Εκσυγχρονίζεται το 3ο Δημοτικό Ελασσόνας

ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΑΝΟΙΧΤΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ

Δημοσίευση: 01 Απρ 2023 14:00

Ανοιχτός διαγωνισμός βρίσκεται σε εξέλιξη για την επιλογή αναδόχου του έργου «ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ 3 ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ» προϋπολογισμού 818.000 ευρώ (ποσό με ΦΠΑ) από τον Δήμο Ελασσόνας. Το έργο θα χρηματοδοτηθεί από το ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020 και αφορά σε εργασίες για την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ελασσόνας.
Αντικείμενο της μελέτης αποτελούν οι ακόλουθες παρεμβάσεις:
* Αντικατάσταση του συνόλου της στέγης.
* Εξωτερική θερμομόνωση του κτιρίου.
* Θερμομόνωση οροφών (εσωτερικά).
* Αντικατάσταση κουφωμάτων με νέα υψηλής θερμικής απόδοσης.
* Ηλεκτρική, ισχυρών και ασθενών ρευμάτων.
(Οι παρεμβάσεις αφορούν στην αντικατάσταση της ηλεκτρικής εγκατάστασης λεβητοστασίου και στο σύστημα φωτισμού του κτιρίου).
* Αντικατάσταση Συστήματος Θέρμανσης
(Σύνδεση του κτιρίου στο δίκτυο φυσικού αερίου. Αντικατάσταση του παλιού λέβητα με νέους λέβητες φυσικού αερίου, μικρότερης ισχύος, υψηλού βαθμού απόδοσης, χαμηλών θερμοκρασιών και συμπύκνωσης καυσαερίων. Επίσης προβλέπεται η αντικατάσταση των υφιστάμενων θερμαντικών σωμάτων με νέα).
* Αντικατάσταση Συστήματος Φωτισμού
(Στο πλαίσιο της παρέμβασης αντικαθίστανται τα φωτιστικά σώματα και οι λαμπτήρες με νέα φωτιστικά σώματα, υψηλής απόδοσης, χαμηλού δείκτη θάμβωσης, κατάλληλα για χώρους διδασκαλίας).
* Εγκατάσταση Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας
(Συμπληρωματικά των παρεμβάσεων εξοικονόμησης ενέργειας εγκαθίσταται σύστημα φωτοβολταϊκών στοιχείων ονομαστικής ισχύος 10 kWp για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας η οποία θα καλύπτει μέρος των αναγκών του κτιρίου).
Με αφορμή την ενεργειακή αναβάθμιση του 3ου Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Ελασσόνας ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας δήλωσε: «Οι παρεμβάσεις ενεργειακής αναβάθμισης είναι η μόνη ουσιαστική λύση που μπορείς να δώσεις προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα που δημιουργεί η παλαιότητα των σχολικών κτιρίων και η ελλιπής συντήρησή τους τα περασμένα χρόνια. Οι εργασίες που κάνουμε αφορούν τη ριζική ανακαίνιση των σχολικών κτιρίων ώστε να φιλοξενούνται τα παιδιά μας, ό,τι πιο πολύτιμο έχουμε σε αυτή τη ζωή, σε ιδανικότερο σχολικό περιβάλλον, να είναι το σχολείο ένα πραγματικό δεύτερο σπίτι τους. Για αυτό έχουμε δώσει προτεραιότητα από την αρχή της θητείας μας σε αυτά τα έργα και, αισίως, τα έχουμε προχωρήσει σε έναν μεγάλο βαθμό. Συνεχίζουμε καθημερινά τις συντηρήσεις σχολικών μονάδων, επιτυγχάνοντας καλύτερες συνθήκες εκπαίδευσης για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass