Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Φεβ 2023 13:00

Το σημερινό πρόγραμμα των ελέγχων για κορονοϊό
Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με τους Δήμους και τον ΕΟΔΥ συνεχίζει το πρόγραμμα δράσεων των ΚΟΜΥ για δωρεάν μαζικό δειγματοληπτικό έλεγχο στον γενικό πληθυσμό της Θεσσαλίας.


Αναλυτικότερα το πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού για σήμερα Δευτέρα στον νομό Λάρισας έχει ως εξής:
09:00-15:00, στο Δημαρχείο Λάρισας.
09:00-20:00, στον ΟΣΕ Λάρισας.
09:00-15:00, Μύλος του Παππά.
09:00-15:00, ΔΥΠΑ πρώην ΟΑΕΔ.
09:00-15:00, στο Κέντρο Γαία.
09:00-12:00, στον Τύρναβο/Δημαρχείο.
12:30-14:30, στον Αμπελώνα/Δημαρχείο.
Σημειώνεται ότι μετά από ελέγχους χθες στο Δημαρχείο Λάρισας σε συνολικό αριθμό 49 δειγμάτων καταγράφηκαν 4 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν  2 γυναίκες και 2 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 39 έτη. Στον ΟΣΕ, σε συνολικό αριθμό 137 δειγμάτων καταγράφηκαν 15 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν 10 γυναίκες και 5 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 45 έτη.

 

Αναβάλλεται η εκδήλωση της ΑΔΕΔΥ

Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν,  δεν είναι εφικτό να παρευρεθούν οι ομιλητές και τα μέλη της ΕΕ της ΑΔΕΔΥ στην εκδήλωση του νομαρχιακού τμήματος Λάρισας για το συνταξιοδοτικό, που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Δευτέρα.  Ως εκ τούτου η εκδήλωση αναβάλλεται και θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία πραγματοποίησής της.

 

Ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου στη Σχολή Γονέων στον Αγ. Αχίλλιο

Λειτουργεί και φέτος η Σχολή Γονέων στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου με τον γενικό τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ». Μία φορά κάθε μήνα (Κυριακή ή Σάββατο), από τον Οκτώβριο ως και τον Απρίλιο, στις 7.00 μ.μ. ένας ομιλητής αναλύει κάποιο θέμα και ακολουθεί διάλογος με τους παρευρισκομένους.
Οι ομιλίες αυτές συνεχίζονται και τη νέα κατηχητική-ιεραποστολική χρονιά 2022-2023. Η πέμπτη ομιλία θα γίνει την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Ομιλητής θα είναι ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: “Σχέση συζύγων: ναι μεν, αλλά…”.

 

Ιερά παράκληση στον Αγ. Αχίλλιο

Κάθε Τρίτη απόγευμα στις 7.00 μ.μ. τελείται στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης, Ιερά Παράκληση, εναλλάξ, προς τιμήν των εν Αγίοις Πατέρων ημών Αχιλλίου του Πολιούχου και προστάτη μας και Λουκά, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και Συμφερουπόλεως, του Ιατρού. Κατά τη διάρκεια της Ιεράς Παρακλήσεως εκτίθεται σε προσκύνημα το θαυματουργό και χαριτόβρυτο Ιερό Λείψανο του Αγίου Λουκά, προς πνευματική ενίσχυση, ευλογία και αγιασμό των πιστών Χριστιανών.

 

Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Δαμιανού στον Αγιο Αχίλλιο

Τη Δευτέρα, 13 Φεβρουαρίου 2023, στις 8.30 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Οσιομάρτυρος Δαμιανού, του εν Κισσάβω, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης. Η Αγρυπνία περιλαμβάνει τις ακολουθίες του Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και του Όρθρου, καθώς και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου το πρωί ΔΕΝ θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.
Στην Αγρυπνία θα ψάλλει η χορωδία ιεροψαλτών Αγίου Γεωργίου Νίκαιας, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη, κ. Θεοδώρου Ξιώνη.

 

Αγρυπνία προς τιμήν του Αγ. Παρθενίου

Ιερά Αγρυπνία προς τιμήν του Αγίου Παρθενίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεομάρτυρα εν Ιωαννίνοις, στη Λάρισα, σήμερα Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου το βράδυ, στις 8.30 μ.μ. έως τις 12.30. Στον Ναό θα βρίσκεται και το ιερό λείψανο του Αγίου Παρθενίου.

 

Διαδικτυακές ημερίδες ψυχοκοινωνικής στήριξης

Η Κοινωνική Σύμπραξη Λάρισας και η Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ, φορέας υλοποίησης των συνοδευτικών μέτρων στο πλαίσιο του Τ.Ε.Β.Α., πραγματοποιούν διαδικτυακές ημερίδες ψυχοκοινωνικής στήριξης.
Η εναρκτήρια ημερίδα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 18:00 μέσω της πλατφόρμας του Zoom Meeting, με θέμα «Αναπτύσσοντας τη θετική σκέψη στη ζωή μας».
Για περισσότερες πληροφορίες στη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας Δήμου Λαρισαίων, στο τηλέφωνο 2410-680.216, στη Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ, στο τηλέφωνο 210- 999.6340 (αστική χρέωση), info@ngodiastasi.gr, Facebook: Διάσταση Παρεμβάσεις Κοινωνικής Καινοτομίας ΑΜΚΕ.

 

Πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός Αγ. Χαραλάμπους

Την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του Αγίου Χαραλάμπους Λαρίσης. Το πρόγραμμα των λατρευτικών ακολουθιών έχει ως εξής: Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου, 5:30 μ.μ.: Τέλεση του Μυστηρίου του Ιερού Ευχελαίου. Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, 6:00 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος. 21:30 - 00:30: Ιερά Κατανυκτική Αγρυπνία.
Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου, 7:30 - 10:30 π.μ.: Όρθρος, Πανηγυρική Θεία Λειτουργία και Ύψωμα του Αγίου. Στις 5:00 μ.μ.: Μεθέορτος Εσπερινός, Παράκληση του Αγίου και ακολούθως η Λιτάνευση του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους στους δρόμους της ενορίας.
Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, 7:30 - 10:00 π.μ.: Όρθρος, Θεία Λειτουργία (Θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο ι. λειψάνου του Αγ. Βλασσίου).
Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τεμάχιο του Ιερού και Χαριτόβρυτου λειψάνου του Αγίου Χαραλάμπους, του Θαυματουργού προς ευλογία και αγιασμό των πιστών. Ο Ιερός Ναός θα παραμείνει ανοιχτός καθ’ όλη τη διάρκεια της πανηγύρεως.

 

Εκδήλωση για την επισιτιστική κρίση

Οι «Θεσσαλοί Πολίτες του Κόσμου» έχοντας σαν βασικό σκοπό να αναδεικνύουν θέματα τοπικού, θεσσαλικού, αλλά και παγκόσμιου ενδιαφέροντος, σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη-Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα, οργανώνουν εσπερίδα με θέμα «Επισιτιστική κρίση-αναζητώντας αιτίες και λύσεις» με εισηγητές τον καθηγητή Δημήτριο Κουρέτα, τον αν. καθηγητή ΕΚΠΑ κ. Στάθη Αραποστάθη και τον χημικό-περιβαλλοντολόγο κ. Ζήση Αργυρόπουλο, την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου και ώρα προσέλευσης 18:30 στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Πινακοθήκης Λάρισας. Παρέμβαση θα πραγματοποιήσει και ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης.

 

Αιμοδοσία την Τετάρτη στο Αλκαζάρ

Εθελοντική αιμοδοσία διοργανώνει μεθαύριο Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Αλκαζάρ». Θα λάβει χώρα στα γραφεία του Συλλόγου (ΚΑΠΗ) που βρίσκονται στην οδό Βίτσι 1 και θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι. Για όποιον/-α ενδιαφέρεται και θέλει να πάρει πληροφορίες, μπορεί να επικοινωνήσει με τον πρόεδρο του Συλλόγου, κ. Αχιλλέα Μεταξιώτη, στο τηλέφωνο: 6972-164.675.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass