Μ. Χαρακόπουλος: Προτεραιότητα στα έργα άρδευσης και όχι σε πλατείες!

Δημοσίευση: 19 Οκτ 2014 18:10 | Τελευταία ενημέρωση: 04 Σεπ 2015 18:30

 

«Γνώμονας των πράξεων μου στο ΥπΑΑΤ ήταν πάντα η διαφάνεια και ο σεβασμός του δημοσίου χρήματος. Οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από τα πορίσματα ελέγχου στις Αγροτικές Οργανώσεις ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ και ΣΥΔΑΣΕ -που με εντολή μου ως αναπληρωτή υπουργού πραγματοποιήθηκαν- δεν πρέπει να απαξιώσουν τη συνεταιριστική ιδέα. Υπάρχουν και θετικά παραδείγματα, όπως η Ομάδα Παραγωγών ακτινιδίου, εδώ στο Δέλτα του Πηνειού».

Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος χαιρετίζοντας τις εκδηλώσεις της 10ης Γιορτής Ακτινίδιου στον Πυργετό.

 

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός απαντώντας στις ευχαριστίες του δημάρχου Τεμπών κ. Κώστα Κολλάτου για την καθοριστική συμβολή του στην ένταξη του αρδευτικού έργου Αιγάνης- Πυργετού στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης είπε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η πρωτογενής παραγωγή πρέπει να δώσει περισσότερη έμφαση στην ποιότητα των προϊόντων μας που κερδίζουν τις διεθνείς αγορές και η πολιτεία οφείλει να στηρίξει προς αυτή την κατεύθυνση τους παραγωγούς. Αυτό έπραξα όσο ήμουν στην ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Μειώσαμε τον ελάχιστο αριθμό μελών διευκολύνοντας έτσι τη σύσταση Ομάδας Παραγωγών ακτινιδίου, που μπορεί να αξιοποιεί τα πλεονεκτήματα του υγιούς συνεργατισμού. Χρειαζόμαστε ευέλικτες Ομάδες Παραγωγών.

Με την ένταξη του αρδευτικού Αιγάνης-Πυργετού στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης δώσαμε λύση στην άρδευση εκατοντάδων στρεμμάτων με ακτινίδιο που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα της υφαλμύρωσης. Ανταποκριθήκαμε άμεσα στο αίτημα των κατοίκων της περιοχής και είχαμε δημιουργική συνεργασία τόσο με το δήμαρχο κ. Κώστα Κολλάτο, όσο και με τον Πρόεδρο της Αιγάνης κ. Κώστα Ζαφείρη και τα μέλη της Ομάδας Παραγωγών. Η πολιτεία οφείλει να δημιουργήσει τα απαραίτητα έργα υποδομών. Πίστευα και πιστεύω ότι προτεραιότητα στο «Μπαλτατζή» πρέπει να είναι έργα άρδευσης και εμπλουτισμού του υδροφόρου ορίζοντα και όχι πλατείες και αναπλάσεις.

Θέλω να συγχαρώ τους διοργανωτές και να ευχηθώ στους καλλιεργητές καλές παραγωγές».  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass