Εργαστήρι για αρωματικά φυτά

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΤΟ 4ΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΕΝΟΛ Α.Ε.

Δημοσίευση: 03 Ιουν 2023 14:05

Με τη συμμετοχή ενός μικτού ακροατηρίου που αποτελούνταν από γεωπόνους-γεωτεχνικούς, κατόχους αγροτικών εκμεταλλεύσεων, υποψήφιους και υφιστάμενους καλλιεργητές αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, χημικούς, φαρμακοποιούς, φοιτητές συναφών ειδικοτήτων, μεταποιητές διακινητές φυσικών προϊόντων και απλούς πολίτες ολοκληρώθηκε στην Ελασσόνα την Κυριακή 28 Μαΐου ένα εξαιρετικό Summer School, που εντάσσεται στο Έργο Olympus+ και χρηματοδοτεί το Πράσινο Ταμείο.


Πρόκειται για μια σημαντική πρωτοβουλία του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης Νομού Λάρισας «ΑΕΝΟΛ Α.Ε.», που σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΟΦΥΠΕΚΑ), το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», τον ΧΟΠΣ Σπαρμού και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, διοργάνωσε στην Ελασσόνα ένα 4ήμερο σεμινάριο-εργαστήριο για την καλλιέργεια, μεταποίηση και αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, που φύονται στον Όλυμπο.
Η διάρκεια της κατάρτισης ήταν 30 ώρες, από τις οποίες 20 ώρες ήταν θεωρία και 10 ώρες εργαστήρια. Η κατάρτιση πραγματοποιήθηκε από εξαιρετικούς εισηγητές και ειδικούς στην καλλιέργεια, μεταποίηση και αξιοποίηση των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών, που φύονται στον Όλυμπο, αλλά και στην επιχειρηματικότητα που αναπτύσσεται γύρω από αυτά και συγκεκριμένα από τους δρ Ελένη Μαλούπα (Διευθύντρια ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), δρ Κατερίνα Γρηγοριάδου (Ερευνήτρια ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), δρ Ανδρέα Οικονόμου (Ψυχολόγος-Καθηγητής ΑΣΠΑΙΤΕ) και Νέλλη Οικονόμου, στο Κέντρο Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας και στην Αίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού.
Στόχος του Summer School ήταν η εκπαίδευση ενηλίκων σε θέματα σχετικά με αυτοφυή αρωματικά φαρμακευτικά φυτά του Ολύμπου, η δημιουργία θέσεων εργασίας και η περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των εκπαιδευόμενων
Ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι του Δικτύου «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ», κ. Κώστας Σκριάπας, Κώστας Φουρκιώτης και Θωμάς Αστερίου, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την εξαιρετική προετοιμασία και διοργάνωση, για τη μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον των δεκάδων εκπαιδευόμενων και φυσικά το μεγάλο θετικό αναπτυξιακό αποτύπωμα για την περιοχή, όπως είναι η εξειδικευμένη εκπαίδευση των παραγωγών και η δημιουργία επιχειρηματικότητας στην περιοχή, πάνω στον -πολλά υποσχόμενο- κλάδο των ΑΦΦ.
Επίσης, το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» τονίζει το έντονο ενδιαφέρον του Δήμου Ελασσόνας και του δημάρχου, κ. Νίκου Γάτσα, για τη φιλοξενία του Summer School στις νέες εγκαταστάσεις του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης, αλλά και του Κέντρου Τοπικής Ιστορίας, που παραδόθηκαν στους πολίτες και κοσμούν την πόλη, για την υποστήριξη του έργου Olympus+ συνολικά, αλλά και για το έντονο ενδιαφέρον που επιδεικνύει στη στήριξη των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα και τη δημιουργία επιχειρηματικότητας σε έναν πολύ σημαντικό κλάδο, όπως είναι η καλλιέργεια των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών στον Όλυμπο, που θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και εισόδημα στις τοπικές κοινωνίες.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass