Δεν υπάρχει ανάπτυξη με την ύπαιθρο σε μαρασμό

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΠΑΣΟΚ ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Δημοσίευση: 11 Μαϊ 2023 13:45

Συνάντηση με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνεταιρισμού Ελασσόνας, τον πρόεδρο Αθανάσιο Στούπα, τα μέλη Γιάννη Γαλάρη, Γιώργο Κυριλίδη και Θεόδωρο Μηνά, είχε κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Λάρισας, αποτελούμενο από τους Γρηγόριο Γκουντόπουλο, Βασίλη Έξαρχο, Μιχάλη Τολίκα και στελέχη της Τοπικής Οργάνωσης Ελασσόνας.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες λόγω του πολύ υψηλού κόστους παραγωγής, της αδυναμίας διάθεσης των αμυγδάλων και των καρυδιών σε ικανοποιητικές τιμές, της μεγάλης έλλειψης ρευστότητας και των καθυστερήσεων πληρωμής διαφόρων ενισχύσεων.
Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για τη μεγάλη καθυστέρηση στην έκδοση των εφαρμοστικών αποφάσεων για την υλοποίηση του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027 και την έναρξη υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης με κίνδυνο απώλειες πόρων από τους αγρότες.
Η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης πελαγοδρομεί και ήδη διατυπώνονται σκέψεις για την ανάγκη τροποποιήσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης πριν ακόμη αρχίσει η υλοποίησή του, γεγονός που δείχνει την ανεπάρκεια της αγροτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, επισήμανε το κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ.
Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ αναφέρθηκαν στις προτάσεις της παράταξης για τη μείωση του κόστους παραγωγής, τη στήριξη των αμυγδαλοπαραγωγών για την απώλεια εισοδήματος όπως έγινε και σε άλλα προϊόντα, τη βελτίωση των κανονισμών του ΕΛΓΑ που αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα λόγω της κλιματικής κρίσης, τα κίνητρα για τη στήριξη των συνεταιρισμών και των ομάδων παραγωγών και στις προτάσεις για την άμεση εφαρμογή των διάφορων μέτρων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2023-2027 (σχέδια βελτίωσης, βιολογική γεωργία και κτηνοτροφία, νέοι αγρότες) και την έγκαιρη πληρωμή των προβλεπόμενων ενισχύσεων.
Δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα με την ύπαιθρο σε μαρασμό και μειωμένα τα εισοδήματα των αγροτών, τόνισαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass