Προεκλογικός πυρετός στον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Ν. Λάρισας

Ο Β’ ΓΥΡΟΣ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΦΟΡΜΗ ΓΙΑ ΑΝΑΣΥΝΤΑΞΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ - ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΤΙΣ 29/5, ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΣΤΙΣ 30/5

Δημοσίευση: 26 Μαϊ 2023 13:20

Μπορεί τα αποτελέσματα των εκλογών της 21ης Μαΐου να μην αφήνουν και πολλά περιθώρια όσον αφορά το ποιος θα κόψει πρώτος το νήμα του β’ γύρου του εκλογικού αγώνα, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τυχόν ανατροπές ή εκπλήξεις.

Σε αυτό φαίνεται να ποντάρει και ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. που κινεί τάχιστα τις διαδικασίες για ενεργοποίηση όλων των δυνάμεών του με στόχο την επαναφορά δυσαρεστημένων ψηφοφόρων και τη σημαντική αύξηση στο ποσοστό που θα λάβει, ώστε να μην υπάρξει καμία αμφισβήτηση για το ποιος ηγείται στον χώρο της Κεντροαριστεράς.
Οι δεύτερες εκλογές σε έναν μήνα ακριβώς από σήμερα είναι ένα ασφυκτικό χρονικά πλαίσιο και δεν θα πρέπει να χαθεί πολύτιμος χρόνος λέει ο συντονιστής της Ν.Ε. Ν. Λάρισας και μέλος της Κ.Ε. Βασίλης Ζωγράφος. «Η Ν.Ε. Λάρισας του κόμματος, οι οργανώσεις, τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος έχουν υποχρέωση να ανασυνταχτούν, να μην επαναλάβουν αδυναμίες και παραλείψεις» σημειώνει χαρακτηριστικά. Σε αυτό το πλαίσιο, την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαΐου, στις 7.30 το απόγευμα, στο ξενοδοχείο «Μετροπόλ», η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. συγκαλεί ολομέλεια παρουσία και των βουλευτών, υποψήφιων βουλευτών για  την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος, παρουσία του μέλους της Πολιτικής Γραμματείας Ρήγα Παναγιώτη και από το Οργανωτικό Γραφείο της Κ.Ε. τον Πολιτίδη Τάσο.
Την Τρίτη 30 Μαΐου στον ίδιο χώρο θα γίνει συνέλευση όλων των μελών και φίλων της πόλης, με κύριο θέμα την αποτίμηση της προεκλογικής περιόδου, τις ευθύνες και τα καθήκοντα που μπαίνουν μέχρι τις εκλογές της 25ης Ιουνίου. Τις επόμενες ημέρες θα γίνουν ολομέλειες σε όλες τις οργανώσεις του Νομού.
Με την παραδοχή ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ξεκινά από δυσμενή θέση, ο Βασίλης Ζωγράφος τονίζει ότι όλοι θα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να βγάλουν χρήσιμα συμπεράσματα και να μην κάνουν ξανά τα ίδια λάθη.
«Η εκκίνηση γίνεται από δυσμενή θέση, αλλά υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για ένα αποτέλεσμα ανατροπής. Όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., αλλά γιατί τον έχει ανάγκη ο τόπος, τον χρειάζεσαι η κοινωνία. Ο σύντροφος πρόεδρος Αλέξης Τσίπρας με γενναία ειλικρίνεια και ενσυναίσθηση ανέλαβε την ευθύνη της ήττας. Οφείλουμε κι εμείς σαν οργάνωση του Ν. Λάρισας να αναλάβουμε τις ευθύνες μας, συλλογικές και ατομικές. Αν προσφέραμε όσα μπορούσαμε, αν διαθέσαμε τον απαιτούμενο χρόνο, αν δώσαμε τον αγώνα που μπορούσαμε. Ο καθένας μας ας το αναλογιστεί. Αλλά να βγάλουμε χρήσιμα συμπεράσματα, με στόχο όχι το αυτομαστίγωμα, αλλά να μην ξανακάνουμε τα ίδια λάθη. Να συμβάλλουμε ουσιαστικά στην ανατροπή του αρνητικού αποτελέσματος της 21ης Μάη. Η συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή οφείλει να είναι ειλικρινής, να αναγνωρίσει τα λάθη και τις αστοχίες, ώστε να μην επαναληφθούν.
Ο κόσμος της Αριστεράς στον Νομό, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ο κόσμος της εργασίας, η νεολαία, οι προοδευτικοί πολίτες, οι Λαρισαίοι και οι Λαρισαίες, έχουν καθήκον να δώσουν τον αγώνα για την ανατροπή των συσχετισμών, για εκλογικό αποτέλεσμα που θα καταστήσει το κόμμα ισχυρό και κυρίαρχο πόλο απέναντι στη νεοφιλελεύθερη, αυταρχική Δεξιά του κ. Μητσοτάκη.
Με πρόγραμμα, θετική ατζέντα, σαφή και μελετημένη στρατηγική.
Τώρα είναι η ώρα να πάρει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ την υπόθεση των εκλογών μαζί με τη νεολαία στα χέρια του. Με στελέχη που εκπέμπουν αξιοπιστία στην πρώτη γραμμή, με ανάδειξη νέων στελεχών σε όλες τις γραμμές. Να μην υπάρξει ανασφάλεια, φόβος για νέα ήττα, με πολιτική και την αριστερή στρατηγική ως πυξίδα. Να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος, να μην υπάρξει αποχή, να ψηφίσει η νεολαία, να μην πάει καμία ψήφος χαμένη».
Ν. ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass