Μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Ελασσόνας κ. Βασίλειο

Δημοσίευση: 19 Μαϊ 2023 13:21

ΕΛΑΣΣΟΝΑ (Γραφείο «Ε»)
Του Γιάννη Μουκίδη
Μέσα σε ατμόσφαιρα συγκίνησης και με αναστάσιμους ύμνους η Ι. Μητρόπολη Ελασσώνος μνημόνευσε και φέτος τον μακαριστό Μητροπολίτη κυρό Βασίλειο, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Ελασσόνας, στο μνημόσυνο εννέα χρόνια μετά την εκδημία του (...16 Μαΐου του 2014).
Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία και στο Μνημόσυνο χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτων, συμπροσευχήθηκε μαζί του ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος και συλλειτούργησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι. Μητρόπολης - αρχιμανδρίτης π. Βησσαρίων Καραλάσκος, ο αρχιερατικός επίτροπος της Ι. Μητρόπολης - πρωτοπρεσβύτερος π. Δημήτριος Παπαγεωργίου, οι πρωτοπρεσβύτεροι π. Νικόλαος Πνευματικός και π. Χρήστος Γεροφάκας και ο διάκονος π. Σπυρίδων Σταμούλης.


Χαρακτηριστικά τα λόγια του μητροπολίτη Ελασσώνος κ. Χαρίτωνος (...διαδόχου του μακαριστού Μητροπολίτη Βασιλείου):
«Μνημονεύουμε και φέτος τον μακαριστό σεπτό προκάτοχο μου, Μητροπολίτη μας κυρό Βασίλειο. Πριν εννέα χρόνια, στις 16 Μαΐου του 2014 «εκοιμήθη εν Κυρίω». Για πολλά χρόνια εποίμανε αυτόν τον τόπο με τόλμη, με ηρωισμό, με ανδρεία, με συνεχή αγάπη για τους ανθρώπους. Εργάστηκε ακατάπαυστα με αγάπη και ζήλο. Σπουδαίο το ποιμαντικό και εξωραϊστικό έργο του. Ο Μητροπολίτης Βασίλειος κηρύττει Χριστό και η ζωή του ήταν ένα διαρκές κήρυγμα. Ήμουν ευτυχής που διακόνησα κοντά του για 14 χρόνια. Όπως είχα πει και παλαιότερα, η παρουσία και η πορεία του προκατόχου μου μακαριστού Μητροπολίτου Ελασσώνος κυρού Βασιλείου θα παραμείνει μία λαμπρή και φωτεινή σελίδα στην ιστορία της Μητροπόλεως και της Επαρχίας Ελασσώνος. Μας διδάσκει πολλά. Την αγάπη για την Εκκλησία, την ακράδαντη και σταθερή πίστη στον Θεό, την αποφασιστικότητα, την τόλμη, το αγωνιστικό φρόνημα, την ελπίδα και αισιοδοξία στην δοκιμασία. Ευχόμεθα όπως ο Ιησούς Χριστός να τον καθιστά μέτοχο της αιωνίου ζωής και κληρονόμο της βασιλείας του και να του ανταποδώσει τη διακονία του μέσα στην Εκκλησία...».
Με τη σειρά του ο Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, «καταθέτοντας» μνήμες από τη γνωριμία του, την «καρδιακή φιλία» του και τη συνεργασία στην Ι. Σύνοδο με τον μακαριστό Μητροπολίτη Βασίλειο ανέφερε ότι «το φωτεινό πρόσωπο του απέπνεε αγάπη, εσωτερική καλλιέργεια, ήθος, σύνεση, διάκριση, στοιχεία που ίσως σπανίζουν στους ανθρώπους».
Στο εννεαετές μνημόσυνο για τον μακαριστό μητροπολίτη Ελασσώνος κυρό Βασίλειο παρευρέθηκαν: Ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας, η πρ. αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας - πρ. έπαρχος Ελασσόνας Μαρία Μαμάρα, ο πρ. αντιδήμαρχος Ελασσόνας - υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Γιάννης Καριπίδης, ο γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ελασσόνας Γιάννης Κατσιάνας, πλειάδα κληρικών από ενορίες της Ι. Μητρόπολης Ελασσώνος, γυναικείες αδελφότητες μονών της περιοχής, και πολύς κόσμος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass