Διήμερο Συνέδριο Ιστορίας στην Ελασσόνα

ΠΡΟΧΩΡΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 19 Απρ 2023 17:06

Ολοκληρώθηκε στις 31 Μαρτίου η υποβολή των προτάσεων για τη συμμετοχή εισηγητών στο 2ο Συνέδριο Τοπικής Ιστορίας που διοργανώνει ο Δήμος Ελασσόνας στις 6-7 Μαΐου 2023 στην αίθουσα θεάτρου «Δημάρχου Βασιλείου Φαρμάκη» σε συνδιοργάνωση με την Ιερά Μητρόπολη Ελασσόνας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ν. Λάρισας και το Θεσσαλικό Ημερολόγιο.

Είκοσι δύο μελετητές της τοπικής ιστορίας έχουν ήδη αποστείλει περίληψη της ανακοίνωσής τους, προκειμένου να συμμετάσχουν ως εισηγητές στο συνέδριο, τα πρακτικά του οποίου θα εκδοθούν σε τόμο. Οι ανακοινώσεις του 2ου Συνεδρίου θα παρουσιάζουν νέα ιστορικά στοιχεία για τους θεσμούς, τους οικισμούς, τα μνημεία, τα πρόσωπα, τα έθιμα και το γλωσσικό ιδίωμα της περιοχής. Το πρόγραμμα του Συνεδρίου θα ανακοινωθεί εντός των επομένων ημερών. Στην επιστημονική επιτροπή του 2ου Συνεδρίου Τοπικής Ιστορίας Δήμου Ελασσόνας συμμετέχουν ως μέλη ο εκδότης του Θεσσαλικού Ημερολογίου κ. Κώστας Σπανός, η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ν. Λάρισας κ. Σταυρούλα Σδρόλια και η φιλόλογος - διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Ευαγγελία Ράπτου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass