Νοσηλεύονται ακόμη 13 τραυματίες

ΟΙ 11 ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΟΙ 5 ΣΤΙΣ ΜΕΘ - ΕΥΣΗΜΑ ΠΛΕΥΡΗ ΓΙΑ ΕΚΑΒ ΚΑΙ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ, ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ Γ.Ν. ΛΑΡΙΣΑΣ - ΠΡΟΤΑΣΗ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΗΡΥΧΤΕΙ Η 28η ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΩΣ ΕΘΝΙΚΗ ΗΜΕΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2023 13:55

Σε ρυθμούς κανονικότητας επανέρχεται το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, καθώς χειρίζεται και τις τελευταίες εκκρεμότητες του σιδηροδρομικού δυστυχήματος των Τεμπών που συγκλόνισε ολόκληρη τη χώρα. Πέντε νεκροί παραμένουν στους χώρους της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας για να παραληφθούν από τους συγγενείς

τους, ενώ δύο ακόμα επιβάτες της μοιραίας αμαξοστοιχίας παραμένουν νοσηλευόμενοι, ο ένας σε βαριά κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.
«Στα νοσοκομεία μας νοσηλεύτηκαν πάνω από 80 επιβάτες που επέβαιναν στο μοιραίο τρένο στα Τέμπη. Αυτήν τη στιγμή νοσηλεύονται 13 τραυματίες, εκ των οποίων οι επτά είναι σε ΜΕΘ και εξ αυτών οι τέσσερις παραμένουν διασωλημένοι» ανέφερε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ενημερώνοντας χθες την Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.
Ο Υπουργός, παράλληλα, ευχαρίστησε το προσωπικό του ΕΚΑΒ και τους διασώστες που από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στο σημείο του δυστυχήματος, όπως και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό των Νοσοκομείων της Λάρισας, της Κατερίνης, αλλά και της Θεσσαλονίκης, που, όπως σημείωσε, «λειτούργησαν με αλτρουισμό και αυταπάρνηση προσέφεραν τις υπηρεσίες τους».
Στο σημείο, ανέφερε ο κ. Πλεύρης, «από την πρώτη στιγμή που ενημερωθήκαμε βρέθηκαν πάνω από 30 ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, ήταν πάνω στην αλλαγή της βάρδιας και όλο το προσωπικό παρέμεινε, λειτουργώντας με πλήρη αυταπάρνηση, κάτι που όλοι συμφωνούμε ότι διακρίνει όλο το προσωπικό του ΕΣΥ». Επισήμανε, επίσης, ότι ο διοικητής της ΥΠΕ άμεσα έθεσε σε έκτακτη εφημερία το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, που δεν ήταν σε εφημερία, «πραγματικά άμεσα μπόρεσε να λειτουργήσει υποδειγματικά ως προς την αντιμετώπιση των περιστατικών», όπως σημείωσε.
Από τους 13 συνολικά τραυματίες, οι 11 νοσηλεύονται στα δύο Νοσοκομεία της Λάρισας. Από αυτούς οι 9 νοσηλεύονται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, 4 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 5 σε κλινικές (από ένας στην Ορθοπεδική, στην Καρδιοχειρουργική, στη Νευροχειρουργική και στην Α’ και Β’ Χειρουργική Κλινική), ενώ οι 2 στο Γενικό Νοσοκομείο, ένας στη ΜΕΘ σε βαριά κατάσταση και μία κοπέλα από τη Θήβα στην Ορθοπεδική Κλινική.
Ο ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Στο μεταξύ, ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας προτείνει να ανακηρυχτεί η 28η Φεβρουαρίου ως Εθνική Ημέρα Πρόληψης Ατυχημάτων.
Στη δημόσια πρότασή του ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας αναφέρει τα εξής:
«Ιπποκράτης 460-370 π.Χ. «Κάλλιον το προλαμβάνειν ή το θεραπεύειν».
Είναι σε όλους μας γνωστό ότι η αναφορά στον Πατέρα της Ιατρικής σηματοδοτεί τη συμπαράσταση του γιατρού στον πόνο του ανθρώπου, αλλά και την ευαισθητοποίηση στην πρόληψη.
Δεδομένου ότι τα πάσης φύσεως ατυχήματα στις 2 πρώτες δεκαετίες της ζωής αποτελούν την κύρια αιτία θανάτου στα παιδιά, εφήβους και νεαρούς ενήλικες. η πρότασή μας για ανακήρυξη της 28ης Φεβρουαρίου ως Εθνικής Ημέρας Πρόληψης Ατυχημάτων θεωρείται επιβεβλημένη.
Στόχος της ημέρας αυτής θα είναι να φέρουμε στη μνήμη μας και να τιμήσουμε τους χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες από πάσης φύσεως ατυχήματα και να καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποφυγή στο μέλλον θανάτων και τραυματισμών, που μπορούν να αποφευχθούν.
Προτείνουμε, επίσης, την 28η Φεβρουαρίου κάθε έτους να πραγματοποιείται συμβολική συγκέντρωση στο σημείο σύγκρουσης των 2 τρένων, στην είσοδο των Τεμπών, με κύριους οργανωτές την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Τεμπών και συμμετοχή όλων των φορέων, καθόσον στην περιοχή των Τεμπών έχουν συμβεί πολύνεκρα ατυχήματα και έχουν αφαιρεθεί νεανικές ζωές.
Για τον λόγο αυτόν καλούμε όλους τους φορείς της περιοχής μας να ενισχύσουν δημόσια την πρότασή μας με αντίστοιχες ανακοινώσεις, τον δε Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο να μεριμνήσει για την υλοποίηση της πρότασής μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass