Συνεργασία φορέων κατά της ενδοοικογενειακής βίας

ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΙΛΕΛΕΡ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουν 2023 14:40

Συνάντηση δικτύωσης μεταξύ του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κιλελέρ και του γραφείου για την αντιμετώπιση της Ενδοοικογενειακής Βίας της Ελληνικής Αστυνομίας πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λάρισας.


Η συνάντηση είχε ενημερωτικό χαρακτήρα για τις υπηρεσίες του νεοσύστατου τμήματος, το οποίο έχει δημιουργηθεί πιλοτικά σε κάποιες περιφέρειες της χώρας και υποστηρίζει αποκλειστικά θύματα ενδοοικογενειακής βίας από τη στιγμή που γίνεται η καταγγελία.
Στη συνάντηση συμμετείχαν τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Κιλελέρ, Μαντώ Νιάρη, κοινωνική λειτουργός-συντονίστρια, Βάσω Παπαδοπούλου, κοινωνική λειτουργός, δρ Δήμητρα Παπαστεργίου, ψυχολόγος, Εύα Τζουβαλέκα, ψυχολόγος, καθώς και η προϊσταμένη Σπυριδούλα Ντάντη, οι οποίες ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας από τους αστυνομικούς του τμήματος Ηλέκτρα Βλούχου, Ζήση Φιλίππου, Ειρήνη Χαλκιά, Σοφία Σαρμά, Ιωάννη Καραλέξη, Μιχαήλ Γερανδρέου και Σταυρούλα Μπατρακούλη για τις ενέργειες που εκτελούνται από τη στιγμή της καταγγελίας, αλλά και για το υποστηρικτικό δίκτυο που αναπτύσσεται για τα θύματα ενδοοικογενειακής βίας και τα ανήλικα τέκνα τους.
Τα στελέχη του Κέντρου Κοινότητας ενημέρωσαν από την πλευρά τους τα επιδόματα και τις παροχές που μπορεί να λάβει ένα θύμα ενδοοικογενειακής βίας, μέχρι να ανακτήσει τους κανονικούς του ρυθμούς. Στο τέλος της συνάντησης, συμφωνήθηκε να προωθήσουν κοινές δράσεις, που θα εμπλέξουν και τη σχολική κοινότητα του Δήμου Λαρισαίων για εκπαίδευση και ενημέρωση στις πιο ευαίσθητες ηλικίες.
Το Κέντρο Κοινότητας συγχρηματοδοτείται από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass