 Ιουλίου 2010 παγώνουν οι προσλήψεις στο Δημόσιο. Σύμφωνα με το άρθρο 10 του ν.3833 αυτό δεν ισχύει για όλους όσοι ήδη έχουν πετύχει σε διαγωνισμό όπως τον δικό μας, προβλέπεται  σταδιακή πρόσληψη, η οποία δεν έγινε.

Στις 30 Σεπτεμβρίου του 2010 και ενώ έχει πάρει τα μισά άτομα από την προκήρυξη μας και δεν έχει γίνει χρήση του 1 προς 5 σύμφωνα με το νόμο, προχωρεί προεκλογικά σε σύμβαση ορισμένου χρόνου. Όπου στις 7 Νοεμβρίου γίνονται εκλογές».

Για να προσθέσει η κ. Νιάκα λέγοντας ότι «σε κινήσεις που κάναμε να βρεθούμε με τον πρώην δήμαρχο Κων. Τζανακούλη να ρωτήσουμε για ποιο λόγο δεν μπήκε στη διαδικασία να πάρει το υπόλοιπο προσωπικό αλλά μόνο το οκτάμηνο δικαιολογήθηκε ότι λόγω του παγώματος δεν μπορούσε να προβεί στην πρόσληψη μας.

Από τότε δεν καταφέραμε να μιλήσουμε μαζί του, δεν παίρναμε καμία πληροφορία για το θέμα μας παρά μόνο ότι είμαστε οι άτυχοι της προκήρυξης     . Τέσσερα χρόνια μετά μας εμπαίζουν χωρίς να σκεφτούν ότι αυτά τα 45 άτομα είναι άνεργα, χάνουν μισθούς και νιώθουν ότι ζητούν ελεημοσύνη σε ένα διορισμό που ο δήμος ζήτησε. Το πιο οδυνηρό σε όλη την υπόθεση είναι ότι 11-12-11 έως 1-12-11 περάσαμε από υγειονομικό έλεγχο όπου έπρεπε μέσα σε 30 ημέρες βάση νομού να προχωρήσουμε στην ορκωμοσία μας κάτι που δεν έγινε.

 

Σε Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε εκείνη την χρονιά ο κ. Λαμπρούλης ρώτησε τον δήμαρχο για την υπόθεση μας. Ο δήμαρχος απάντησε ότι άναψε το πράσινο φως και σύντομα θα πάρουν και τους υπόλοιπους. Εφόσον συνέχισαν να μας εμπαίζουν κάναμε επερώτηση στην βουλή με την κ. Διώτη και προχωρήσαμε σε αγωγή κύρωσης στο Εφετείο Λάρισας ώστε να μπορέσουμε να έχουμε κάποια πληροφόρηση για το θέμα μας και να πιέσουμε για την πρόσληψη μας. Η υπόθεση μας θα αργήσει να εκδικαστεί.

Κατόπιν ήρθε η απάντηση από τον Δήμο Λάρισας στον καθένα ξεχωριστά ότι δεν μπορεί να προχωρήσει σε διαδικασία πρόσληψης όπως και με τους υπόλοιπους. Στο Δημοτικό Συμβούλιο που έγινε πριν από 2 εβδομάδες παραβρέθηκε αντιπροσωπεία μας και έθεσε στον νέο δήμαρχο κ. Καλογιάννη την απαξίωση και την αδικία που δεχτήκαμε, μας ζήτησε να κάνουμε μια συνάντηση μαζί του όπως και έγινε για να δώσουμε τις απαραίτητες πληροφορίες για το θέμα μας.

Με την βοήθεια του συλλόγου Τριτέκνων ν. Λάρισας που υποστηρίζει της αδιόριστες τρίτεκνες οικογένειες και της «Ευχή ζωής» για μονογονεεικές οικογένειες που υπάρχουν στην προκήρυξη και του Πανελλήνιου Συλλόγου Αδιόριστων Επιτυχόντων συνεχίζουμε στις ανάλογες κινήσεις».

«Ζητάμε» κατέληξε η κ. Νιάκα «να πάρει θέση ο υπουργός Εσωτερικών Αργ. Ντινόπουλος εφόσον δεν έχει γίνει το 1 στους 5 έως σήμερα να δουν πιο λεπτομερώς το θέμα μας αφού δεν υπάρχει οποιοδήποτε κόλλημα. Τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, να κοιτάξουν στις «δεξαμενές» τους να συγκεντρώσουν τους δημάρχους όλης της χώρας και να τοποθετήσουν τα άτομα που περιμένουν την πρόσληψη τους με ψήφισμα. Από τον κ. Καλογιάννη εφόσον είναι πρόθυμος να βοηθήσει να δώσει ένα τέλος, να ασκήσει την πίεση που χρειάζεται και να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες εφόσον υπάρχει έλλειψη προσωπικού στον δήμο, ώστε να καλυφθούν οι τεράστιες ανάγκες.

Ήταν η μεγαλύτερη αδικία που έγινε στα χρονικά, δουλέψαμε στον δήμο και γνωρίζουμε τις ελλείψεις που υπάρχουν. Δεν πρόκειται να σταματήσουμε τις ενέργειες μας, αφού πετύχαμε με όλους τους νόμιμους έλεγχους και είμαστε περήφανοι γι’ αυτό, ζητάμε μόνο την δουλειά μας» κατέληξε η κ. Νιάκα.

ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ

Στη συνέντευξη τύπου, κλήθηκαν να παραστούν και παραβρέθηκαν συμπαραστεκόμενοι, οι δημοτικοί σύμβουλοι και πρώην αντιδήμαρχοι Αντ. Πράπας και Μιχ. Τσακίρης καθώς και, η πολιτευτής της ΝΔ Ελένη Αξιόγλου η οποία συμμετέχει όπως είπε στην «ομάδα πίεσης της κυβέρνησης» για την ικανοποίηση του αιτήματος των 45 μη διοριστέων προσθέτοντας ότι θα συμμετάσχει μαζί τους, στη συνάντηση με τον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass