Μαγνήτης η Γιορτή Κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι

Πλημμύρισε κόσμο η πλατεία *Μήνυμα Βασ. Κόκκαλη

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2023 14:20

Την έναρξη της Γιορτής Κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι, κήρυξε ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας. Ακολούθησαν χορευτικά και γλέντι με ορχήστρα παραδοσιακής μουσικής και εδέσματα τοπικής κουζίνας.

Πρόκειται για ένα διήμερο πολιτιστικών εκδηλώσεων με σκοπό να αναδείξει την κτηνοτροφία και τα αγροτικά προϊόντα της περιοχής, δύο στοιχεία άμεσα συνδεδεμένα με την τοπική οικονομία και όχι μόνο. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία του Δήμου Τυρνάβου και της Περιφέρειας Θεσσαλίας και υποστηρίζεται από τους ακόλουθους τοπικούς συλλόγους: Κτηνοτροφικός Σύλλογος, Σύλλογος Γυναικών Αργυροπουλίου και Πολιτιστικός Σύλλογος Αρβαντοβλάχων Αργυροπουλίου.
Το «παρών» έδωσαν νυν και εκ νέου υποψήφιοι βουλευτές του νομού ο αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Μπίλλης Απόστολος, ο δήμαρχος Τυρνάβου, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Σακούτσιος, Χριστόφορος Κατσαρός και Βάνα Τσαπραλή, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Η πόλη που θέλουμε» και υποψήφιος δήμαρχος Τυρνάβου Σάμερ Αθανάσιος Αμάρι, ο Αθανάσιος Αβδουλάς συντονιστής του ΠΑΣΟΚ - Κίνημα Αλλαγής Τ.Ο. Τυρνάβου & δημοτικός σύμβουλος, ο Χρήστος Τσιόπας επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣυνΠολιτεία» και υποψήφιος δήμαρχος, ο πρόεδρος της κοινότητας Απόστολος Βογιατζής κ.ά.ΜΗΝΥΜΑ ΒΑΣ. ΚΟΚΚΑΛΗ
«Το κόστος παραγωγής σε ζωοτροφές, ρεύμα και πετρέλαιο έχει φθάσει τόσο ψηλά που μηδενίστηκε η όποια ωφέλεια των κτηνοτρόφων από την άνοδο στην τιμή του γάλακτος» τόνισε από τη Γιορτή Κτηνοτροφίας στο Αργυροπούλι, ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία κι εκ νέου υποψήφιος κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο πρώην υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων συνεχάρη τους διοργανωτές και τόνισε μεταξύ άλλων πως «ας μη γελιόμαστε, όπου και να ψηφίσει κανείς, η κτηνοτροφία δεν πάει καλά. Τρεις λέξεις θα πω: Ζωοτροφές, ρεύμα, πετρέλαιο. Αυτά έχουν φθάσει τόσο ψηλά το κόστος ψηλά, που όχι απλά αντισταθμίζουν, αλλά ισοσκελίζουν, αν όχι υπερβαίνουν την όποια ωφέλεια είχαν οι κτηνοτρόφοι από την άνοδο στην τιμή του γάλακτος. Είναι προφανές πως σε μία χώρα όπου οι ισχυροί γράφουν μόνοι τους τούς δικούς τους «νόμους» και η κυβέρνηση Μητσοτάκη απλά τους γνέφει καταφατικά, αυτός που την πληρώνει στο τέλος, είναι ο κτηνοτρόφος που μοχθεί 365 ημέρες τον χρόνο στο μαντρί του και στη μονάδα του.
Τα ημίμετρα των α λα καρτ ενισχύσεων δεν λύνουν κανένα πρόβλημα. Χρειάζεται διαρκής και έμπρακτη στήριξη του αγροτικού τομέα με μέτρα «καταλύτες» όπως το πλαφόν στην τιμή του αγροτικού και κτηνοτροφικού ρεύματος, η κατάργηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο στην αντλία, η επιδότηση των ζωοτροφών και η δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να λαμβάνουν μικροπιστώσεις με την εγγύηση του Tαμείου Eγγυήσεων Aγροτικής Aνάπτυξης, χρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Και βέβαια χρειαζόμαστε έναν ΕΛΓΑ χωρίς τον αναχρονιστικό κανονισμό ασφάλισης που θα βρίσκεται συμπαραστάτης στον κτηνοτρόφο και τον αγρότη και όχι απλός εισπράκτορας των εισφορών από αυτούς» κατέληξε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass