Το 6ο ΓΕΛ Λάρισας στη Foggia της Ιταλίας

ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ERASMUS

Δημοσίευση: 03 Μαϊ 2023 15:04

Στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus με τίτλο «STEAMLINK»,

έξι μαθητές/-τριες του 6ου ΓΕΛ Λάρισας και οι εκπαιδευτικοί Γκατζιώνα Ζωή και Κοθρά Κατερίνα συμμετείχαν στο επιμορφωτικό πρόγραμμα που διεξήχθη στη Foggia της Ιταλίας το χρονικό διάστημα από 27 έως 31 Μαρτίου. Σκοπός του προγράμματος ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι μαθητές κι οι μαθήτριες σχετικά με την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και να συμβάλουν και οι ίδιοι σε αυτή με τον τρόπο ζωής τους και τις επιλογές τους. Η κινητικότητα περιελάμβανε μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικούς από τρεις ευρωπαϊκές χώρες - Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία. Όλες οι δραστηριότητες του προγράμματος φιλοξενήθηκαν στο Liceo Scientifico Statale «Guglielmo Marconi», το οποίο είναι σχολείο Θετικών Επιστημών. Οι μαθητές κι οι μαθήτριες συμμετείχαν σε πλήθος εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων επιστημονικής φύσεως και παρακολούθησαν μαθήματα Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Πιο αναλυτικά, ασχολήθηκαν με το φαινόμενο του θερμοκηπίου προσομοιώνοντας τις συνθήκες της ατμόσφαιρας και του όζοντος, ενώ μελέτησαν την όξινη φύση του διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και τα αποτελέσματα που επιφέρει στα νερά των ωκεανών της γης η αύξησή του στην ατμόσφαιρα. Παράλληλα, είχαν την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε σχολικούς αθλητικούς αγώνες, να περιηγηθούν στο ιστορικό κέντρο της Foggia και να ξεναγηθούν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της πόλης.
Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, οι μαθητές κι οι μαθήτριες και των τριών σχολείων εργάστηκαν σε ομάδες, παρουσίασαν στην ολομέλεια τα αποτελέσματα των εργασιών τους και μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους.
Στη διάρκεια του προγράμματος δόθηκε η ευκαιρία στους εκπαιδευτικούς να ανταλλάξουν απόψεις σχετικά με τα εκπαιδευτικά συστήματα των χωρών τους, τους τρόπους διδασκαλίας και προσέγγισης των διδακτικών αντικειμένων, να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους και να προωθήσουν τη συνεργασία σε διακρατικό επίπεδο.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass