Με ελεύθερη είσοδο η Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα

ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Δημοσίευση: 23 Ιουν 2023 16:30

Η διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού Αμπελώνα ήταν το θέμα που απασχόλησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. του Φιλανθρωπικού και Πολιτιστικού Συλλόγου «Η ΑΡΩΓΗ» στην οποία μετείχε και ο δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αμπελώνα και δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι. Η Δημοτική Αρχή αποδέχθηκε το αίτημα η Γιορτή Κρασιού να διεξαχθεί υπό την αιγίδα του Δήμου, με ελεύθερη είσοδο και να συσταθεί οργανωτική επιτροπή με τη συμμετοχή και εθελοντών εκπροσώπων των συλλόγων του Αμπελώνα.


Αναλυτικότερα κατατέθηκαν από όλους τους συλλόγους του Αμπελώνα οι εξής προτάσεις:
-Η γιορτή να είναι εξ ολοκλήρου διοργάνωση του Δήμου και της ΚΕΔΗΤ και να μην παραχωρηθεί σε ιδιώτη.
-Να συσταθεί Οργανωτική Επιτροπή που θα απαρτίζεται από την ΚΕΔΗΤ, Αντιδημάρχους, δημοτικούς συμβούλους, τοπικούς συμβούλους του Αμπελώνα και εθελοντές εκπροσώπους των συλλόγων του Αμπελώνα. Η Οργανωτική Επιτροπή θα έχει συμβουλευτικό ρόλο με την κατάθεση προτάσεων για την καλύτερη διοργάνωση της Γιορτής του Κρασιού.
-Να υπάρξει ο προϋπολογισμός του Δήμου άμεσα για τη γιορτή.
-Να υπάρξει ενημέρωση για τη συμμετοχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας, δράσεις που θα καλύψει.
-Η εκμίσθωση των καντινών στον χώρο των μουσικών εκδηλώσεων να γίνει από τον Δήμο και να καθοριστούν οι όροι συμμετοχής, π.χ. τιμές, πωλήσεις προϊόντων.
-Να γίνει Φεστιβάλ Οίνου σε συνεργασία με την Ένωση Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλίας ή την Ένωση Οινοποιών και Αποσταγματοποιών Τυρνάβου όλες τις ημέρες της γιορτής, με παράλληλη συνεργασία με Δημόσιο ΙΕΚ της Λάρισας για παρασκευή εδεσμάτων που συνοδεύουν το κρασί.
-Να δίνεται δωρεάν κρασί.
-Να γίνει έκθεση φωτογραφικού υλικού από την καλλιέργεια του Αμπελιού και την οινοποίηση, καθώς και από παλαιότερες γιορτές κρασιού.
-Να γίνει ενημερωτική εκδήλωση με θέμα Αμπέλι Σταφύλι Κρασί, καθώς επίσης ομιλία για το πώς το κρασί αποτελεί μέρος μιας ισορροπημένης διατροφής.
-Να γίνουν εκδηλώσεις για παιδιά (Θεατρικές παραστάσεις - Καραγκιόζης κ.λπ.)
-Να υπάρξει συμμετοχή όλων των συλλόγων με περίπτερα στη γιορτή.
Την ίδια ώρα απευθύνει κάλεσμα σε όσους έχουν φωτογραφικό υλικό από παλαιότερες γιορτές κρασιού, αφίσες, καθώς και φωτογραφίες από την καλλιέργεια του Αμπελιού, τον τρύγο, το πάτημα των σταφυλιών, από καζαναριά και επιθυμούν να βοηθήσουν σε αυτήν την πρωτοβουλία να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο του Συλλόγου κ. Κουκούλη Γεώργιο τηλέφωνο 6937-287.172 ή με τον Γραμματέα του Συλλόγου κ. Γκουγκουστάμο Δημήτριο τηλέφωνο 6983-306.629 ή να στείλουν τις φωτογραφίες στο email του Συλλόγου arogi.ampelona@gmail.com ή να τις στείλουν στο messenger του Συλλόγου στη σελίδα μας στο fb Φιλανθρωπικός & Πολιτιστικός Σύλλογος Αμπελώνα «Η ΑΡΩΓΗ».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass