ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΝΙΚΑΙΑ

Ενημέρωση για το Αλτσχάιμερ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2014 10:50 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:17

 

Ενημερωτική ομιλία για τη νόσο Αλτσχάιμερ, πραγματοποιήθηκε στο πνευματικό κέντρο της Νίκαιας του Δήμου Κιλελέρ, με ομιλητές τον κ. Ιωαννίδη Περικλή, γιατρό-νευρολόγο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας και την κ. Αραμπατζή Ξανθή, ψυχολόγο από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Ιωαννίδης έκανε μια ιστορική αναδρομή για τη νόσο Αλτσχάιμερ και παρουσίασε τους επιδημιολογικούς παράγοντες κινδύνου, τα πιθανά αίτια της νόσου, τη συμπτωματολογία και τη διάγνωσή της, ενώ αναφέρθηκε στη θεραπεία της (φαρμακευτική αγωγή και συμπτωματική αντιμετώπιση) και στην πρόληψή της.

Η κ. Αραμπατζή αναφέρθηκε στη μνήμη και στη μάθηση στην Τρίτη ηλικία και έκανε αναφορά στη σημασία της έγκυρης διάγνωσης σε προβλήματα μνήμης, καθώς και σε τρόπους υποβοήθησής της. Κατέγραψε επίσης τη χρησιμότητα της νευροψυχολογικής εκτίμησης στη διάγνωση της νόσου.

Τέλος έγινε παρουσίαση της επιδημιολογικής μελέτης που θα υλοποιηθεί στη Δημοτική Κοινότητα της Νίκαιας και η διαδικασία της εξέτασης που θα πραγματοποιείται από τους ιατρούς και τους ψυχολόγους.

Στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Δήμος Κιλελέρ, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής κ. Α. Χατζούλης, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Νίκαιας κ. Β. Πιλάτου και ο τοπικός σύμβουλος κ. Γ. Ψαρούλης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass