Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 12 Φεβ 2023 9:30

Συνελήφθη 50χρονος με λαθραία τσιγάρα

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, συνελήφθη 50χρονος Λαρισαίος διότι «σε ελέγχους που διενεργήθηκαν σε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε και σε Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο, ιδιοκτησίας του, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 470 πακέτα τσιγάρων χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης, 15 συσκευασίες καπνού των 50 γραμμαρίων η καθεμία, ομοίως χωρίς την ειδική ένσημη ταινία φορολόγησης και, το χρηματικό ποσό των 70 ευρώ, ως προερχόμενο από την παράνομη δραστηριότητά του».

Σε Δημαρχείο και ΟΣΕ έλεγχοι για κορονοϊό

Το σημερινό πρόγραμμα των μαζικών δειγματοληπτικών ελέγχων ανίχνευσης κορονοϊού στη Λάρισα έχει ως εξής: 09:00-15:00 στο Δημαρχείο και 09:00-15:00 στον ΟΣΕ Λάρισας.
Στο μεταξύ στους χθεσινούς ελέγχους στον ΟΣΕ Λάρισας σε συνολικό αριθμό 147 δειγμάτων καταγράφηκαν 5 θετικά κρούσματα Covid-19. Αφορούν 2 γυναίκες και 3 άνδρες με διάμεση ηλικία τα 50 έτη.


Εβδομαδιαία υπαίθρια αιμοδοσία

Για να ενισχυθούν οι αυξημένες ανάγκες σε αίμα η Αιμοδοσία του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου διοργανώνει εβδομαδιαία υπαίθρια αιμοδοσία από αύριο Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου έως και την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου, 10-2 πρωινά στην Κεντρική πλατεία Λάρισας.  Ταυτόχρονα  θα γίνεται και συλλογή ειδών για τον σεισμό της Τουρκίας-Συρίας από τον Ερυθρό Σταυρό.


Η Παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» κόβει πίτα

Τη βασιλόπιτα θα κόψει η Δημοτική Παράταξη “Λαρισαίων Κοινόν” σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου στην αίθουσα εκδηλώσεων “Κιβωτός” (Βερμίου 2 πίσω από το γήπεδο Αλκαζάρ). Στην εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. θα παρουσιαστεί η πορεία της παράταξης στα δρώμενα της πόλης, η παρουσία της στο Δημοτικό Συμβούλιο και ο σχεδιασμός για τις επερχόμενες Δημοτικές Εκλογές. Ομιλητές θα είναι οι Κωνσταντίνος Βαϊούλης, Αλέξανδρος Νάρης, Οδυσσέας Μπόρος και Δημήτριος Τσιάρας.

 

Μνημόσυνο στην Ελαφο

Ο Δήμος Αγιάς θα πραγματοποιήσει σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 10:15 π.μ., στην Έλαφο, το ετήσιο μνημόσυνο υπέρ των σφαγιασθέντων προκρίτων του χωριού από τους Τούρκους το έτος 1878.

 

Ομιλία π. Χριστοδούλου στη Σχολή Γονέων

Λειτουργεί και φέτος η Σχολή Γονέων στον Ι.Ν. Αγίου Αχιλλίου με τον γενικό τίτλο «ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ». Μία φορά κάθε μήνα (Κυριακή ή Σάββατο), από τον Οκτώβριο ως και τον Απρίλιο, στις 7.00 μ.μ. ένας ομιλητής αναλύει κάποιο θέμα και ακολουθεί διάλογος με τους παρευρισκομένους.
Οι ομιλίες αυτές συνεχίζονται και τη νέα κατηχητική-ιεραποστολική χρονιά 2022-2023. Η πέμπτη ομιλία θα γίνει σήμερα Κυριακή 12 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Ομιλητής θα είναι ο π. Θεμιστοκλής Χριστοδούλου, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα: “Σχέση συζύγων: ναι μεν, αλλά… ”.

 

Εσπερινό κήρυγμα στον Αγ. Αχίλλιο

Με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, συνεχίζονται τα εσπερινά κηρύγματα στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Κάθε Τετάρτη, στις 5.30 μ.μ. ψάλλεται η Παράκληση σε κάποιον Άγιο, διαφορετικό κάθε φορά, και στη συνέχεια ο π. Ραφαήλ πραγματοποιεί κήρυγμα με θέμα: “Ανάλυση της Θείας Λειτουργίας”.

 

Αγρυπνία στον Αγ. Αχίλλιο για τον Αγ. Δαμιανό

Αύριο Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στις 8.30 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την εορτή του Αγίου Οσιομάρτυρος Δαμιανού, του εν Κισσάβω, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Η Αγρυπνία περιλαμβάνει τις ακολουθίες του Εσπερινού μετ’ αρτοκλασίας και του Όρθρου, καθώς και τη Θεία Λειτουργία, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων.
Μεθαύριο Τρίτη 14 Φεβρουαρίου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο.
Στην Αγρυπνία θα ψάλλει η χορωδία ιεροψαλτών Αγίου Γεωργίου Νίκαιας, υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη, κ.Θεοδώρου Ξιώνη.

 

Εκδρομή του Συνδέσμου Πελοποννησίων
Ο Σύνδεσμος Πελοποννησίων ν. Λαρίσης  «Ο ΜΩΡΙΑΣ» διοργανώνει εκδρομή στις 22, 23 και 24 Μαρτίου  σε Τρίπολη, Καλαμάτα, Σπάρτη και Ναύπλιο. Το πρόγραμμα της εκδρομής είναι το εξής: Τετάρτη 22/3 Αμπελώνας-Λάρισα-Μυκήνες- Τρίπολη- Καλαμάτα. Πέμπτη 23/3 παρακολούθηση εορταστικών εκδηλώσεων απελευθέρωσης της Καλαμάτας από τους Τούρκους και στη συνέχεια αναχώρηση για τη Σπάρτη. Παρασκευή 24/3 Μυστράς - Ναύπλιο - Παλαμίδι - Λάρισα - Αμπελώνας. Πληροφορίες στα τηλ. 6943-481448 κ. Αλειφέρη Γιάννη, τηλ. 6973-587955 κ.Δημητροπούλου Νταγγάρα Βάσω.

 

Σεμινάριο για τη διδασκαλία Μαθηματικών στο Δημοτικό
Ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Δασκάλων κ. Δημοσθένης Χατζηλέλεκας σε συνεργασία με τον Συντονιστή Μαθηματικών κ. Κωνσταντίνο Μπουραζάνα θα πραγματοποιήσουν επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα: «Η Διδασκαλία των Μαθηματικών στο Δημοτικό Σχολείο με τη χρήση ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορίας Επικοινωνίας)» .
Την επιμόρφωση θα πραγματοποιήσει ο Συντονιστής Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών στο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνος Μπουραζάνας, ο οποίος έχει υλοποιήσει εκπαιδευτικά πακέτα του Υπουργείο Παιδείας, για τη διδασκαλία των Μαθηματικών με την αξιοποίηση των Νέων Τεχνολογιών. Το επιμορφωτικό σεμινάριο είναι ελεύθερο να το παρακολουθήσει όποιος επιθυμεί και θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μεθαύριο Τρίτη 14 Φεβρουαρίου από τις 19:00 έως 20:30, στην ηλεκτρονική αίθουσα https://minedu-primary2.webex.com/meet/dichatzi

 

Μνημόσυνο για τους πεσόντες αστυνομικούς
Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας διοργανώνει επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των εν ώρα καθήκοντος πεσόντων αστυνομικών, το ερχόμενο Σάββατο 18 Φεβρουαρίου, στο παρεκκλήσιο του Αγίου Αρτέμιου στο Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας. Η επιμνημόσυνη δέηση θα τελεσθεί στις 11:45 π.μ., ενώ θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση στο εστιατόριο της Λέσχης Δ.Α. Λάρισας.

 

Eκλέγουν νέο πρόεδρο στα Φάρσαλα
Συνεδριάζει σήμερα το πρωί στις 11:30 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Φαρσάλων (Πατρόκλου 3, 2ος όροφος), σε ειδική συνεδρίαση, το Δημοτικό Συμβούλιο Φαρσάλων, προκειμένου να γίνει η εκλογή του νέου προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου για το χρονικό διάστημα από 12.02.2023 έως 31.12.2023.

 

Πανήγυρη Οσιομάρτυρος Δαμιανού στην Αγ. Αικατερίνη
Μεθαύριο Τρίτη 14 Φεβρουαρίου, εορτή του Οσιομάρτυρος Δαμιανού του εν Κισσάβω πανηγυρίζει το εν Λαρίση Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αικατερίνης στη συνοικία Αλκαζάρ, του οποίου ο υπόγειος χώρος θα αφιερωθεί στον Οσιομάρτυρα μετά το πέρας της ανεγέρσεως του υπέργειου ναού.
Οι ιερές Ακολουθίες θα τελεστούν κατά το ακόλουθο πρόγραμμα:
Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου στις 17:30 μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετ’ αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου.
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου στις 7.30 π.μ. Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία.
Στις 5 μ.μ. ο μεθέορτος πανηγυρικός Εσπερινός και η ιερά Παράκληση του Οσιομάρτυρος Δαμιανού του εν Κισσάβω.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass