«Μάχη» με τις κατσαρίδες στη Λάρισα

-Σε έξαρση το φαινόμενο -Οι πολίτες επιστρατεύουν συνεργεία απεντόμωσης για να διώξουν τους ανεπιθύμητους «επισκέπτες»

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2023 14:00

Η «μάχη» της κατσαρίδας καλά κρατεί στη Λάρισα. Το τελευταίο διάστημα βρίσκονται παντού κάνοντας την καθημερινότητα των πολιτών δύσκολη. Η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας, μετά από ένα μεγάλο χρονικό διάστημα βροχοπτώσεων, έφερε πολλές «επισκέψεις» από τα απεχθή και ανεπιθύμητα έντομα.


Μεγάλες, χρώματος καφέ και ιπτάμενες, είναι το είδος που φαίνεται να έχει επικρατήσει στην πόλη, προκαλώντας ταραχή στους πολίτες που τις βλέπουν τα βράδια να «μπουκάρουν» στα σπίτια.
Τόσο η ΔΕΥΑΛ όσο και τα ιδιωτικά συνεργεία απεντόμωσης εργάζονται πυρετωδώς για την αντιμετώπιση του φαινομένου, καθώς βασική προϋπόθεση για να εξολοθρευτούν είναι να γίνουν ψεκασμοί τόσο στους υπονόμους όσο και στα στεγανά και εσωτερικά των σπιτιών.
Ο κύριος Νίκος, συνεργάτης της εταιρείας απεντομώσεων «ΚΑΛΥΨΙΣ», εξηγεί στην «Ε» ότι «δεν πρόκειται για πρωτόγνωρο, αλλά σύνηθες φαινόμενο, αυτήν την εποχή. Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος νομίζει ότι πρέπει να προχωρήσει σε απεντόμωση τους θερινούς μήνες, ενώ αν αυτό γίνει από τον χειμώνα, με επανάληψη το καλοκαίρι, το φαινόμενο θα εξασθενήσει, σε συνδυασμό πάντα τους ψεκασμούς σε φρεάτια που κάνει η ΔΕΥΑΛ».
Πάντως, ο κ. Νίκος συστήνει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να επιλέγουν η απεντόμωση να γίνεται από εξειδικευμένα συνεργεία που χρησιμοποιούν κατάλληλα, ποιοτικά σκευάσματα και κάνουν τη δουλειά τους σχολαστικά.
«Η αλήθεια είναι ότι αυτήν τη περίοδο είναι σε έξαρση το φαινόμενο. Όλα όμως παίζουν ρόλο. Η γειτονιά, η πολυκατοικία και φυσικά η επιλογή των κατάλληλων επαγγελματιών που θα χρησιμοποιήσουν τα κατάλληλα σκευάσματα και θα ψεκάσουν σωστά στον χώρο. Βέβαια, μόνο η δουλειά μας πολλές φορές δεν φτάνει. Είναι πολλοί οι παράγοντες που επηρεάζουν το θετικό αποτέλεσμα μιας απεντόμωσης. Για παράδειγμα, αν κάνει απεντόμωση μια πολυκατοικία, αλλά δεν κάνουν τα διαμερίσματα, η δουλειά δεν είναι ολοκληρωμένη. Αν δεν έχουν ψεκαστεί τα φρεάτια επίσης. Πολλές φορές μπορεί κάποιος να τα έχει κάνει όλα σωστά και ξαφνικά να δει τις κατσαρίδες στο μπαλκόνι του, γιατί αυτές που εμφανίζονται είναι ιπτάμενες αμερικάνικου τύπου, οπότε εκεί δεν μπορείς να κάνεις κάτι. Έρχεται γιατί πετά. Πάντως σημαντικό είναι ο κόσμος να βάζει τις βάσεις από τον χειμώνα. Το ότι δεν τις βλέπουμε δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν. Κρυώνουν και δεν εμφανίζονται, φωλιάζουν σε ζεστά και υγρά μέρη. Όταν παρεμβαίνουμε εγκαίρως ελαχιστοποιούμε τις πιθανότητες εμφάνισής τους». Η ΔΕΥΑΛ ΨΕΚΑΖΕΙ ΦΡΕΑΤΙΑ
Όπως κάθε καλοκαίρι έτσι και φέτος, η ΔΕΥΑΛ, με εξωτερικό εξειδικευμένο συνεργάτη, υλοποιεί παρεμβάσεις πλησίον των δικτύων ομβρίων και ακαθάρτων, για την καταπολέμηση παντός είδους ανεπιθύμητων εντόμων (κατσαρίδες κ.λπ.) στην πόλη της Λάρισας.
Για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του φαινομένου της εμφάνισης των κατσαρίδων απαιτείται πέραν των παρεμβάσεων της ΔΕΥΑΛ, να γίνεται απεντόμωση από τους πολίτες και σε σημεία των κατοικιών ή των επιχειρήσεών τους. Διευκρινίζεται ότι οι ψεκασμοί των φρεατίων από τη ΔΕΥΑΛ, δεν επιλύουν συνολικά το πρόβλημα της εμφάνισης κατσαρίδων αν δεν γίνει από τους πολίτες συντονισμένη απεντόμωση των οικιών ή καταστημάτων τους, όπου το πρόβλημα εμφάνισης κατσαρίδων είναι έντονο.
Οι εφαρμογές απεντόμωσης εκτελούνται μετά από τηλεφωνική ενημέρωση της υπηρεσίας. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τη ΔΕΥΑΛ για να ζητούν ψεκασμό των φρεατίων τα οποία βρίσκονται πλησίον των οικιών ή των επιχειρήσεών τους. Η επικοινωνία μπορεί να γίνεται τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στον τηλεφωνικό αριθμό της ΔΕΥΑΛ 2410-687.199 και 2410-687.179 και όλες τις ημέρες και ώρες στο email info@deyal.gr

Της Νατάσας Πολυγένη
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass