Οι εκθέσεις «διώχνουν» υποψήφιους δικυκλιστές

ΑΠΟ ΤΗ ΣΚΕΠΑΣΤΗ ΤΗΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ - ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΝΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Δημοσίευση: 07 Φεβ 2023 15:00

Του Κώστα Γκιάστα Φωτ.: Βασίλης Ντάμπλης

Μπορεί οι εκθέσεις και γενικότερα οι εκδηλώσεις που γίνονται ανά τακτά

χρονικά διαστήματα στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης και τους γύρω χώρους να αποτελούν πραγματική διαφήμιση για την πόλη, όμως υπάρχει κι ένας τομέας που πλήττεται από τη συγκεκριμένη διαδικασία. Ο λόγος για τον Σύλλογο Εκπαιδευτών Υποψηφίων Οδηγών Λάρισας, αλλά και τους υποψήφιους οδηγούς δίκυκλων που εκεί κάνουν, κατά κύριο λόγο, τόσο τα μαθήματά τους όσο και τις εξετάσεις τους για την απόκτηση της άδειας οδήγησης. Πρόκειται για ένα ζήτημα που υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια, όμως η επάνοδος σε κανονικούς ρυθμούς μετά και τον κορονοϊό το ανέδειξε ξανά.
«Περίπου τρεισήμισι μήνες τον χρόνο δεν γίνονται μαθήματα και εξετάσεις στην περιοχή της Σκεπαστής στη Νεάπολη. Αυτό διότι εκεί γίνεται το Παζάρι, γίνονται εκθέσεις αγροτικών προϊόντων, φαγητού και οτιδήποτε άλλο αφορά στην πόλη. Εμείς ως Σύλλογος δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με τις εκθέσεις, όμως, δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε κατ’ αυτόν τον τρόπο και όλες οι εξετάσεις μας να πηγαίνουν πίσω» υποστηρίζει στην «Ε» ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Οικονόμου.
Εξηγεί πως σε εβδομαδιαία βάση περίπου 50 άνθρωποι δίνουν εξετάσεις για το δίπλωμά τους στον χώρο, ενώ τους καλοκαιρινούς μήνες ο αριθμός αυτός μεγαλώνει. Στον ευρύτερο χώρο της Σκεπαστής οι υποψήφιοι οδηγοί εκπαιδεύονται και εξετάζονται με στατικές δοκιμασίες, ισορροπία σε αργή και γρήγορη κίνηση, φρενάρισμα, αλλά και ελιγμούς. Ο χώρος μπορεί να μην πληροί όλους τους κανόνες ασφαλείας, είναι ωστόσο ο καλύτερος δυνατός τη στιγμή που δεν υπάρχει άλλος, όπως εξηγούν οι άνθρωποι του Συλλόγου.
«Το ζήτημα που εμείς θέτουμε είναι πως δεν υπάρχει η παραμικρή ενημέρωση από τη Δημοτική Αρχή για το πότε θα πρέπει να αναζητούμε άλλον χώρο όταν φιλοξενούνται εκδηλώσεις. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτέλεσε η έκθεση που θα γίνει σε λίγο διάστημα στις αρχές Μαρτίου και για πολλές εβδομάδες εμείς θα πρέπει να αναζητήσουμε άλλον χώρο. Τόσο πριν όσο και μετά την έκθεση υπάρχουν εργασίες που πρέπει να γίνουν. Καμία ενημέρωση, κανένας σχεδιασμός που εμείς να γνωρίζουμε. Απλά ενημερωνόμαστε την τελευταία στιγμή πως εκεί δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε. Αυτό δεν υποτιμά μόνο εμάς ωςεπαγγελματίες, αλλά και όλους τους υποψήφιους οδηγούς που θέλουν το δίπλωμα δίκυκλου για κάποιον λόγο» λέει ο κ. Οικονόμου και υπογραμμίζει ότι μεταξύ αυτών βρίσκονται και νεαροί που προσπαθούν να προλάβουν ημερομηνίες για προκηρύξεις σε Πυροσβεστική και Αστυνομία.
Συνολικά στον χώρο των εκπαιδευτών του Νομού Λάρισας βρίσκονται 60 άτομα, οι οποίοι βλέπουν πως δεν βρίσκεται κάποια λύση ανάμεσα σε Δήμο και Περιφέρεια για την ουσιαστική επίλυση του ζητήματος. «Είναι όλα κι όλα λίγα στρέμματα» υποστηρίζει ο κ. Οικονόμου, που λέει ότι κάποιες στιγμές εξυπηρετούνται και στο πάρκινγκ του AEL FC Arena, που, όμως, ως χώρος (ο οποίος είναι ιδιωτικός και παραχωρείται ευγενικά χωρίς αντάλλαγμα από τον κ. Πηλαδάκη) έχει ακόμα περισσότερα μειονεκτήματα σε ζητήματα ασφάλειας, εν συγκρίσει με τη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, σύμφωνα με τους ανθρώπους του Συλλόγου.

ΠΑΕΙ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΑ...
Το εντυπωσιακό με την περίπτωση των εξετάσεων δικύκλων είναι πως το αίτημά τους για καλύτερη αντιμετώπιση υφίσταται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά χωρίς λύση...
Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα από το αρχείο της «Ε» βρίσκουμε μια ανάλογη δημοσίευση. Ήταν το έτος 2014, όταν ο τότε πρόεδρος κ. Αποστόλης Καραφύλλης δήλωνε πως «ελπίζουμε πως το συγκεκριμένο θέμα θα λυθεί επιτέλους, γιατί είναι ένα από τα πλέον σημαντικότερα στον κλάδο μας. Επείγει, διότι αυτήν τη στιγμή μας εξυπηρετεί ο χώρος στη Σκεπαστή Αγορά της Νεάπολης, που εκτός του ότι δεν υπάρχει ασφάλεια για τους οδηγούς, κάθε φορά που έχει κάποια εκδήλωση στον συγκεκριμένο χώρο θα πρέπει να φεύγουμε και όλα αυτά τα χρόνια γινόταν συχνά». Έλεγε μάλιστα, επίσης, ότι: «Θέλουμε έναν δικό μας χώρο, όπως έγινε στη γειτονική Καρδίτσα. Υπάρχει μια σκέψη για έκταση κοντά στην περιοχή ΚΤΕΟ, όπως και άλλες προτάσεις, κυρίως γύρω από την Περιφερειακή Τρικάλων. Χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας χώρος με τουαλέτες, σκίαστρο, ένα παγκάκι. Τα στοιχειώδη δηλαδή. Τώρα έρχονται οι υποψήφιοι οδηγοί και ταλαιπωρούνται. Ένα σημείο να πιει ένα νερό δεν υπάρχει» κατέληγε. Μάλιστα, εκείνες τις ημέρες αντιπροσωπεία του Συλλόγου συναντήθηκε τόσο με τον δήμαρχο κ. Απ. Καλογιάννη όσο και με τον τότε αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημ. Παπαδημόπουλο, από τους οποίους και ζητήθηκε να δοθεί μια λύση που θα καλύπτει τόσο την ασφάλεια όσο και τις συνολικές απαιτήσεις μιας τέτοιας διαδικασίας. Μια δεκαετία σχεδόν μετά, το πρόβλημα ακριβώς ίδιο, παραμένει...

 

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass