Σύντομες Ειδήσεις

Δημοσίευση: 03 Ιουλ 2023 14:10

Εκδήλωση «του φεγγαριού» στον Προφήτη Ηλία Γόννων

Η Ερασιτεχνική Ομάδα «Λόγος & Μουσική»- υπο την αιγίδα του ΔΟΠΑΠΕΠΤ- παρουσιάζει

την εκδήλωση με θέμα «Του  Φεγγαριού..» στο θεατράκι του Προφήτη Ηλία στον ομώνυμο λόφο στους Γόννους. Μουσική και κείμενα για το Φεγγάρι, θα γεμίσουν την καλοκαιρινή νύχτα του Σαββάτου 8 Ιούλη 2023 στις 21:00.


Προβολή ντοκιμαντέρ για πρόσφυγες

Στο πλαίσιο του 7ου Ταράτσα film festival Λάρισας, θα προβληθεί το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «THEOTHERHALF» του Γιώργου Μουτάφη, το Σάββατο 15 Ιουλίου στις 21.30 , στο Καφενείο η Γη. Για 15 χρόνια ο Γιώργος Μουτάφης –αναφέρει σχετική ανακοίνωση των διοργανωτών- γίνεται αυτόπτης μάρτυρας των μεταναστών ακολουθώντας τους στα σκοτεινά περάσματα των ευρωπαϊκών συνόρων. Η ματαίωση, ο θάνατος, η εξάντληση από τη συνεχή προσπάθεια και οι επαναπροωθήσεις καταλαμβάνουν σημαντικό μέρος στο έργο του. Η κάμερα φτάνει σε σημεία απρόσιτα, καταγράφει ιστορίες που ξεπερνούν τα ανθρώπινα όρια και αποκαλύπτει πώς ζει «Το Άλλο Μισό».  Η προβολή θα γίνει παρουσία του σκηνοθέτη και συντελεστών της ταινίας. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.


Ενημέρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στην Αγιά

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Από τον Δήμο Αγιάς ανακοινώνεται ότι σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 8:00 μ.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο «Χρυσαλλίδα» στην Αγιά, θα πραγματοποιηθεί ομιλία ενημέρωσης αγροτών και κτηνοτρόφων για την αναγκαιότητα από μέρους τους ίδρυσης και οργάνωσης συνεταιρισμών. Ομιλητής θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Μπλιάτσος.


Διακοπή νερού

Σήμερα Δευτέρα 3 Ιουλίου, και τις ώρες από 9:00 έως 14:00, θα πραγματοποιηθεί διακοπή υδροδότησης στη συνοικία του Αγίου Αθανασίου στην οδό Τζαβέλα (από Θέτιδος έως Ήρας), λόγω εργασιών της ΔΕΥΑΛ.


Εκδρομές συνταξιούχων στην Αιδηψό

Εκδρομές στην Αιδηψό οργανώνει ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Λάρισας και συγκεκριμένα στις 20, στις 27 Αυγούστου και στις 3 Σεπτεμβρίου. Πληροφορίες στο τηλέφωνο του Συλλόγου 2410-536.618 και στα τηλέφωνα του προέδρου 6944-414.456 και του γραμματέα 6944-345.913.


Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψηφιοποίησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Euro Med 2023», θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα στις 15-18 Νοεμβρίου 2023. Οι διοργανωτές απευθύνουν πρόσκληση σε όλη την επιστημονική και ερευνητική κοινότητα, Ελλάδας και Κύπρου, αλλά και σε Έλληνες και Κύπριους ερευνητές ανά την υφήλιο, να δηλώσουν τη συμμετοχή τους ως σύνεδροι, αλλά και ως εισηγητές, υποβάλλοντας τις εισηγήσεις και τα Posters τους, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Συνεδρίου www.euromed-dch.eu, μέχρι 25/9/2023.


Εκδρομή Συλλόγου Γυναικών Αγιάς

Ο Σύλλογος Γυναικών Αγιάς διοργανώνει, την Κυριακή 9 Ιουλίου, εκδρομή στον νομό Σερρών, με επισκέψεις στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Εικοσιφοινίσσης του 451 μ.Χ. και στο Σπήλαιο Αλιστράτης που θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα και ομορφότερα της Ευρώπης. Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2494-024.234, 6948-304.048.

 

Απιαστο όνειρο οι διακοπές

Για την πλειοψηφία των λαϊκών οικογενειών

«Μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού η λαϊκή οικογένεια έρχεται αντιμέτωπη με νέες στερήσεις. Πλέον, ακόμα και οι ολιγοήμερες διακοπές, η αναψυχή και μερικές ανάσες δροσιάς κοστίζουν στους εργαζόμενους ολόκληρους μισθούς. Η ικανοποίηση αυτής της ανάγκης γίνεται ακόμα πιο δύσκολη στο φόντο της τεράστιας ακρίβειας και της ενεργειακής φτώχειας που μαστίζει τις λαϊκές οικογένειες» τονίζει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, επικαλούμενο αποτελέσματα σχετικών ερευνών. Μεταξύ άλλων, επισημαίνει: «Δεν μπορεί στην Ελλάδα του 2023 οι εργαζόμενοι να συμβιβάζονται με αυτήν την κατάσταση. Σήμερα υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες ώστε οι εργαζόμενοι καθολικά να απολαμβάνουν φθηνές και ποιοτικές διακοπές. Η ολόπλευρη ικανοποίηση των αναγκών του λαού δεν μπορεί να συμβαδίσει με την καπιταλιστική οικονομία που «ζει και αναπνέει» για τα κέρδη των λίγων.
Γι’ αυτό σήμερα είναι ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι αγωνιστικές διεκδικήσεις των εργαζομένων, των σωματείων, των φορέων του λαϊκού κινήματος για:
Γενίκευση του κοινωνικού τουρισμού με εξασφάλιση φτηνών καλοκαιρινών διακοπών και ολιγοήμερων διακοπών στη διάρκεια του χρόνου, τη διεύρυνσή του για όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τους συνταξιούχους. 30 ημέρες άδεια σε όλους τους εργαζόμενους και επίδομα άδειας 1 μισθό. Να δημιουργηθούν δωρεάν οργανωμένοι χώροι αναψυχής για όλους τους νέους, δημόσιοι, δωρεάν χώροι αναψυχής με ειδικό εξοπλισμό, υποδομές και εκπαιδευμένο προσωπικό για ΑμεΑ.
Κατάργηση της συμμετοχής των συνταξιούχων για τα εισιτήρια κοινωνικού τουρισμού για τις εκδρομές και τη λουτροθεραπεία. Μείωση κατά 50% της τιμής των εισιτηρίων και των ναύλων, χωρίς να δοθούν νέες επιδοτήσεις και προνόμια στους εφοπλιστές. Δωρεάν μετακινήσεις για ανέργους, φοιτητές, στρατευμένους, ΑμεΑ, χρονίως πάσχοντες. Μειωμένα εισιτήρια για συνταξιούχους, αναπληρωτές, πολύτεκνους κ.ά.
Κατάργηση των φόρων στα καύσιμα, της ρήτρας αναπροσαρμογής και των «πράσινων» χαρατσιών στο ηλεκτρικό ρεύμα. Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Επαναφορά του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ σε όλα τα νησιά κατά 50%».

 

Ιατρική εκδήλωση στο Μακρυχώρι

Για τη γονιμότητα και την υγεία της γυναίκας

Ιατρική εκδήλωση με θέμα «Γονιμότητα και υγεία της γυναίκας» διοργανώνει ο Δήμος Τεμπών, την Τετάρτη 5 Ιουλίου, στον χώρο του ΚΑΠΗ Μακρυχωρίου, στις 19:30.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής:
Χαιρετισμοί: Μιχαήλ Κουτσιλιέρης, ομ. καθηγητής Φυσιολογίας, Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής και πρόεδρος του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών (ΙΚΥ).
Κωνσταντίνος Πάντος, επιστημονικός διευθυντής Κλινικής «ΓΕΝΕΣΙΣ» Αθηνών, γεν. γραμματέας Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, αντιπρόεδρος ΕΛΙΤΟΥΡ, αντιπρόεδρος Παγκόσμιου Ιπποκράτειου Ινστιτούτου Ιατρών. Γεώργιος Μανώλης, δήμαρχος Τεμπών.
Διαλέξεις: «Εμμηνόπαυση - Θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης», από τον Γεώργιο Γαλάζιο, καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας ΔΠΘ, πρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής - Τμήμα Πάτρας.
«Διατήρηση γονιμότητας» από τον Νικόλαο Σαλάκο, καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας ΕΚΠΑ, αντιπρόεδρο Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής.
«Γονιμότητα και αναπαραγωγική αυτονομία: Η σημασία της ενημέρωσης» από τον Κωνσταντίνο Πάντο, επιστημονικό διευθυντή Κλινικής «ΓΕΝΕΣΙΣ» Αθηνών. «Ο ρόλος της ΑΜΗ στην πρόληψη γονιμότητας: Προϋποθέσεις και επιλογές» από τον Κωνσταντίνο Νταφόπουλο, καθηγητή Μαιευτικής Γυναικολογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, επιστημονικός υπεύθυνος ΜΙΥΑ και Τράπεζας Κρυοσυντήρησης Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας».

 

Βιωματικό εργαστήρι για την έμφυλη βία

Στην Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στη Λάρισα

Σήμερα, Δευτέρα 3 Ιουλίου, στις 19:00, στα γραφεία της Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στη Λάρισα (οδός Γαριτσίου 1 και Επισκοπής), θα πραγματοποιηθεί δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης-βιωματικό εργαστήρι, των μελών της Πανθεσσαλικής Ένωσης, από το επιστημονικό προσωπικό του «Ξενώνα Φιλοξενίας Γυναικών θυμάτων βίας και πολλαπλών διακρίσεων» του Δήμου Λαρισαίων, με θέμα «Το φαινόμενο της έμφυλης βίας και οι εμφανίσεις του».
Αναλυτικότερα θα συζητηθεί το έργο του Ξενώνα, και θα παρουσιαστεί στη συνέχεια μελέτη περίπτωσης, όπου μέσα από αυτή θα αναδυθούν τρόποι ενδυνάμωσης και θετικής ενίσχυσης προς τα μέλη της Ενωσης. Να τονίσουμε ότι σε νέες έρευνες που έχουν γίνει, εμφανίζεται ότι το 75% των ατόμων με αναπηρίες, δέχονται κάποιου είδους μορφή βίας στη ζωή τους, γεγονός που θα συζητηθεί στο βιωματικό εργαστήρι, όπως και η καμπάνια «Καμία και κανένας δεν είναι μόνος». Η Πανθεσσαλική Ένωση Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, απευθύνει πρόσκληση συμμετοχής στα μέλη της και όχι μόνο, στο βιωματικό εργαστήρι που θα πραγματοποιηθεί στα γραφεία της.

 

Δύο συνεδριάσεις αύριο στο Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων

Δύο συνεδριάσεις θα πραγματοποιήσει αύριο Τρίτη 4 Ιουλίου το Δημοτικό Συμβούλιο Λαρισαίων.
Η πρώτη θα ξεκινήσει στις 7.30 μ.μ. και στο πλαίσιό της θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, τα εξής θέματα: «Μίσθωση καταστημάτων προς στέγαση ΚΕΠ του Δήμου Λαρισαίων. Λήψη Κανονιστικής Απόφασης με θέμα: Έγκριση της μελέτης προσωρινής κυκλοφοριακής ρύθμισης (εργοταξιακού χαρακτήρα) του έργου «αντικατάσταση παλαιωμένων αγωγών ύδρευσης κεντρικής συνοικίας της Λάρισας» της ΔΕΥΑΛ.
Παράταση σύμβασης μίσθωσης έργου στο πλαίσιο του έργου
«Clever». Καθορισμός αριθμού μαθητευόμενων ΕΠΑ.Σ., Μαθητείας της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) για απασχόληση στον Δήμο Λαρισαίων κατά το σχολικό έτος 2023-2024. Έγκριση συγκρότησης της επιτροπής παρακολούθησης και παραλαβής της γενικής υπηρεσίας για το υποέργο 1 «Κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων» της πράξης «Αναδιοργάνωση των επιχειρήσεων εντός της περιοχής παρέμβασης ΣΒΑΑ Λάρισας / Κατάρτιση επαγγελματιών και εργαζομένων στη Βιώσιμη, Πράσινη και Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα». Έγκριση υποβολής αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την Εθνική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2024. Σύσταση επιτροπής παραλαβής φυσικού εδάφους για το δημοτικό έργο: «Δημιουργία εκτεταμένου δικτύου πεζοδρόμων και ποδηλατικών διαδρόμων (Αιόλου-Βυζαντίου-Ηρ. Πολυτεχνείου» κ.ά.
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ
Η δεύτερη συνεδρίαση, με ώρα έναρξης 9 μ.μ., αφορά ερωτήσεις που κατατέθηκαν από δημοτικούς συμβούλους και συγκεκριμένα στην ημερήσια διάταξη εντάσσονται οι ακόλουθες:  -Ερώτηση του κ. Ξηρομερίτη Μάριου της Δημοτικής Παράταξης «Λάρισα Μπροστά» με θέμα: «Θητεία αιρετών όλων των βαθμίδων». -Ερώτηση της Δημοτικής Παράταξης «Πρωτοβουλία Αξιών ΠΡ.ΑΞΙ. για τη Λάρισα» με θέμα: «Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας».

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass