Κλέφτες με προτίμηση τα σούπερ μάρκετ

ΕΙΣΕΡΧΟΝΤΑΝ ΩΣ ΠΕΛΑΤΕΣ, ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΕΝΟΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΚΛΕΒΑΝ ΑΠΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ ΜΕΧΡΙ ΑΦΡΟΛΟΥΤΡΑ

Δημοσίευση: 26 Φεβ 2023 14:40

Από το Τμήμα Ασφάλειας Τρικάλων εξιχνιάστηκαν 15 περιπτώσεις κλοπής από καταστήματα -σούπερ μάρκετ που διαπράχθηκαν σε περιοχές της Θεσσαλίας και σε περιοχές της Θράκης και στο πλαίσιο αυτό σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 6 αλλοδαπών (4 γυναικών και 2 ανδρών), για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής κατά συναυτουργία. Οι δράστες είναι Αλβανοί υπήκοοι, ενώ δύο από τις κλοπές αφορούν σε μάρκετ της Λάρισας.


Αναλυτικότερα από την ΕΛ.ΑΣ. σημειώνεται ότι «όπως προέκυψε από την έρευνα των αστυνομικών, ως προς τον τρόπο δράσης τους, οι δράστες, ενεργώντας με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εισέρχονταν σε σούπερ μάρκετ, κυρίως κατά μόνας ή ανά δύο, προσποιούμενοι ότι δεν γνωρίζονταν μεταξύ τους και κινούνταν συνήθως σε κοντινή απόσταση, προσφέροντας κάλυψη και προφύλαξη μεταξύ τους και εντοπίζοντας, παράλληλα, σημεία όπου ήταν εγκατεστημένες κάμερες ασφαλείας.
Στη συνέχεια, αφαιρούσαν προϊόντα και εξέρχονταν από το κατάστημα, με το πρόσχημα ότι δεν αγόρασαν κάτι ή αγοράζοντας αντικείμενα μικρής αξίας.
Με την προαναφερόμενη μεθοδολογία, οι δράστες, από τον μήνα Φεβρουάριο του έτους 2022 έως και τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, διέπραξαν συνολικά 15 κλοπές από καταστήματα - σούπερ μάρκετ σε περιοχές της Θεσσαλίας (Λάρισα, Τρίκαλα και Καρδίτσα) και σε περιοχές της Θράκης (Κομοτηνή, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη), αφαιρώντας διάφορα προϊόντα (αλκοολούχα ποτά, προϊόντα περιποίησης κ.α.), συνολικής αξίας 11.103 ευρώ.
Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Τρικάλων, προχθές διενεργήθηκαν νομότυπες έρευνες σε δύο οικίες των δραστών στη Θεσσαλονίκη, κατά τις οποίες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά: 52 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, σφραγισμένες, 5 κινητά τηλέφωνα, το χρηματικό ποσό των 450 ευρώ, καθώς και συσκευασίες με σαμπουάν κ.α.
Επιπλέον:
Στη μία οικία βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μία νάιλον συσκευασία με ποσότητα κάνναβης, βάρους 2,1 γραμμαρίων και 2 τρίφτες κάνναβης, που ανήκαν σε άλλον αλλοδαπό άνδρα, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας από το Τμήμα Ασφαλείας Παύλου Μελά.
Στη δεύτερη οικία, ανευρέθη έτερη αλλοδαπή γυναίκα, η οποία οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφάλειας Αμπελοκήπων-Μενεμένης, όπου προέκυψε ότι σε βάρος της εκκρεμεί απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών με ποινή κάθειρξης 5 ετών, για το αδίκημα της κλοπής» καταλήγει η ΕΛ.ΑΣ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass