Αρρώστησαν από τη ζέστη τα δέντρα της Λάρισας

-ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟΥ ΤΕΤΡΑΝΥΧΟΥ -«ΘΑ ΑΝΑΚΑΜΨΟΥΝ…» ΚΑΘΗΣΥΧΑΖΕΙ Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δημοσίευση: 16 Ιουλ 2023 15:20

Τα δέντρα «αρρώστησαν» στη Λάρισα. Οι καιρικές συνθήκες που επικράτησαν από τον Ιούνιο μέχρι και σήμερα, σε συνδυασμό με τις υψηλές θερμοκρασίες των τελευταίων ημερών, προκάλεσαν ραγδαία αύξηση του τετράνυχου, με αποτέλεσμα να ξεραίνονται και να ρίχνουν τα φύλλα τους, σαν να είναι η εποχή του φθινοπώρου.

«Είναι ένα περιοδικό φαινόμενο. Κάθε χρόνο εμφανίζεται τετράνυχος σε δέντρα της πόλης μας, αλλά φέτος έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και εκδηλώθηκε με μεγαλύτερη ένταση…» δηλώνει στην «Ε» η διευθύντρια της Διεύθυνσης Πρασίνου του Δήμου Λαρισαίων κ. Αγγελική Παπαδοπούλου. Αναλυτικότερα εξηγεί: «Είχαμε χαμηλές θερμοκρασίες τον Ιούνιο και η απότομη αύξησή τους τον Ιούλιο οδήγησε σε έκρηξη του πληθυσμού των ακάρεων του τετράνυχου, διότι τα συγκεκριμένα ακάρεα ευνοούνται από συνθήκες υψηλών θερμοκρασιών και χαμηλής υγρασίας, όπως έχουνε σήμερα». Σύμφωνα με την κ. Παπαδοπούλου, τα συμπτώματα είναι «κιτρίνισμα των φύλλων, ξήρανση και φυλλόπτωση», ενώ επισημαίνει ότι προσβάλλονται κυρίως οι φλαμουριές, αλλά και τα πλατάνια. Ο τετράνυχος έχει παρουσιαστεί σε μεγάλο αριθμό δέντρων στη Λάρισα, αλλά η κ. Παπαδοπούλου καθησυχάζει ότι «θα ανακάμψουν», ενώ επισημαίνει ότι είναι απαγορευτικό να ψεκάσουν και να το καταπολεμήσουν με φυτοφάρμακα.                               
Λ.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass