Προληπτικά μέτρα για τη σφήκα της καστανιάς

Ξεκινούν ψεκασμοί στον Δήμο Τεμπών

Δημοσίευση: 15 Μαϊ 2023 15:00

Σε εξέλιξη, για ακόμα μία χρονιά, βρίσκεται η συνεργασία του Δήμου Τεμπών με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, ως προς την εγκατάσταση του ωφέλιμου εντόμου Τorymus sinensis, για τη βιολογική καταπολέμηση της σφήκας της καστανιάς.

Το Γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών, σε συνεργασία με το Τμήμα Φυτοπροστασίας της Δ.Α.Ο. Π.Ε. Λάρισας, παρέδωσε σε παραγωγούς φιαλίδια με το ωφέλιμο έντομο (torymus sinensis), ώστε να εξαπολυθεί σε καστανοπερίβολα που είναι προσβεβλημένα από το έντομο της σφήκας της καστανιάς (dryocosmus kuriphilus). Κατά την παράδοση των φιαλιδίων σε καστανοπαραγωγούς παρόντες ήταν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης, οι γεωπόνοι του Δήμου Τεμπών Ασημακόπουλος Θεμιστοκλής και Μπετχαβές Σπύρος, ο αντιδήμαρχος Αμπελακίων κ. Ζήσης Γκανάτσιος και ο πρόεδρος της Τ.Κ. Αμπελακίων κ. Ιωάννης Ταζές. Κατά την παράδοση των φιαλιδίων, από τους γεωπόνους του Δήμου Τεμπών, τονίστηκε στους καλλιεργητές καστάνων ότι επιβάλλεται να μην προβαίνουν σε ψεκασμούς με οργανικά (χημικά) εντομοκτόνα έως το τέλος Ιουνίου από φέτος και για κάθε επόμενη χρονιά, ώστε να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος στο ωφέλιμο έντομο να αναπαραχθεί και να εγκλιματιστεί.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass