Ενθουσιώδης υποδοχή σε Χαρακόπουλο στο Καλαμάκι

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ «ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ» ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΚΟΥ ΤΩΝ ΠΑΡΑΚΑΡΛΙΩΝ

Δημοσίευση: 23 Απρ 2023 8:40

«Η θετική κατάληξη στην προσπάθειά μας για την επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος των χωραφιών που καλλιεργείτε, και καλλιεργούσαν και οι πατεράδες σας, είναι το χειροπιαστό αποτέλεσμα της εποικοδομητικής συνεργασίας που είχαμε για την επικράτηση του σωστού και του δίκαιου.

Θέλω να σας ευχαριστήσω για την ευγνωμοσύνη που μου δείχνετε με την εδώ παρουσία σας και θέλω να γνωρίζετε ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι με συνέπεια, ανταποδίδοντας έτσι την εμπιστοσύνη σας στο πρόσωπό μου κάθε φορά στις κάλπες». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της ΝΔ κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά τα εγκωμιαστικά λόγια και το θερμό χειροκρότημα με τα οποία τον υποδέχθηκαν αγρότες και καλλιεργητές στο Καλαμάκι του Δήμου Κιλελέρ, για την ευτυχή κατάληξη που είχαν οι συντονισμένες ενέργειες με την επιτροπή των κατοίκων του χωριού, για την επίλυση του ιδιοκτησιακού προβλήματος των αγροτεμαχίων τους, τα οποία διεκδικούσε το δημόσιο μετά από 40 χρόνια και δεν μπορούσαν να ενταχθούν στο κτηματολόγιο ως περιουσιακό τους στοιχείο.
Τον Θεσσαλό πολιτικό υποδέχθηκαν τα μέλη της επιτροπής Άρ. Τανός, Ευθ. Χάμος, Τάσ. Γαργάλας και Γιάνν. Παπακανάκης, ο πρώην πρόεδρος του χωριού Κων. Καράτζιος, η νυν πρόεδρος κ. Αλεξ. Καράτζιου και κάτοικοι του χωριού. Στις τοποθετήσεις τους αναφέρθηκαν διεξοδικά στο πρόβλημα και στις ενέργειες που προέβησαν, ενώ υπογράμμισαν την καθοριστική συμβολή του κ. Χαρακόπουλου στην προώθηση του θέματος στον αρμόδιο υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης με τον οποίο αρχικά υπήρξε συνάντηση, παρουσία και του δημάρχου Κιλελέρ για να τεθεί το ζήτημα στη σωστή βάση και να προκύψει νομοθετική πρωτοβουλία. Όπως παρατήρησαν, οι επεμβάσεις του κ. Χαρακόπουλου είχαν συνέχεια και υπήρξαν «χειρουργικές», καθώς επεσήμανε το πρόβλημα και στον γ.γ. της κυβέρνησης κ. Στ. Κουτνατζή ζητώντας του να προχωρήσει η απαιτούμενη νομοθετική ρύθμιση σε συνεννόηση με τον υπουργό κ. Γεωργαντά και, επίσης, όποτε χρειάστηκε πίεσε για την άρση εμποδίων.
Ο κ. Χαρακόπουλος, επισήμανε ότι «κατανοώντας το σοκ που υπέστησαν οι διαμαρτυρόμενοι αγρότες όταν ανακάλυψαν μετά από 40 χρόνια ότι γη την οποία κληρονόμησαν ή αγόρασαν, γη που επιδοτήθηκε για αγροτικά προγράμματα, διεκδικείται από το δημόσιο, θεώρησα καθήκον μου να εξαντλήσω κάθε μέσο για την επίλυση του προβλήματος. Η πίεση χρόνου ώστε η νομοθετική διόρθωση να ψηφιστεί πριν τις εκλογές ήταν αγχωτική, αλλά η αίσια έκβαση που υπήρξε με το άρθρο 46 στο νομοσχέδιο για τον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ που ψηφίστηκε πρόσφατα, διόρθωσε την αδικία και την ψυχική δοκιμασία που υπέστησαν οι ιδιοκτήτες».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass