ΜΑΞΙΜΟΣ ΧΑΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ:

Η ΝΔ πυλώνας πολιτικής σταθερότητας

Δημοσίευση: 01 Απρ 2023 17:57

«Το δίλημμα στο οποίο θα κληθούν να απαντήσουν οι πολίτες είναι αν η χώρα θα προχωρήσει μπροστά, με σταθερότητα, με μια κυβέρνηση που έχει δώσει δείγματα γραφής ότι μπορεί να αντιμετωπίσει κρίσεις και περιπέτειες και προκλήσεις και δυστυχώς είναι αλλεπάλληλες το τελευταίο διάστημα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μιλώντας στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας. Ενώ υπενθύμισε τα τραγικά αποτελέσματα που είχε «η ετερόκλητη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με ένα ακραία λαϊκιστικό δεξιό κόμμα του κ. Καμμένου με τον κ. Βαρουφάκη, που οδήγησε σε όλη αυτή την περιπέτεια, με την παρά λίγο έξοδο της χώρας από την ΕΕ, την έξοδο από το ευρώ, τα capital controls -όλα αυτά τα έχουμε ζήσει. Το ζήτημα είναι να μην επαναληφθούν, γιατί βλέπουμε ότι οι ίδιοι πρωταγωνιστές εμφανίζονται και σήμερα να φιγουράρουν».
ΑΛΑΖΟΝΙΚΗ Η ΣΤΑΣΗ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος ερωτηθείς για τη στάση του κ. Ανδρουλάκη να μη δεχθεί ως πρωθυπουργό τον αρχηγό του πρώτου κόμματος, τη χαρακτήρισε «αρκούντως αλαζονική». Όπως είπε αυτός «ήταν και ο λόγος, που όταν υπήρξε η αλλαγή ηγεσίας στο ΚΙΝΑΛ και η τοποθέτηση του κ. Ανδρουλάκη είχα θέσει ζήτημα αλλαγής του εκλογικού νόμου με ισχυρότερο bonus και δυνατότητα σχηματισμού αυτοδυναμίας, ακόμη και με μικρότερο ποσοστό. Ήταν αντιθεσμική συμπεριφορά του αρχηγού του τρίτου κόμματος. Σε όλη την Ευρώπη, στις κυβερνήσεις συνεργασίας, τον πρώτο λόγο έχει προφανώς το πρώτο κόμμα, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος. Αυτό που ζητάει ο κ. Ανδρουλάκης, προβάλλει αδιανόητο. Από τη στιγμή που προσερχόμαστε στις κάλπες, οι πολίτες πρέπει να έχουν καθαρές θέσεις και να ξέρουν με την ψήφο τους τι επιλέγουν. Είναι αδιανόητο το τρίτο κόμμα, ο κ. Ανδρουλάκης, ζητά την ψήφο των πολιτών, χωρίς να προκρίνει ποιος θα είναι αυτός που θα αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας, γιατί μιλούμε και για μια χώρα η οποία έχει πρωθυπουργοκεντρικό σύστημα, μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας».
ΘΕΤΙΚΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ
Ο κυβερνητικός βουλευτής σχετικά με την αυτοδυναμία ξεκαθάρισε ότι «δεν σημαίνει ότι είμαστε αρνητικοί στις οποίες συνεργασίες, στην συνεννόηση που πρέπει να υπάρχει ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις, σε ένα πνεύμα συναίνεσης. Άλλωστε, το είπε και ο πρωθυπουργός, ότι το μπλε της ΝΔ είναι πολύ ευρύχωρο. Θέλουμε αυτοδυναμία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα υπάρχουν στην κυβέρνηση και πρόσωπα που προέρχονται από άλλα χρώματα. Το έκανε άλλωστε πράξη και στην παρούσα κυβερνητική θητεία. Πολλοί υπουργοί, πολλά κυβερνητικά στελέχη, προέρχονται από χώρους εκτός ΝΔ, που απλά αντιλαμβάνονται ότι στην παρούσα συγκυρία, η ΝΔ είναι ένας πυλώνας σταθερότητας, είναι η δύναμη εκείνη που μπορεί να επιβάλλει τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία. Και νομίζω, ότι στο τέλος της ημέρας, ο πολίτης επιλέγει κυβερνήτη, επιλέγει αυτόν που πιστεύει ότι μπορεί να κρατήσει σταθερά το τιμόνι της χώρας στους δύσκολους καιρούς που βρισκόμαστε».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass