ΓΙΑ ΔΕΚΑΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΤΕΜΠΩΝ

Αρχίζει σήμερα η Γιορτή Ακτινιδίου

Δημοσίευση: 18 Οκτ 2014 11:40 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:28

 

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Πλούσιες και φέτος οι εκδηλώσεις για την προβολή και προστασία του ακτινιδίου που διοργανώνονται από τον Δήμο Τεμπών και τον ΔΟΠΑΠΕΠΤ στο πλαίσιο της 10ης Γιορτής Ακτινιδίου Πυργετού – Αιγάνης.

Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν δύο ημέρες, σήμερα Σάββατο 18 και αύριο Κυριακή 19 Οκτωβρίου. Με απόφαση των διοργανωτών η γιορτή πραγματοποιείται όπως και πέρυσι πριν τη συγκομιδή των ακτινιδίων, σε μια προσπάθεια του Δήμου που έχει ως σκοπό να προβάλει το εξαιρετικό αγροτικό προϊόν που παράγει ο τόπος και συνεχίζει να αποτελεί μια από τις κορυφαίες εκδηλώσεις του Δήμου Τεμπών.

Με την ετήσια αυτή εκδήλωση που διοργανώνει ο Δήμος καταβάλλεται προσπάθεια για την προβολή των ακτινιδίων της περιοχής, που ξεχωρίζουν πανελλήνια για τη γεύση τους, το μέγεθος και το σχήμα τους. Η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι είναι επιτυχημένη σε μεγάλο βαθμό αφού τα ακτινίδια Πυργετού – Αιγάνης είναι ευρέως γνωστά.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σήμερα Σάββατο 18 Οκτωβρίου και στις 7 το απόγευμα θα γίνει επιμορφωτική ημερίδα για τους αγρότες στην αίθουσα συνεδριάσεων της Δ.Ε. Κάτω Ολύμπου (πρώην δημαρχείο). Ομιλητής ο επίκουρος καθηγητής Φυτοπαθολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης κ. Θωμίδης Θωμάς.

Αύριο Κυριακή, στην κεντρική πλατεία Πυργετού, το πρόγραμμα έχει ως εξής: Στις 11 το πρωί έναρξη της εκδήλωσης με χαιρετισμό του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου.

Ακολουθεί χαιρετισμός του προέδρου του Αγροτικού Συν/σμου Πυργετού.

Στις 11.20 ομιλία για το ακτινίδιο της περιοχής από τον προϊστάμενο του τμήματος Ποιοτικού-Φυτοϋγεινομικού ελέγχου της Περιφέρειας Θεσσαλίας κ. Δ. Σταυρίδη, διδάκτορα Εντομολογίας.

Τέλος, παραδοσιακοί χοροί από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πυργετού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass