Πυρκαγιά χθες στον Μαυρόλιθο

ΚΑΗΚΑΝ 200 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΚΑΛΑΜΙΕΣ, ΚΑΙ ΧΟΡΤΟΛΙΒΑΔΙΚΗ ΕΚΤΑΣΗ - «ΜΕΓΑΛΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ ΕΣΩΣΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ»

Δημοσίευση: 02 Ιουλ 2023 13:06

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες το μεσημέρι σε αγροτική και χορτολιβαδική έκταση, σε απόσταση αναπνοής από τον ΧΥΤΑ Λάρισας στον Μαυρόλιθο, η οποία εξαπλώθηκε με μεγάλη ταχύτητα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά πιθανολογείται πως ξέσπασε από εργασίες που πραγματοποιούνταν σε φωτοβολταϊκό πάρκο, το οποίο βρίσκεται στην περιοχή του Μαυρόλιθου.
Για την κατάσβεσή της επιχείρησε μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λάρισας και συγκεκριμένα 8 πυροσβεστικά οχήματα, 25 πυροσβέστες και 1 πεζοπόρο τμήμα, υδροφόρες του Δήμου Τυρνάβου και του Δήμου Λαρισαίων, χωματουργικά οχήματα του Δήμου Τεμπών και ένα χωματουργικό μηχάνημα ιδιώτη.
Παράλληλα, κινητοποιήθηκαν εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα τρία υδροπλάνα «air tractor», που έφτασαν στην περιοχή από την Αγχίαλο.
Η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο περίπου τέσσερις ώρες μετά την εμφάνισή της και την «τελική βολή» για την κατάσβεσή της την έδωσαν οι ρίψεις νερού από τα πυροσβεστικά υδροπλάνα.
Κάηκαν 200 στρέμματα καλαμιών και χορτολιβαδικής έκτασης.

PYRKAGIA1.jpg
Από την πρώτη στιγμή, βρέθηκε στην περιοχή ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Πινακάς και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Τυρνάβου Κώστας Χρυσοβέργης.
Ευχαριστήριο απέστειλαν οι κάτοικοι του Μαυρόλιθου προς τον Δήμο Τυρνάβου, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας, για την άμεση παρέμβασή τους.
Συγκεκριμένα αναφέρουν: «Οι κάτοικοι του Μαυρόλιθου ευχαριστούν την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Πινακά για την καταλυτική παρουσία του καθόλη τη διάρκεια, τον Δήμο Τυρνάβου και ιδιαιτέρως τον Γιάννη Ταουσάνη και τον αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Κώστα Χρυσοβέργη για την άμεση επέμβαση στην κατάσβεση της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου. Ευχαριστούν επίσης την Πυροσβεστική Υπηρεσία Λάρισας και τον κάθε πυροσβέστη ξεχωριστά που ρίχτηκε στη μάχη με τις φλόγες, καθώς και τα εναέρια μέσα που επιχείρησαν.
Χάρη στην άμεση επέμβαση όλων γλίτωσαν από ένα καταστροφικό πέρασμα της φωτιάς οι περιουσίες όλων των κατοίκων στο χωριό του Μαυρόλιθου».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass