Σύντομες ειδήσεις

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2023 11:15

Σύσκεψη του ΚΚΕ παρουσία Κ. Παπασταύρου για τις εκλογές
Οι Κλαδικές Οργανώσεις Λάρισας του ΚΚΕ διοργανώνουν σύσκεψη με ομιλητή τον Κύριλλο Παπασταύρου μέλος του Π.Γ. της Κ.Ε του κόμματος, όπου θα συζητηθεί η ανακοίνωση της Κ.Ε., του ΚΚΕ για την εκτίμηση του αποτελέσματος και την οργάνωση της δράσης για ακόμα μεγαλύτερη ισχυροποίησή του στις εκλογές 25ης Ιουνίου.
Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου και ώρα 7.30 μ.μ. στο «Θέατρο Τεχνών» Πρωτομαγιάς και Τζαβέλα.

 

Εκλογές στην Ισραηλιτική Κοινότητα Λάρισας
Εκλογές για την ανάδειξη νέας 25μελούς Συνέλευσης θα διενεργήσουν τα μέλη της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας.
Οι εκλογές θα πραγματοποιηθούν στο Κοινοτικό Κέντρο την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2023, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα.
Όπως τονίζεται σχετικά από την εκλογική επιτροπή «όσοι επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα πρέπει να το γνωρίσουν εγγράφως στην εκλογική επιτροπή, μέσω του κοινοτικού γραφείου, 10 ημέρες πριν από τις εκλογές».

 

Απονομή πτυχίων από Ερυθρό Σταυρό
Τελετή απονομής πτυχίων και προαγωγών των εθελοντών του Τομέα Υγείας, του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας και του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών θα πραγματοποιήσει το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τρίτη 6 Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ. στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, με το Περιφερειακό Τμήμα Λάρισας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού να απευθύνει κάλεσμα στους συμπολίτες να δώσουν το «παρών» στην εκδήλωση.

 

Δεν θα γίνει την Πέμπτη η λαϊκή στο Αβέρωφ
Από το Τμήμα Λαϊκών Αγορών του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώθηκε ότι λόγω των Πανελληνίων Εξετάσεων που έχουν ξεκινήσει, η λαϊκή αγορά στη συνοικία Αβέρωφ στην οδό Καλλισθένη, δεν θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη 8 Ιουνίου, μετά από αίτημα του 12ου Λυκείου Λάρισας, το οποίο έγινε δεκτό.

 

Παράκληση και κήρυγμα κάθε Τετάρτη στον Αγ. Αχίλλιο
Με την ευλογία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, συνεχίζονται τα εσπερινά κηρύγματα στον Ι.Μ.Ν. Αγίου Αχιλλίου. Κάθε Τετάρτη, στις 7.00 μ.μ. τελείται Παράκληση σε κάποιον Άγιο (διαφορετικό κάθε φορά) και στη συνέχεια ο π. Ραφαήλ πραγματοποιεί κήρυγμα με θέμα: “Ανάλυση της Θείας Λειτουργίας”. Την Τετάρτη 7 Ιουνίου θα τελεστεί η παράκληση στον Άγιο Ευμένιο Σαριδάκη.

 

Το πρόγραμμα για τη γιορτή του Aγίου Λουκά στον Αγ. Αχίλλιο
Στις 11 Ιουνίου η εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Λουκά, αρχιεπισκόπου Κριμαίας του θαυματουργού. Η εορτή του Αγίου Λουκά θα γιορταστεί στον Ι.Μ.Ν. Αγ. Αχιλλίου, ως εξής:
Σήμερα Τρίτη 6.30 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Λουκά-Δέηση υπέρ των μαθητών. Την Τετάρτη 7/6 6.30 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Ευμενίου Σαριδάκη - Δέηση υπέρ των μαθητών- Εσπερινό Κήρυγμα «ανάλυση Θείας Λειτουργίας». Πέμπτη 8/6: 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 7.00 μ.μ. Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Λουκά-Δέηση υπέρ των μαθητών. Παρασκευή 9/6: 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 7.00 μ.μ. Εσπερινός και ευχέλαιο. Σάββατο 10/6: 7.00 π.μ. Όρθρος και Θεία Λειτουργία. Στις 7.00 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Αναστάσιμος Εσπερινός του Αγίου Λουκά, μετ’ αρτοκλασίας.
Κυριακή 11 Ιουνίου: 7.00 π.μ. Όρθρος και πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στις 7.00 μ.μ. Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκληση του Αγίου Λουκά-Δέηση υπέρ των μαθητών.
Κατά τη διάρκεια των Ιερών Ακολουθιών οι πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τμήμα του χαριτοβρύτου λειψάνου του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται στον Ναό.

 

Εννιαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιταλία
Η Ιερά Μητρόπολις Λαρίσης και Τυρνάβου, με επικεφαλής τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμο, διοργανώνει εννιαήμερη προσκυνηματική εκδρομή στην Ιταλία από 5 έως 13 Σεπτεμβρίου. Οι εκδρομείς θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τη Ρώμη, τη Σιένα, τη Βερόνα, τη Φλωρεντία, τη Ραβέννα, ενώ την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου θα συμμετάσχουν στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον ιστορικό Ναό του Αγίου Γεωργίου των Ελλήνων, στη Βενετία. Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να τηλεφωνούν, από Δευτέρα έως Παρασκευή (9.00-14.00) στα Γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως 2410-617.685.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass