Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 21 Μαϊ 2023 13:11

Επίτιμος Διδάκτορας της Ιατρικής ο Χρ. Δερβένης
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗ ΒΙΟΠΟΛΗ Η ΑΝΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΟΥ

Την Πέμπτη 1 Ιουνίου, και ώρα 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Ιπποκράτης», στη Βιόπολη Λάρισας, θα πραγματοποιηθεί τελετή αναγόρευσης προς τιμήν του διευθυντή Χειρουργικής Ήπατος-Χοληφόρων -Παγκρέατος του Νοσοκομείου Μετροπόλιταν, καθηγητή Χειρουργικής, της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου

Κύπρου, κ. Χρήστου Γ. Δερβένη. Ο κ. Δερβένης θα αναγορευθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Η εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμό του κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας, καθηγητή Ιωάννη Λ. Στεφανίδη. Επαινο προς τον τιμώμενο από τoν καθηγητή Γενικής Χειρουργικής, Δημήτριο Χ. Ζαχαρούλη. Ανάγνωση της Εισήγησης, του Ψηφίσματος, της Αναγόρευσης και επίδοση των τίτλων και του Επιτηβεννίου από τον πρόεδρο του Τμήματος Ιατρικής, καθηγητή Θεόφιλο Σ. Καραχάλιο. Ομιλία του τιμώμενου με θέμα: «Πολιτικές, ερευνητικές, εκπαιδευτικές και θεραπευτικές προκλήσεις το παράδειγμα του παγκρεατικού καρκίνου».


*Ομιλία την Πέμπτη στη ΓΕΧΑ
Ομιλία με θέμα «Ατενίζοντας τον Ουρανό» και εισηγητή τον κ. Μάριο Δομουχτσή, θεολόγο-φιλόλογο-συγγραφέα, μέλος της Αδελφότητος θεολόγων «ο ΣΩΤΗΡ», οργανώνει την Πέμπτη 25 Μαΐου και ώρα 7:00 μ.μ.., η Πανελλήνια Ενωση Γονέων «Η Χριστιανική Αγωγή» στην αίθουσα της Γ.Ε.Χ.Α.


*Αιμοδοσία την Τετάρτη στο Καστρί
Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών επαρχίας Αγιάς «Ο Άγιος Αντώνιος» διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Καστρί, την Τετάρτη 24 Μαΐου, από τις 9:00 π.μ. ως τη 1:00 μ.μ. στον χώρο μπροστά από τον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.


*Αγρυπνία σε Αγ. Αχίλλιο και Αγ. Χαράλμαπο
Μεθαύριο Τρίτη 23 Μαΐου, στις 9.00 το βράδυ, θα τελεσθεί Ιερά Αγρυπνία για την Απόδοση της εορτής του Πάσχα, στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου Λαρίσης.
Η Αγρυπνία θα περιλαμβάνει την Εναρκτήριο Ακολουθία, καθώς και τις αναστάσιμες ακολουθίες του Εσπερινού, του Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία οι πιστοί χριστιανοί θα έχουν την ευκαιρία να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων. Την Τετάρτη 24 Μαϊου το πρωί δεν θα τελεστεί Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αχίλλιο. Την Τετάρτη 24 ΜαΪου, στις 6.00 το απόγευμα θα τελεστεί η Θ’ Ώρα του Πάσχα, ο Εσπερινός της εορτής της Αναλήψεως και το εσπερινό κήρυγμα με θέμα: «Ανάλυση της Θείας Λειτουργίας».
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ
Επίσης Το βράδυ της Τρίτης 23ης Μαΐου θα τελεσθεί στον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους η ακολουθία της Αποδόσεως της εορτής του Πάσχα (είναι η Αναστάσιμη ακολουθία που τελείται το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου). Η αγρυπνία θα αρχίσει στις 9.00 μ.μ. και θα περιλαμβάνει τον αναστάσιμο Εσπερινό, τον αναστάσιμο Όρθρο και την αναστάσιμη Θεία Λειτουργία.
Κατά τη διάρκεια της ιεράς αγρυπνίας, οι πιστοί θα έχουν την πνευματική ευκαιρία για μία ακόμη φορά να ζήσουν το μεγαλείο της λαμπροφόρου Αναστάσεως του Κυρίου μας, αλλά και να δοξάσουν των εκ νεκρών Αναστάντα Κύριον ψάλλοντας με όλο τον παλμό της καρδιάς τους, το χαρμόσυνο μήνυμα «ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ». Την Τετάρτη 24 Μαΐου: 6.30 μ.μ. η Θ’ Ώρα του Πάσχα και ο Μέγας Εσπερινός της Αναλήψεως και την Πέμπτη 25 Μαΐου: 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία.


*Θεία λειτουργία στον Ι.Ν. Θεοτόκου στο Καστρί -Λουτρό
Θεία λειτουργία θα τελεσθεί στις 7.30 π.μ. στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καστρί-Λουτρό την Τετάρτη 24 Μαϊου και την Πέμπτη 25 Μαϊου. Επίσης κάθε Κυριακή και στις μεγάλες γιορτές θα τελούνται στον ιερό ναό θείες λειτουργίες καθόλη την διάρκεια του καλοκαιριού.

 

*Αιμοδοσία μεθαύριο στα Ηπειρώτικα

Μεθαύριο Τρίτη 23 Μαϊου και ώρα 9:00-13:00 στο κτίριο της Ηπειρωτικής Εστίας (Καρδίτσας 137), σε συνεργασία με την Κινητή Μονάδα Αιμοληψίας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών Συνοικίας Ηπειρώτικα Λάρισας διοργανώνει αιμοδοσία. Σημειώνοντας πως «δίνουμε αίμα και με την προσφορά μας αυτή εκφράζουμε έμπρακτα την αγάπη μας προς τον συνάνθρωπό μας που έχει ανάγκη από μετάγγιση αίματος». Οι αιμοδότες είναι απαραίτητο να έχουν φάει πρωινό και να έχουν καταναλώσει αρκετά υγρά. Τηλ. επικοινωνίας 6977-751.068 (Θανάσης Ψύχας).

 

*Δέχεται εορταστικές ευχές ο Κων. Τζανακούλης

Σήμερα εορτή των Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης, ο γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στ. Ελλάδας, Κωνσταντίνος Τζανακούλης, θα δεχτεί στο γραφείο, Σωκράτους 111, όσους θέλουν να εκφράσουν τις ευχές τους για την ονομαστική του εορτή.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass