ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΡΧΩΣΗ:

Υπόθεση όλων ο καθαρός Τύρναβος

ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ – ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ

Δημοσίευση: 13 Οκτ 2014 16:55 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:18

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε)

Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά λέει πολύ σοφά ο λαός μας και η νέα δημοτική αρχή Τυρνάβου από τις άμεσες προτεραιότητες που έθεσε είναι και αυτή της καθαριότητας, όχι μόνο στα κέντρα των δύο πόλων του Δήμου που είναι ο Τύρναβος και ο Αμπελώνας  αλλά  στα χωριά και την ύπαιθρο.

Στα πλαίσια αυτά και με γνώμονα πάντα τη συνεργασία και τη θέληση των δημοτών να συμβάλουν προς την κατεύθυνση ο Δήμος Τυρνάβου να είναι υπόδειγμα καθαριότητας  ξεκίνησε μια σειρά πρωτοβουλιών αρχίζοντας από τους επαγγελματίες  και τους πωλητές των λαϊκών αγορών για τη προστασία του περιβάλλοντος. Με εντολή του δημάρχου Τυρνάβου κ. Παναγιώτη Σαρχώση ο διευθύντρια της υπηρεσίας Περιβάλλοντος κ. Θεοδώρα Γιουβρή έστειλε επιστολές   τους ιδιοκτήτες καταστημάτων εστίασης και γενικότερα υγειονομικού ενδιαφέροντος και όχι μόνο

Στα πλαίσια της προσπάθειας που καταβάλλει η δημοτική αρχή Τυρνάβου και οι υπηρεσίες της για την προστασία του περιβάλλοντος και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών μας, ζητά την έμπρακτη συνεργασία τους.

Όπως αναφέρεται, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Κανονισμού Καθαριότητας του Δήμου Τυρνάβου, υποχρέωση της υπηρεσίας καθαριότητας είναι  η συλλογή, αποκομιδή και διάθεση των απορριμμάτων. Το σημερινό πρόγραμμα αποκομιδής, στο κέντρο της πόλης,  παρά τα προβλήματα που δημιουργούνται από την έλλειψη προσωπικού και την περικοπή των πιστώσεων, πραγματοποιείται ως εξής:

Για τα οικιακά απορρίμματα από Δευτέρα έως Σάββατο (8.00 -10.00 π.μ.)

Για την ανακύκλωση Δευτέρα –Τετάρτη – Παρασκευή (8.00 – 10.00 π.μ.).

 Όλοι οι κάτοικοι έχουν υποχρέωση να φροντίζουν για τη διατήρηση της καθαριότητας της πόλης και να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρμόδιων υπηρεσιών.

Παρακαλούνται επίσης οι  ιδιοκτήτες καταστημάτων:

Να τοποθετούν τα απορρίμματα αποκλειστικά  εντός των κάδων απορριμμάτων μέσα σε  σακούλες καλά σφραγισμένες

Στους κάδους ανακύκλωσης να τοποθετούνται μόνο απορρίμματα που ανακυκλώνονται (χαρτί, γυαλί, πλαστικό, αλουμίνιο). Ειδικότερα, τα άδεια κουτιά να τοποθετούνται καλά συμπιεσμένα και όχι στην αρχική τους μορφή, γιατί καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο.

Σε περίπτωση ογκωδών απορριμμάτων παρακαλούμε να ενημερώνεται πρώτα την υπηρεσία (τηλ. 24920 - 24349) και στη συνέχεια οι δημότες να τα τοποθετούν στο σημείο που θα υποδεικνύεται για να μη παραμένουν εγκαταλελειμμένα για ημέρες στα πεζοδρόμια, εμποδίζοντας τους πολίτες.

Ο κάδος δεν είναι χώρος μόνιμης απόθεσης απορριμμάτων αλλά προσωρινής. Τα σκουπίδια θα πρέπει να τοποθετούνται στους κάδους λίγο πριν περάσει το απορριμματοφόρο, όχι μετά, όχι αργότερα. Τα απορρίμματα του Σαββάτου που δημιουργούνται μετά το τέλος της αποκομιδής, πρέπει να τοποθετούνται στους κάδους τη Δευτέρα το πρωί, και σε περιπτώσεις που αυτό δεν είναι δυνατό να τοποθετούνται σε άδειους κάδους και όχι σε υπερχειλισμένους ή έξω από αυτούς, πάντα μέσα σε καλά σφραγισμένες σακούλες.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ

  Την τήρηση της  καθαριότητας και την ευταξία των χώρων που καταλαμβάνουν οι πάγκοι πώλησης των προϊόντων τους ζητά από τους πωλητές των λαϊκών αγορών ο Δήμος Τυρνάβου προτρέποντάς τους.

κατά τη διάρκεια  λειτουργίας της λαϊκής αγοράς, να διατηρούν τα απορρίμματα που δημιουργούνται σε καλά κλεισμένες σακούλες ή κουτιά.

Επίσης, να μην πετούν απορρίμματα και ιδίως ευπαθή προϊόντα ή είδη που αλλοιώνονται εύκολα (π.χ. λέπια ψαριών, εντόσθια, φύλλα λαχανικών κ.τ.λ.) στο χώρο της λαϊκής αγοράς.

Μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς, να τοποθετούν τα υπολείμματα προϊόντων εντός των κάδων ενώ τα άδεια κουτιά να είναι καλά συμπιεσμένα πριν τοποθετηθούν εντός των κάδων.

Να τηρείται το προκαθορισμένο νόμιμο ωράριο λειτουργία της λαϊκής αγοράς, ώστε να μην παρακωλύεται ο καθαρισμός του χώρου. 

Και  ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης καταλήγει: 

  «Καθώς η καθαριότητα στους δημόσιους χώρους μας αφορά όλους και η υποχρέωση μας αυτή δε σταματά στην πόρτα της αυλής ή της επιχείρησής μας , είμαστε σίγουροι για την άμεση ανταπόκρισή σας.

Ας ενεργοποιηθούμε όλοι για να βελτιώσουμε την εικόνα της πόλης, να τη διατηρήσουμε καθαρή και ανθρώπινη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass