Απεργία αύριο στον ΕΦΚΑ

Για προσλήψεις προσωπικού και αυξήσεις μισθών

Δημοσίευση: 06 Μαρ 2023 13:14

Απεργούν αύριο οι εργαζόμενοι στον ΕΦΚΑ με απόφαση των συλλογικών οργάνων τους. Πιο συγκεκριμένα, χθεσινή ανακοίνωση του συλλόγου εργαζομένων Ν. Λάρισας-που υπογράφουν ο πρόεδρος Δημ. Σιμόπουλος και η γραμματέας Παρθένα Σαββίδου-αναφέρει τα εξής:


Ο ΕΦΚΑ, των μεγάλων και σοβαρών προβλημάτων από την ίδρυσή του, έχει μεταβληθεί σε έναν οργανισμό εξαιρέσεων: από την κινητικότητα, από την εκπροσώπηση των υπαλλήλων του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, με ιδιώτες στην έκδοση Συντάξεων και σε θέσεις ευθύνης, με Α.Ε. στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας.
Όλα τα παραπάνω προβλήματα συνυπάρχουν, με σοβαρά προβλήματα και ελλείψεις στις υποδομές του οργανισμού και την ουσιαστική εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού, με προβλήματα σε πολλές μονάδες του ΕΦΚΑ στη θέρμανση, την καθαριότητα κ.ά.
Για όλα τα παραπάνω το Δ.Σ. της ΠΟΣΕ ΕΦΚΑ και η Ολομέλεια των Προέδρων Πρωτοβάθμιων Συλλόγων αποφάσισαν ομόφωνα σε κοινή τους συνεδρίαση, την πραγματοποίηση απεργιακής κινητοποίησης στις 07 Μαρτίου 2023, θέτοντας 4 κομβικά αιτήματα των εργαζομένων του ΕΦΚΑ ως αιτήματα αιχμής:
- Εκατοντάδες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, άμεσα στον ΕΦΚΑ, με ενίσχυση όλων των δομών πανελλαδικά
- Άμεση και σταθερή μισθολογική αύξηση σε όλους τους εργαζόμενους στον ΕΦΚΑ, με βάση τον πληθωρισμό - επαναφορά 13ου και 14ου μισθού.
- Δεν θα επιτρέψουμε να μεταβληθεί ο ΕΦΚΑ σε οργανισμό εξαίρεσης από τον υπόλοιπο δημόσιο τομέα, με στελέχωση των θέσεων ευθύνης Γενικών και Διευθυντών από μάνατζερ και «golden boys» με ειδικό-προκλητικό μισθολόγιο και πλήρως αναξιοκρατικές διαδικασίες.
- Διαχείριση της ακίνητης περιουσίας του ΕΦΚΑ από τον ίδιο τον φορέα και τους ασφαλισμένους και συνταξιούχους του και όχι από μια Ανώνυμη Εταιρεία.
Ο Σύλλογος Εργαζομένων ΕΦΚΑ Λάρισας κατά την ημέρα της απεργίας, θα πραγματοποιήσει Συγκέντρωση στην Α’ και Β’ Τοπική Διεύθυνση Λάρισας Τρίτη 7 Μαρτίου, ώρα 8:00 π.μ. Καλούμε στο πλευρό μας τα πολιτικά κόμματα, όλες τις επαγγελματικές ενώσεις και τους φορείς των ασφαλισμένων, τις ενώσεις και τους συλλόγους των συνταξιούχων, τους εργαζόμενους και τις συνδικαλιστικές τους οργανώσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έτσι ώστε να διεκδικήσουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα της Δημόσιας Κοινωνικής Ασφάλισης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass