Απολογούνται σήμερα δύο διευθυντές για την κρίσιμη περίοδο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΙΚΟ ΟΡΟ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ – ΑΥΡΙΟ Ο ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΟΥ ΟΣΕ

Δημοσίευση: 18 Ιουλ 2023 14:00

Με τις απολογίες δύο στελεχών του ΟΣΕ που διετέλεσαν διευθυντές σε κρίσιμες περιόδους

συνεχίζει σήμερα ο Εφέτης Ανακριτής, Σωτ. Μπακαΐμης τη δικαστική έρευνα για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών τον περασμένο Φεβρουάριο. Για σήμερα είναι προγραμματισμένο να απολογηθεί ο νυν διευθυντής (σ.σ. ανέλαβε καθήκοντα από 1-10-2021) της Διεύθυνσης Συντήρησης Η/Μ Συστημάτων και Ηλεκτροκίνησης, Ζαχ. Στουρνάρας, όπως και ο πρώην γενικός διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, Γρηγ. Σαμπατακάκης ο οποίος διετέλεσε διευθυντής για την περίοδο από 21-3-2017 έως και 15-11-2019.
Η περίοδος θητείας των δύο συγκεκριμένων στελεχών θεωρείται κρίσιμη με αφορμή – μεταξύ άλλων - και τη μη αποκατάσταση της λειτουργίας της Ενιαίας Τηλεδιοίκησης Λάρισας στο τμήμα Δομοκός- Πλατύ μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στις 29 Ιουνίου 2019 στο ύψος του Εργοστασίου Ζαχάρεως.
Όπως επίσης και τη μη λειτουργία της φωτοσήμανσης της γραμμής στο τμήμα Λάρισας -Νέων Πόρων και τέλος στην ελλιπή λειτουργία του συστήματος GSM R (δικτύου κινητής τηλεφωνίας σιδηροδρόμου). Στοιχεία που ως γνωστόν συνέβαλλαν στην άσκηση δίωξης κατά συνολικά πέντε, νυν και πρώην στελεχών του ΟΣΕ.
Στο πλαίσιο αυτό χθες απολογήθηκε και ο πρώην διευθυντής (από 1-4-2017 έως και 30-9-2021) της Διεύθυνσης Σιδηροδρομικών Συστημάτων, Κων. Μουρουδέλης, ο οποίος μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος, ενώ ο μοναδικός όρος που του επιβλήθηκε ήταν η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.
Για αύριο Τετάρτη 19 Ιουλίου είναι προγραμματισμένο να απολογηθεί ο πρώην γενικός διευθυντής (από 1-12-2019 έως και 1-6-2020) της Γενικής Διεύθυνσης Δικτύου του ΟΣΕ, Π. Πανόπουλος.
Θα προηγηθεί ωστόσο η απολογία του προφυλακισμένου Επιθεωρητή του ΟΣΕ, Δημ. Νικολάου, για τον οποίο δεν έχουν μεταβληθεί τα αδικήματα της δίωξης, αλλά καλείται να απολογηθεί με αφορμή τον επαναπροσδιορισμό του κατηγορητηρίου που πλέον, πέραν των 57 θυμάτων της μετωπικής σύγκρουσης των δύο αμαξοστοιχιών, αφορά και στους 181 τραυματίες.
Με το ίδιο σκεπτικό θα κληθούν να απολογηθούν τις επόμενες ημέρες, ο προφυλακισμένος σταθμάρχης, Βασ. Σαμαράς, όπως και οι δύο σταθμάρχες της απογευματινής βάρδιας της 28ης Φεβρουαρίου 2023, Παν. Χαμηλός και Κων. Παυλόπουλος, οι οποίοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.
Υπενθυμίζεται πως ο 62χρονος Βολιώτης Επιθεωρητής του ΟΣΕ, Δημ. Νικολάου υπέβαλε αίτηση στον Εφέτη Ανακριτή, Σωτ. Μπακαϊμη για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης με περιοριστικούς όρους, αίτηση που – σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε» - αναμένεται να εξετάσει το Συμβούλιο Εφετών Λάρισας το επόμενο διάστημα και αφού προηγηθεί εισαγγελική πρόταση.
Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass