Απάντηση Κων. Τζανακούλη στον Απ. Καλογιάννη

Δημοσίευση: 10 Οκτ 2014 23:42 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:14

Με αφορμή την κριτική του δημάρχου Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη, στην προηγούμενη δημοτική αρχή, για το θέμα των Λεσχών Πολιτισμού και των Προγραμμάτων Αθλητισμού, ο πρώην δήμαρχος Κων. Τζανακούλης σε απάντησή του αναφέρει τα εξής:

«Είχαμε πει ότι και εποικοδομητική αντιπολίτευση θα κάνουμε και θα βοηθήσουμε όπου μπορούμε και όπου μας ζητηθεί. Ο κ. Καλογιάννης επέλεξε τον δρόμο των εντυπώσεων αυτόν που δε θα ακολουθήσουμε. Όμως, δε μπορούμε συνεχώς να βλέπουμε συνεντεύξεις τύπου άνευ ουσίας με μοναδικό σκοπό να πλήξει την προηγούμενη δημοτική αρχή. Είναι πολλοστή φορά που το κάνει, δε θελήσαμε τις προηγούμενες φορές να απαντήσουμε καθώς πιστεύαμε ότι σιγά - σιγά θα εύρισκε τα «πατήματα του» όπως λέμε απλά για τους καινούριους και δε θα ξεκινούσε συνεντεύξεις τύπου με 2-3 παραγράφους «αφιερωμένες» στην προηγούμενη δημοτική αρχή.

Εντούτοις η κατάσταση αρχίζει να ξεφεύγει και γι’ αυτό αφ’ ενός αναγκαζόμαστε να απαντήσουμε, αφ’ ετέρου για μια φορά ακόμη θα του πούμε να προσέχει τι λέει, να ενημερώνεται σωστά για να μην αναγκάζεται να τα παίρνει πίσω μετά και να λέει ότι δεν τα είπε ποτέ.

Εν συντομία θα αναφερθούμε στο πρώτο του ατόπημα όταν συζητούσαμε τον απολογισμό του 2013 και αναφέρθηκε σε «καυτή πατάτα» εννοώντας τα χρέη του Δήμου χωρίς να ρωτήσει τους οικονομικούς του συμβούλους. Γιατί αν τους ρωτούσε, ή την Διεύθυνση οικονομικών του δήμου μας, θα μάθαινε ότι αυτά που συζητούσαμε ήταν για την οικονομική κατάσταση του δήμου το Δεκέμβριο του 2013 που πόρρω απέχει απ’ αυτή του Σεπτεμβρίου του 2014 την οποία θα τη συζητήσουμε την κατάλληλη στιγμή.

Το δεύτερο ήταν όταν πάλι ενημερώθηκε πλημμελώς για το θέμα του ΕΣΠΑ στους παιδικούς σταθμούς και είπε τη φράση-ερώτηση «που πήγαν τα λεφτά του ΕΣΠΑ» την οποία αναγκάστηκε να ανακαλέσει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο αφήνοντας όμως τις εντυπώσεις να παραμένουν.

 

Στη συνέντευξη του δε, για τις προσλήψεις δίμηνου προσωπικού στους παιδικούς σταθμούς αφού κάλεσε εκπροσώπους των παρατάξεων, στους οποίους απλά έδωσε την κατάσταση των προσληφθέντων, πομπωδώς είπε «τέρμα οι ημέτεροι». Αν έμπαινε όμως στον κόπο να ρωτήσει την αρμόδια υπηρεσία θα μάθαινε πως ειδικά στους παιδικούς σταθμούς και γενικότερα στις δίμηνες προσλήψεις αλλά και σ’ όλους τους συμβασιούχους ορισμένου χρόνου μόνο «ημέτεροι» δεν μπορούσαν να προσληφθούν αφού πάντα υπάρχουν κριτήρια και ασφαλιστικές δικλίδες, ενώ ο έλεγχος των αιτήσεων και η επιλογή των προσλαμβανομένων γίνεται αποκλειστικά από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Και τώρα με τη χθεσινή συνέντευξη, οι εκφράσεις «αδιαφάνεια και πελατειακές σχέσεις» δίνουν το στίγμα που χρειάζεται για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις. Ας πάρει την κατάσταση όσων δούλευαν, αλλά και όλων όσων συμμετείχαν τόσο στα πολιτιστικά όσο και στ’ αθλητικά και να μας ονομάσει τους ημέτερους και τους «πελάτες μας» να τους γνωρίσουμε και εμείς.

Θα μπορούσε ο κ. Καλογιάννης να ρωτήσει και να μάθει, ότι εμείς βρήκαμε 12 λέσχες πολιτισμού και παραδώσαμε 22, ενώ αυξήσαμε παράλληλα κατακόρυφα των αριθμό των τμημάτων. Επίσης βρήκαμε 80 «δασκάλους» που όλοι σχεδόν παρέμειναν και εν συνεχεία προσελήφθησαν άλλοι 30 περίπου που μόνο ημέτεροι και «πελάτες» μας δεν ήταν.

Θα μάθαινε ακόμη πόσα αθλητικά κέντρα και σε τι κατάσταση τα βρήκαμε, πόσα παραδώσαμε, τι αθλήματα υπήρχαν, τι υπάρχουν και πώς δουλεύει ο αθλητισμός.

Και σαν να μην έφταναν αυτά λέει κιόλας πως η προηγούμενη δημοτική αρχή άφησε κυριολεκτικά το Δήμο χωρίς εποχικό προσωπικό. Τι να πει κανείς; Κύριε Καλογιάννη φωνάξτε την αρμόδια διευθύντρια ρωτήστε την πότε έγιναν οι ενέργειες για το εποχικό προσωπικό, και ας ρωτήσει επιπλέον αυτή όλους τους δημάρχους ανά την επικράτεια πόσοι δήμοι έχουν πάρει τελικά έγκριση για εποχικό προσωπικό και να μας το πει και μας για να δούμε σε τι διαφέρει ο Δήμος Λαρισαίων και δεν το ξέρουμε.

Κλείνοντας αυτή την απάντηση μας, έχουμε να πούμε στον κ. Καλογιάννη και τους συνεργάτες του, ότι ο λαός του δήμου δεν τους ψήφισε για να εφαρμόσουν το δικό μας πρόγραμμα αλλά αν δεν βρήκαν ακόμη τα «πατήματα» όπως είπαμε και προηγουμένως δεν τους φταίμε εμείς. Όμως εμείς κριτική δε θα τους κάνουμε επ’ αυτού, θα τους δώσουμε ικανό χρόνο να τα βρούνε, αλλά θα τους παρακαλέσουμε να είναι πιο προσεκτικοί στις εκφράσεις τους και να μας βγάλουν από το «κάδρο».

Αν όμως βρούνε κάτι το μεμπτό και σοβαρό δε θέλουμε με τίποτα να μας χαριστούν. Ελπίζουμε δε ότι θα σταματήσουν οι εντυπωσιασμοί και η συζήτηση θα γίνεται εκεί που πρέπει» καταλήγει ο κ. Τζανακούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΗΝΕΙΟΥ 2024
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass