Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 27 Μαϊ 2023 10:15

Εξορμήσεις και συσκέψεις του ΚΚΕ Λάρισας
Η Κομματική Οργάνωση Λάρισας του ΚΚΕ συνεχίζει το πλατύ πολιτικό άνοιγμα με περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις, καλώντας του εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες και τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους να πάρουν θέση στους αγώνες και στις εκλογές. Σε αυτό το πλαίσιο προγραμματίζονται οι εξής συσκέψεις: Σήμερα στις 12 το μεσημέρι, η ΚΟΒ Επισιτισμού στο καφέ «Μικρός Κόσμος», με ομιλήτρια την Αγγέλα Τσιάτσιου, υποψήφια βουλευτή. Στις 7.30 μ.μ., οι ΚΟΒ ΕΒΕ, στο καφέ «Μουσικές Διαδρομές». Θα μιλήσουν ο Περικλής Καζαντζίδης, υποψήφιος βουλευτής Λάρισας, και ο Άγης Τριγάζης, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ.


Αύριο Κυριακή στις 7:00 μ.μ. η ΚΟΒ Αμπελοκήπων-Ιπποκράτη-Αγίου Αθανασίου, στο καφέ «Μουσικές Διαδρομές», με ομιλήτρια τη Μαρία Μπαρμπούτη, υποψήφια βουλευτή. Στις 7:30 μ.μ., η ΚΟΒ Γιάννουλης, στην ταβέρνα «Δροσούλα», με ομιλητή τον Θανάση Αθανασιάδη, υποψήφιο βουλευτή.
Μεθαύριο Δευτέρα στις 7:30 μ.μ. η ΚΟΒ ΟΤΑ, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο, με ομιλητή τον Γιάννη Σκόκα, υποψήφιο βουλευτή, στις 8:00 μ.μ. η ΚΟΒ Εκπαιδευτικών, στο καφέ «Μικρός Κόσμος», με ομιλητές τη Μαρία Μπαρμπούτη, υποψήφια βουλευτή, και τον Χρήστο Μπίκα, μέλος της Ε.Π. Θεσσαλίας του ΚΚΕ.
Τρίτη 30 Μάη, στις 8:00 μ.μ., η ΚΟΒ Νοσοκομείων, στο «καφέ «Μικρός Κόσμος», με ομιλητή τον Γιώργο Λαμπρούλη, βουλευτή Λάρισας.

 

Επετειακή εκδήλωση Συνδέσμου Βορειοηπειρωτών
Ο Σύνδεσμος Βορειοηπειρωτών Θεσσαλίας «Ο ΠΥΡΡΟΣ», διοργανώνει αύριο Κυριακή εκδήλωση αφιερωμένη στη συμπλήρωση 109 ετών από την υπογραφή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας (1914), με το οποίο αναγνωρίστηκε η Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι σε αίθουσα του Επιμελητηρίου Λάρισας με κεντρικό ομιλητή τον κ. Νικόλαο Τσιρέλη, δικηγόρο Λάρισας.

 

Εθελοντική αιμοδοσία στο 8ο Νηπιαγωγείο
Εθελοντική αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί μεθαύριο Δευτέρα 29 Μαΐου στο 8ο Νηπιαγωγείο Λάρισας (Ροδόπης 41) από τις 9 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι με σκοπό να δημιουργηθεί Τράπεζα Αίματος και να καλυφθούν ανάγκες τόσο για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου όσο και για τους γονείς τους.

 

Αρχισαν οι εγγραφές στο Κέντρο «ΧΑΡΑ ΙΙ»
Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό Ν. Λάρισας ενημερώνει ότι γίνονται δεκτές αιτήσεις για το πρωινό τμήμα πρώιμης παρέμβασης του Κέντρου Ημέρας «Χαρά ΙΙ» για παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, ηλικίας από 2 ετών έως 4 ετών, για το νέο σχολικό έτος 2023-2024. Το πρόγραμμα παρέχεται δωρεάν. Οι ενδιαφερόμενοι/-ες για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να απευθυνθούν στα γραφεία του Συλλόγου, καθημερινά, 9 π.μ. - 4 μ.μ., τηλ. 2410-613.112 (εσωτ. 3) ή στο Κέντρο Ημέρας «Χαρά ΙΙ», καθημερινά 2 μ.μ. - 3 μ.μ., τηλ. 2410-670.535.

 

Συνεδριάζει την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο

Δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων την Τρίτη 30 Μαΐου. Συγκεκριμένα, η πρώτη ξεκινά στις 6.45 μ.μ. και η δεύτερη που αφορά σε ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων θα ξεκινήσει στις 8.30 μ.μ. Θέματα που εντάσσονται στην ημερήσια διάταξη της πρώτης συνεδρίασης είναι, μεταξύ άλλων, τα εξής: Έγκριση συγκρότησης της Επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της προμήθειας: «Δράση 1.1.1 Ολοκληρωμένο σύστημα στάθμευσης: Ελεγχόμενη παρόδια και διασύνδεση με χώρους στάθμευσης», καθώς και έγκριση συγκρότησης της Επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της γενικής υπηρεσίας «Συντήρηση και λειτουργία συστήματος διαχείρισης πεζοδρόμων». Τροποποίηση της με αριθμ. 660/2021 Α.Ο.Ε. με θέμα: Έγκριση Σχεδίου Προγραμματικής Σύμβασης με τίτλο «Φυσικός έλεγχος-περιορισμός των επιβλαβών τρωκτικών για τη γεωργία μέσω της διαχείρισης αρπακτικών πτηνών». Έγκριση 2ης αναπροσαρμογής τιμών της σύμβασης του Δήμου Λαρισαίων, για την παροχή γενικών υπηρεσιών φύλαξης του Δήμου Λαρισαίων (Φύλαξη Ξενώνα Κακοποιημένων Γυναικών), με τον οικονομικό φορέα «Νάνης Π. Δημήτριος με δ.τ. NANIS SECURITY» κ.ά. Στη δεύτερη συνεδρίαση, ερωτήσεις έχει καταθέσει ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Αργυρόπουλος και συγκεκριμένα αφορούν τα παρακάτω θέματα: α) «Ανακύκλωση-τέλος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων-μέτρα δράσεις από τον Δήμο Λαρισαίων» και β) «Εγκατάλειψη στις Εργατικές Κατοικίες του Αγίου Θωμά».

 

Ανάβαση μονοπατιού στο Μεταξοχώρι

Ο Σύλλογος Ανατολιτών «Ιωάννης ο Πρόδρομος» σε συνδιοργάνωση με τον Μορφωτικό Εξωραϊστικό Σύλλογο Δήμητρας Αγιάς διοργανώνουν ανάβαση του μονοπατιού Μεταξοχωρίου Ανατολής. Ένα μονοπάτι που διαμορφώθηκε με το πέρασμα των χρόνων από τους ανθρώπους και τα ζώα, καθώς το χρησιμοποιούσαν για να πηγαίνουν από το ένα χωριό στο άλλο. Κάποτε αποτελούσε τον μοναδικό «οδικό» άξονα για τη μετάβαση των κατοίκων της Ανατολής προς την Αγιά και την ευρύτερη περιοχή του κάμπου. Το λεωφορείο θα αναχωρήσει αύριο Κυριακή 28 Μαΐου στις 7.00 π.μ. μπροστά από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας. Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλέφωνα: 6973-354.128 (Γαργαβάνης Θοδωρής) & 6983-155.990 (Γκουσγκούνης Γιώργος).

 

Συνάντηση αποφοίτων 12ου Γυμνασίου - 8ου Λυκείου

Χτυπάει ξανά το κουδούνι για τους αποφοίτους του 1990 από το 12ο Γυμνάσιο - 8ο Λύκειο Λάρισας σήμερα Σάββατο 27 Μαΐου στο Vespa club (Μπασδέκη 86) στις 21:30. Για επικοινωνία και λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, οι ενδιαφερόμενοι/-ες μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα 6947-406.188, 6972-691.788.

 

Τα 50 χρόνια αποφοίτησης από το Β’ Αρρένων

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται φέτος τον Ιούνιο, από την αποφοίτηση των συμμαθητών του έτους 1973, από το Β’ Γυμνάσιο Αρρένων Λαρίσης. Οργανωτική επιτροπή ασχολείται ήδη με την οργάνωση ειδικής εκδήλωσης, την Παρασκευή 16 Ιουνίου στη Λάρισα. Η συνάντηση θεωρείται η κορυφαία, από όσες έχουν προηγηθεί στο παρελθόν και προετοιμάζεται πυρετωδώς. Από τους οργανωτές παρακαλούνται όλοι οι συμμαθητές να επικοινωνήσουν με το μέλος της επιτροπής κ. Γιάννη Παπαγεωργίου στο e-mail: papyiannis55@gmail.com και στο τηλέφωνο: 6945-337.311.

 

Εγγραφές στο ΚΔΑΠ Νίκαιας

Η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Κιλελέρ ανακοινώσε ότι ξεκίνησαν και θα ολοκληρωθούν τέλη του μήνα οι εγγραφές παιδιών για το έτος 2023-2024 στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) που στεγάζεται στη Νίκαια στο Νέο Νηπιαγωγείο. Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά στο https://kdapkileler.wordpress.com/. Εκεί οι ενδιαφερόμενοι συμπληρώνουν τη φόρμα της αίτησης και την αποστέλλουν. Δικαίωμα εγγραφής έχουν παιδιά ηλικίας 5-12 ετών. Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι: Αίτηση γονέα (θα την αναζητήσετε στο https://kdapkileler.wordpress.com/), πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, βεβαίωση παιδιάτρου για την καλή υγεία, σωματική, πνευματική, ψυχική, αρτιμέλεια και εμβολιασμούς του παιδιού, το τελευταίο αντίγραφο (Ε1) της φορολογικής δήλωσης και το εκκαθαριστικό της εφορίας. Τα δικαιολογητικά των εγγραφών στο Κ.Δ.Α.Π. θα παραδίδονται στο ΚΔΑΠ Νίκαιας έως και την ερχόμενη Τετάρτη 31 Μαΐου από τις 16.30 έως 20.30.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass