Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2023 13:12

Εκδήλωση για τη «Χάρτα διαφορετικότητας» στις επιχειρήσεις
ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ «JOIST»

Το Κύτταρο Εναλλακτικών Αναζητήσεων Νέων (ΚΕΑΝ) διοργανώνει αύριο εκδήλωση με θέμα «Διαφορετικότητα και Ένταξη: Χάρτα διαφορετικότητας για ελληνικές επιχειρήσεις, στο Πάρκο Καινοτομίας «Joist» για την ενημέρωση σχετικά με το ευρωπαϊκό πρόγραμμα Diversity Charter.


Στην εκδήλωση θα γίνει και η υπογραφή της χάρτας διαφορετικότητας από εταιρείες της ευρύτερης περιοχής, καθώς και από θεσμικούς παράγοντες της Θεσσαλίας. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η εκδήλωση θα ξεκινήσει στις 11 π.μ. με σύντομες τοποθετήσεις-χαιρετισμούς από τους βουλευτές Χρ. Κέλλα, Ευαγγελία Λιακούλη και Β. Κόκκαλη και τους: Σταύρο Μηλιώνη, πρόεδρο ΚΕΑΝ & ιδρυτή Diversity Charter Greece, Κώστα Αγοραστό, περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Παπαστεργίου, πρόεδρο ΚΕΔΕ, Δημήτρη Δεληγιάννη, αντιδήμαρχο Λαρισαίων και Σωτήρη Γιαννακόπουλο, πρόεδρο Επιμελητηρίου Λάρισας. Στις 12 μ. η υπεύθυνη επικοινωνίας Κατερίνα Ψύχα θα παρουσιάσει τη Χάρτα Διαφορετικότητας για τις ελληνικές επιχειρήσεις. Στις 12.20 μ.μ. η senior project manager του ΚΕΑΝ Ράινα Μελισσηνού θα παρουσιάσει τα οφέλη της Διαφορετικότητας και της Ένταξης στον δημόσιο τομέα και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (Ευρωπαϊκά Προγράμματα Diverse Europe και Progedi). Στις 12.40 μ.μ. οι προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν το Fireside Chat με θέμα «Ο σεβασμός της Διαφορετικότητας ως παράγων ανάπτυξης των επιχειρήσεων» και στη 1 το μεσημέρι θα γίνει η υπογραφή της Χάρτας Διαφορετικότητας από επιχειρήσεις.

Συλλαλητήριο του ΕΚΛ αύριο για το νερό
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΕΥΑ
Με αίτημα την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου «που προωθεί, όπως τονίζει, την ιδιωτικοποίηση των ΔΕΥΑ», το ΕΚΛ διοργανώνει αύριο Δευτέρα 20/3, στις 7 μ.μ., στην Κεντρική πλατεία Λάρισας, συλλαλητήριο.
Όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, σε σχετική ανακοίνωση, «η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ν. Λάρισας στηρίζει τον δίκαιο αγώνα των εργαζόμενων στη ΔΕΥΑΛ και των ΔΕΥΑ όλης της χώρας, ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση των νερών που προωθεί η Κυβέρνηση της ΝΔ με το πολυνομοσχέδιο που συζητιέται τη Δευτέρα 20/3 στη Βουλή. Απαιτούμε την απόσυρση του ν/σ, την άμεση μείωση των τιμολογίων της ΔΕΥΑΛ και τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζόμενων της επιχείρησης».

 Εκδήλωση μνήμης από την Επιτροπή Μπλόκων
ΤΙΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΣΤΟ ΚΙΛΕΛΕΡ

Εκδήλωση μνήμης και τιμής στην εξέγερση των κολίγων στο Κιλελέρ, στην οποία καλούν τους αγρότες και κτηνοτρόφους να συμμετέχουν δυναμικά, θα πραγματοποιήσει σήμερα Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 12 το μεσημέρι, η Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων (ΠΕΜ), ενώ το πρόγραμμα περιλαμβάνει ομιλία και κατάθεση στεφανιών από τους φορείς. Αυτό αποφασίστηκε σε τηλεδιάσκεψη της Γραμματείας της ΠΕΜ, στην οποία συζητήθηκαν οι πρώτες εκτιμήσεις για τις αγροτικές κινητοποιήσεις το προηγούμενο διάστημα και ο προγραμματισμός δράσης.

 Εκλεψαν το παγκάρι ναού στους Γόννους
Το παγκάρι του ναού της Ζωοδόχου Πηγής στους Γόννους, έκλεψαν άγνωστοι προχθές σύμφωνα με τα όσα κατήγγειλε στην ΕΛ.ΑΣ. ο εφημέριος του ναού. Οι δράστες μπήκαν στην εκκλησία από την ανασφάλιστη πόρτα και σπάζοντας τα δύο λουκέτα από το παγκάρι, αφαίρεσαν τα

κάρματα. Η κλοπή, σύμφωνα με τον ιερέα σημειώθηκε προχθές, το χρονικό διάστημα από το πρωί έως το απόγευμα.

*Εκδήλωση στη μνήμη Απ. Μπατάλα στη Νίκαια»
Εκδήλωση στη μνήμη του νεκρού αγρότη Αποστόλη Μπατάλα (1882-1910) από τη Νίκαια, ο οποίος έπεσε κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των αγροτών στις 6 του Μάρτη 1910 θα πραγματοποιήσει σήμερα ο Δήμος Κιλελέρ.
Στις 11.00 στον χώρο του μνημείου, επί της οδού Φαρσάλων στη Νίκαια, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση. Θα ακολουθήσουν επίκαιρη ομιλία από τη σύμβουλο της Τοπικής Κοινότητας Νίκαιας Βασιλική Μιχαλούλη, κατάθεση στεφάνων, ενός λεπτού σιγή και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

*Ομιλία του νέου γραμματέα της ΚΝΕ Θοδ. Κωτσαντή
Ο νέος γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ Θοδωρής Κωτσαντής θα βρίσκεται σήμερα Κυριακή 19 Μαρτίου στη Λάρισα και θα μιλήσει σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στο αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου (Παπακυριαζή και Α. Γαζή). Την εκδήλωση διοργανώνουν οι Τομεακές Οργανώσεις Λάρισας της ΚΝΕ με σύνθημα «Διεκδίκηση. Στον δρόμο για την ανατροπή. Στο τέλος θα κερδίσει η ελπίδα και η ζωή».

 

*Η Τσαριτσάνη τιμά σήμερα εκτελεσθέντες πατριώτες
Εκδήλωση μνήμης για να τιμήσουν τη μνήμη των εκτελεσθέντων πατριωτών από τα στρατεύματα Κατοχής διοργανώνει σήμερα ο Δήμος Ελασσόνας και η κοινότητα Τσαριτσάνης. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης στην ιστορική κοινότητα περιλαμβάνει:
7.30 π.μ.: Όρθρο – Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου.
10.45 π.μ.: Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο της εκτέλεσης (πλατεία Τσαριτσάνης).
11 π.μ.: Ομιλία για το ιστορικό της εκτέλεσης από τον συνταξιούχο εκπαιδευτικό κ. Αντώνιο Πάσχο. 11.15 π.μ.: Προσκλητήριο νεκρών, 11.30 π.μ.: Κατάθεση στεφάνων.

 

Διανομή προϊόντων σε δικαιούχους ΤΕΒΑ
ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΑΣ

Αύριο θα πραγματοποιηθεί διανομή τροφίμων και διαφόρων άλλων βασικών υλικών αγαθών στους ωφελούμενους του «Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ» από τον Δήμο Αγιάς. Η διανομή θα γίνει από τις 8:00 το πρωί έως τη 1:00 το μεσημέρι, στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά. Στη συγκεκριμένη διανομή, για τον Δήμο Αγιάς, οι ωφελούμενες οικογένειες ανέρχονται σε 196. Οι δικαιούχοι του προγράμματος θα παραλάβουν τα προϊόντα με την επίδειξη της απόφασης έγκρισης ΚΕΑ ή του ΑΜΚΑ του μέλους της αίτησης που παραλαμβάνει, και σε περίπτωση αδυναμίας προσέλευσης των ιδίων, με επιπλέον κατάθεση εξουσιοδότησης ετέρου προσώπου με βεβαίωση γνήσιου υπογραφής από αρμόδια Αρχή. Όταν η εξουσιοδότηση δεν φέρει το γνήσιο της υπογραφής, απαιτείται επίδειξη της αστυνομικής του ταυτότητας ή άλλου επίσημου εγγράφου από το οποίο προκύπτουν ο ΑΜΚΑ ή ο ΑΦΜ του.

 

*Εξετάσεις αλλοδαπών για ιθαγένεια στη Λάρισα
Σήμερα διεξάγεται η διαγωνιστική διαδικασία για την απόκτηση Πιστοποιητικού Επάρκειας Γνώσεων για Πολιτογράφηση (Π.Ε.Γ.Π.), το οποίο αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την κτήση της ελληνικής ιθαγένειας από αλλοδαπούς αλλογενείς. Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν σε 61 εξεταστικά κέντρα, εκ των οποίων τα 6 είναι ειδικά εξεταστικά κέντρα που θα συσταθούν σε 11 πόλεις και συγκεκριμένα στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, την Πάτρα, το Ηράκλειο, τη Λάρισα, τη Ρόδο, τα Ιωάννινα, τα Χανιά, την Τρίπολη, τη Χαλκίδα και τη Μυτιλήνη. Αίτηση συμμετοχής έχουν υποβάλει συνολικά 4.798 υποψήφιοι.

 

 Συνεδριάζει μεθαύριο το Περιφερειακό Συμβούλιο
Με 49 θέματα και επερωτήσεις παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το αρδευτικό ζήτημα της Θεσσαλίας θα συνεδριάσει στη νέα αίθουσα συνεδριάσεων (Καλλισθένους & Θεοφράστου) μεθαύριο Τρίτη 21 Μαρτίου και ώρα 18:00 το Περιφερειακό Συμβούλιο. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζουν οι εκδηλώσεις Δημόσιας Υγείας για το 2023, η έγκριση της 3ης παράτασης της συνολικής προθεσμίας εκτέλεσης του έργου «Κατασκευή υπόγειων αγωγών άδρευσης ΤΟΕΒ ΠΗΝΕΙΟΥ, Δ.Δ. Καλοχωρίου-Χειμαδίου», έγκριση 1ης παράτασης προθεσμίας περαίωσης της σύμβασης για την προμήθεια «Επέκταση Συστήματος Τηλελέγχου - Τηλεχειρισμού εξωτερικού υδραγωγείου στις δημοτικές ενότητες Αγιάς, Λακέρειας και Ευρυμενών».

 

Εκδήλωση για την κατάθλιψη σήμερα στο Λιβάδι
Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Ελασσόνας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Πολιτισμού και το ΚΕΠ Υγείας, διοργανώνουν σήμερα ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Μύθοι και αλήθειες για την κατάθλιψη και την κατάθλιψη στην τρίτη ηλικία». Στόχος της εκδήλωσης, η έγκυρη ενημέρωση των πολιτών για την ψυχική υγεία και την κατάθλιψη, χωρίς τα στερεότυπα που οδηγούν σε στιγματισμό των πασχόντων, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ασθένειας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του κέντρου «Αστέρια», στην κοινότητα Λιβαδίου στις 11.30 το πρωί με ομιλητή τον ψυχίατρο-ψυχοθεραπευτή Κων/νο Αδάμο. Την εκδήλωση πλαισιώνει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας, με μαέστρο την κ. Ευλαμπία Ντούλα.

 

Συνέλευση συνταξιούχων ΟΑΕΕ
Γενική Συνέλευση οργανώνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας και περιχώρων σήμερα Κυριακή 19 Μαρτίου στις 10.30 π.μ. στην ισόγεια αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας (οδός Παπακυριαζή 44), με θέματα διοικητικός απολογισμός 2022, ταμειακός απολογισμός 2022, προϋπολογισμός 2023, διάφορα θέματα που απασχολούν τους συνταξιούχους. Σε περίπτωση μη απαρτίας η συνέλευση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26 Μαρτίου και αν δεν υπάρχει και πάλι απαρτία θα γίνει στις 2 Απριλίου, την ίδια ώρα στον ίδιο χώρο.

Ομιλία στη Χριστιανική Εστία Λάρισας
Ομιλία με θέμα «Το θέλημά μας, πηγή άγχους και συγκρούσεων» διοργανώνει σήμερα στις 11.30 π.μ. η Χριστιανική Εστία Λάρισας στην αίθουσα εκδηλώσεών της. Ομιλητής θα είναι ο Αντώνιος Α. Τσαγκαρόπουλος, ιατρός – νευρολόγος, επιμελητή της Νευρολογικής Κλινικής 251 Γ.Ν.Α.

 

Συνέλευση και πίτα Μελισσοκόμων Λάρισας
Γενική Συνέλευση και κοπή πίτας θα πραγματοποιηθεί σήμερα Κυριακή 19 Μαρτίου στις 11:00 το πρωί από τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Λάρισας. Η Συνέλευση θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Αγίου Θωμά, έναντι των γραφείων του συλλόγου και στη 1 μ.μ. θα γίνει η κοπή πίτας, ενώ θα υπάρξει λαχειοφόρος, με πολλά δώρα.

 

Κόβουν πίτα οι συνταξιούχοι δικαστικοί υπάλληλοι
Σήμερα Κυριακή 19 Μαρτίου στη 1 το μεσημέρι στο «Λαδοφάναρο» θα κόψει πίτα ο Σύλλογος Συνταξιούχων Δικαστικών Υπαλλήλων ν. Λάρισας.

 

Συνέλευση κατοίκων Αλεξανδρινής
Ο Σύλλογος Οικισμού Αλεξανδρινής θα πραγματοποιήσει τη Γενική του Συνέλευση σήμερα στις 10.30 π.μ. στο Επιμελητήριο Λάρισας με τα εξής θέματα: Νέος νόμος για εξαγορά - τίτλοι, ρεύμα - εξαγγελία δράσεων και αγωνιστικές, οικονομικός απολογισμός, ενημερώσεις: δασικό, αριθμοί παροχής ρεύματος, δρόμοι, πλατείες κ.ά.Εκδήλωση προ τιμήν του φροντιστή της νόσου Alzheimer
Εκδήλωση με θέμα «Ενημερώνουμε- Επιβραβεύουμε τον φροντιστή της νόσους Alzheimer» διοργανώνει την Τετάρτη 22 Μαρτίου η Ελληνική Εταιρεία Νόσου Αlzheimer και Συναφών Διαταρχανών ν. Λάρισας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 μ.μ. στο «Χατζηγιάννειο».

 

Κόβουν πίτα τα τουριστικά γραφεία Λάρισας

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Γραφείων Λάρισας θα κόψει βασιλόπιτα την Τετάρτη 22 Μαρτίου στις 8.30 το βράδυ στο μπαρ ρέστοραν «Ten Doors» (Φιλελλήνων 56) στον λόφο του Φρουρίου.

 

Συνέλευση Οδοντιάτρων

Την εξ αναβολής ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του συγκαλεί την Πέμπτη 30 Μαρτίου ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας.
Η Συνέλευση συγκαλείται στα γραφεία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λάρισας, Ερ. Σταυρού 9-17 και ώρα 19:30, με θέματα τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό, τον προϋπολογισμό 2023 και υποβολή προτάσεων για ψήφιση.

 

Προετοιμασίες για το παζάρι των Γόννων

Η καθιερωμένη μεγάλη εμποροπανήγυρη Γόννων θα πραγματοποιηθεί και φέτος από τις 2 Απριλίου μέχρι και τις 9 Απριλίου και στον χώρο κάτω του Δημοτικού Σταδίου Γόννων. Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να λάβουν μέρος στη δημοπρασία, αυτή θα πραγματοποιηθεί στις 21-03-2023 στο Δημαρχείο Γόννων και ώρα 11:00 π.μ.

 

Εκδρομή συνταξιούχων ΟΑΕΕ

Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδας Σπαρμού Ολύμπου οργανώνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας και περιχώρων, την ερχόμενη Παρασκευή 24 Μαρτίου, για την παρακολούθηση των Δ’ Χαιρετισμών. Πληροφορίες στα γραφεία του Συλλόγου (Παπαναστασίου 33, 3ος όροφος) και στα τηλέφωνα 2410-536.618, 6944-414.456 και 6944-345.913.

 

Λειτουργία και κήρυγμα κάθε Τετάρτη

Κατά τη διάρκεια της Μ. Τεσσαρακοστής, στον Άγιο Αχίλλιο, κάθε Τετάρτη, στις 5.00-6.30 μ.μ., θα τελείται εσπερινή Προηγιασμένη και στη συνέχεια ο π. Ραφαήλ θα πραγματοποιεί κήρυγμα με θέμα: «Ανάλυση της Θείας Λειτουργίας». Ακολούθως θα τελείται η ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου.

 

Νέα διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες στη Λάρισα
ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΩΝ

Διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες οργανώνουν οι Ενεργοί Πολίτες  Λάρισας, την Κυριακή 2 Απριλίου, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης, τις ώρες 10:00-14:00. Μπορούν να αγοράσουν προϊόντα όλοι ανεξαιρέτως οι πολίτες. Όσο περισσότερες ποσότητες διατεθούν τόσο περισσότερα προϊόντα θα ενισχύσουν το Δωρητήριο Τροφίμων των Εν.Πο.Λ. που στηρίζει περισσότερες από 110 άπορες οικογένειες.
Τρόπος παραγγελιών: Μέσω της ιστοσελίδας των Εν.Πο.Λ. www.energw.gr, και στο τηλέφωνο του Πολυχώρου 2413-011.972 και στο 6909-566.709.
Για εξαιρετικές περιπτώσεις πολιτών που αδυνατούν να κάνουν μόνοι τους ηλεκτρονική παραγγελία, θα μπορούν να μεταβούν στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ., στην οδό Λάμπρου Κατσώνη 37, κατά τις ώρες λειτουργίας του (Δευτέρα - Τετάρτη - Παρασκευή 10:00-12:00 και 18:00-20:00 και Τρίτη - Πέμπτη 10:00 - 12:00). Στα ταμεία, εκτός από πληρωμές με μετρητά, θα λειτουργούν και δύο τερματικά POS που θα δέχονται πληρωμές με κάρτες, για όλα τα προϊόντα. Όσοι/-ες επιθυμούν να γίνουν εθελοντές γι’ αυτήν τη δράση, μπορούν να το δηλώσουν στα τηλέφωνα: 6983-738.636, 6955-949.465 και 2413-011.972, στον Πολυχώρο Αλληλεγγύης των Εν.Πο.Λ. (Λάμπρου Κατσώνη 37) ή στο info@energw.gr.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass