Υποχρεωτικός ο καθαρισμός των οικοπέδων από χόρτα

ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΣΕ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ - ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΩΣ 30/4

Δημοσίευση: 13 Απρ 2023 16:08

Να καθαρίσουν τα οικόπεδά τους από χόρτα και απορρίμματα προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς έως τις 30 Απριλίου, καλεί τους ιδιοκτήτες ο Δήμος Λαρισαίων. Σε σχετική ανακοίνωσή του ο Δήμος υπενθυμίζει ότι είναι υποχρέωσή τους, σύμφωνα με την προβλεπόμενη νομοθεσία και σε περίπτωση που δεν το πράξουν είναι αντιμέτωποι με κυρώσεις. Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:


Ο ιδιοκτήτης, νομέας και επικαρπωτής οικοπεδικών και λοιπών ακάλυπτων χώρων, που βρίσκονται εντός πόλεων, κωμοπόλεων και οικισμών και σε απόσταση μέχρι 100 μέτρων από τα όριά τους, είναι υποχρεωμένος να διατηρεί το οικόπεδό του πάντοτε καθαρό από χόρτα (ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου από 1 Μαΐου έως 31 Οκτωβρίου) και ελεύθερο από άχρηστα υλικά και απορρίμματα, ακόμη και όταν αυτά προέρχονται από τρίτους. Επίσης, είναι υποχρεωμένος μέχρι την 30ή Απριλίου εκάστου έτους να προβαίνει σε καθαρισμό της ιδιοκτησίας του προς αποτροπή κινδύνου πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασής της. Ο Δήμος Λαρισαίων προσβλέποντας στην καλή συνεργασία με τους δημότες, όσον αφορά το σοβαρό αυτό θέμα των ακαθάριστων οικοπέδων - γηπέδων - εγκαταστάσεων, καλεί τους ιδιοκτήτες να προβούν στην πλήρη αποκατάσταση του χώρου που κατέχουν, τηρώντας διαρκώς τη σχετική καθαριότητα με δική τους δαπάνη και ευθύνη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass