«Σαρώνουν οι αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα»

ΒΑΓΕΝΑ: ΠΛΗΓΜΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 15 Μαρ 2023 13:30

Στο 14,8% έφτασε ο πληθωρισμός των τροφίμων τον Φεβρουάριο με τις εκτιμήσεις να μιλούν για συνέχιση των ανατιμήσεων σε όλη τη διάρκεια του 2023.

Είναι τεράστιο πλήγμα για τους πολίτες, ιδιαίτερα δε, για τους ευάλωτους, οι συνεχείς αυξήσεις των τιμών στα τρόφιμα, τα οποία έχουν γίνει πλέον είδη πολυτελείας: Αρκεί να δούμε τις τιμές προϊόντων, όπως το κρέας, που ανέβηκε κατά 20%, το ψωμί που σημείωσε άνοδο 16,8%, τα έλαια, κατά 22,9% και τα γαλακτοκομικά και τα αυγά, κατά 25%. Μιλάμε δηλαδή για τα απολύτως βασικά και αναγκαία τρόφιμα που χρειάζεται μια οικογένεια για να επιβιώσει, η οποία όμως πλέον δε μπορεί να αντεπεξέλθει σε αυτές τις τόσο αυξημένες δαπάνες. Αν συγκρίνουμε τον μέσο δείκτη τιμών από τον Μάρτιο 2022 έως τον Φεβρουάριο 2023, με τον αντίστοιχο δείκτη από τον Μάρτιο 2021 έως τον Φεβρουάριο 2022, βλέπουμε ότι παρουσιάστηκε αύξηση 9,6%. Είναι τραγικό το γεγονός ότι, πέρα από τις αυξήσεις των τιμών σε όλα τα άλλα είδη που χρειάζεται για να συντηρηθεί ένα νοικοκυριό, στην ενέργεια, στις μεταφορές, στις έκτακτες δαπάνες, κ.λπ., οι υπέρογκες αυξήσεις ακόμα και στα πιο βασικά αγαθά που είναι τα τρόφιμα, εκτιμάται ότι θα συνεχιστούν όλο το 2023. Παράλληλα, οι ιδιοκτήτες των σούπερ μάρκετ θα συνεχίσουν να θησαυρίζουν, γιατί ο τζίρος τους θα είναι ανοδικός, ακριβώς λόγω των ανατιμήσεων. Άρα, είναι επιτακτικό να υπάρξει μια κυβέρνηση που θα πάρει όλα τα μέτρα που χρειάζονται για να αλαφρύνει τους πολίτες από το ασήκωτο βάρος της ακρίβειας που μαστίζει την κοινωνία εδώ και ενάμιση χρόνο. Μέτρα σημαντικά και ουσιαστικά και όχι βοηθήματα σαν το περιβόητο «καλάθι του νοικοκυριού» που είναι σκέτη κοροϊδία και η αποτυχία του είναι παταγώδης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass