Εντός του Μαΐου η άδεια δόμησης για το Μουσείο Κιλελέρ

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΝΑΣ ΒΑΓΕΝΑ ΠΟΥ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΗΣΕ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Δημοσίευση: 14 Μαϊ 2023 10:00

Το γραφείο του δημάρχου Κιλελέρ επισκέφθηκε η υποψήφια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Άννα Βαγενά. Σκοπός της συνάντησης ήταν η ενημέρωση από τον Δήμαρχο για την επιτυχή κατάληξη του έργου που αφορά στην οικοδόμηση του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος στο Κιλελέρ.

Η διαδικασία για τη δημιουργία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2017 όταν κατατέθηκε τροπολογία στη Βουλή με σκοπό την ίδρυση Εθνικού Μουσείου, ενέργεια και δράση που οραματίστηκαν ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος με την κα Άννα Βαγενά. Να σημειωθεί ότι την άνοιξη του 2018, μετά από προσπάθεια της κ. Άννας Βαγενά, ανακοινώθηκε από την τότε υπ. Πολιτισμού κ. Κονιόρδου η δέσμευση του ποσού των 70.000 ευρώ για την επικαιροποίηση της ανενεργούς για 30 χρόνια, μελέτης για την κατασκευή του Εθνικού Μουσείου Αγροτικού Κινήματος Κιλελέρ. Τον Απρίλιο του 2018 τα χρήματα αυτά πιστώθηκαν στον λογαριασμό του Δήμου. Στη συνέχεια παραδόθηκε η οριστική μελέτη από τον ανάδοχο μελετητή και αφού ακολουθήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες τεχνικές διαδικασίες αναμένεται εντός του τρέχοντος μηνός η έκδοση της άδειας δόμησης.  Όπως τόνισε ο κ. Νασιακόπουλος, «παρά τα ανυπέρβλητα γραφειοκρατικά εμπόδια τα καταφέραμε. Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός Κέντρου Μελέτης και Έρευνας Αγροτικών Θεμάτων, ζωντανού, διαδραστικού και επίκαιρου, το οποίο θα συμβάλει στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής και θα αποτελεί τιμή για τους αγώνες των αγροτών διαχρονικά.
Από την πλευρά της, η κ. Βαγενά τόνισε πως «όλα αυτά τα χρόνια που είμαι βουλευτής προσπάθησα και αγωνίστηκα για να προχωρήσει αυτό το έργο. Χαίρομαι που και ο Δήμαρχος αγκαλιάζει το όραμά μου για τη δημιουργία αυτού του σύγχρονου Κέντρου στο οποίο θα επιδιώξουμε να πραγματοποιείται ένα ετήσιο Αγροτικό Forum, αντίστοιχο με το Οικονομικό Forum των Δελφών. Το επόμενο βήμα είναι η εξεύρεση χρηματοδότησης για την υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Δεσμεύομαι προσωπικά, εφόσον ο λαός με στείλει στη νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 21ης Μαΐου, με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αλλά και οποιαδήποτε άλλη Κυβέρνηση, να προσπαθήσω για την εξεύρεση των χρημάτων για την ανοικοδόμηση του Κέντρου. Θέλω να απευθυνθώ και στους άλλους βουλευτές του Νομού της Λάρισας και να τονίσω ότι η ανέγερση του Κέντρου Μελέτης και Έρευνας Αγροτικών Θεμάτων στο Κιλελέρ δεν χωρά ανταγωνισμούς. Είναι ζήτημα που σχετίζεται με την ιστορία του τόπου μας, καθαρά εθνικό και μας αφορά όλους. Όλοι μαζί οφείλουμε να συνεργαστούμε και να προσπαθήσουμε ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί και να ξεκινήσει άμεσα η υλοποίησή του».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass