«Στα κάγκελα» οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης

«ΛΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ» ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕ ΧΘΕΣ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΔΗΜ. ΜΑΒΙΔΗΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΧΘΕΣ ΜΕ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑΛ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ - Ο ΔΗΜΟΣ ΑΝΤΛΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ 1.000 ΚΥΒ. ΝΕΡΟ ΤΗΝ ΩΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΟΙΚΙΑ

Δημοσίευση: 14 Σεπ 2023 14:20

Της Λένας Κισσάβου

Βιώνοντας δύσκολες στιγμές από τις πλημμύρες που κατέστρεψαν σπίτια και επιχειρήσεις, οι κάτοικοι της Νέας Σμύρνης ξέσπασαν χθες μετά την είδηση ότι είναι εκτός λειτουργίας ο Βιολογικός Καθαρισμός του Δήμου Λαρισαίων, που βρίσκεται δίπλα στα σπίτια τους.
Το γεγονός αυτό, που είχε ανακοινώσει προχθές ο Δήμος Λαρισαίων, πυροδότησε μεγάλες αντιδράσεις και οι κάτοικοι ζήτησαν επείγουσα συνάντηση με τη Δημοτική Αρχή, η οποία πραγματοποιήθηκε χθες, στο Δημαρχείο της Λάρισας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου.
Το θέμα του Βιολογικού τέθηκε πρώτο στη συζήτηση μεταξύ των κατοίκων και των αρμόδιων αντιδημάρχων, με τον αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΛ κ. Δημήτρη Μαβίδη να δηλώνει κατηγορηματικά ότι «τα λύματα από τον Βιολογικό Καθαρισμό δεν μπήκαν στη Νέα Σμύρνη», πως «οι αντλίες για τη διοχέτευση των λυμάτων της πόλης στον Βιολογικό λειτουργούν κανονικά, αλλά δεν λειτουργεί το σύστημα επεξεργασίας τους και αυτά καταλήγουν χωρίς επεξεργασία στον Πηνειό ποταμό».
Μάλιστα, επισήμανε ότι χθες βρέθηκε στον Βιολογικό Καθαρισμό κλιμάκιο της Γενικής Γραμματείας Περιβάλλοντος για να ελέγξει το πρόβλημα και την κατάσταση.
Απ’ την άλλη, οι κάτοικοι, αμφισβητώντας τα λεγόμενα του κ. Μαβίδη, διαμαρτυρήθηκαν ότι σε ορισμένα τμήματα της συνοικίας διαπιστώνουν υπερχείλιση φρεατίων και εκτιμούν πως είναι λύματα, με τον αντιπρόεδρο να απαντά πως «αν πράγματι πρόκειται για λύματα, τότε είναι από τους βόθρους που κάποιοι επιμένουν να διατηρούν στη συνοικία, ενώ δεν έχουν στεγανά και αντεπίστροφο…». Τόνισε δε, πως τα θυροφράγματα λειτούργησαν στις πλημμύρες και συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά.
Ένα άλλο σημαντικό θέμα που έθεσαν οι κάτοικοι είναι η πολυήμερη διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος. Ο κ. Μαβίδης επισήμανε ότι αρμόδια γι’ αυτό το πρόβλημα είναι η ΔΕΔΔΗΕ, την οποία είχαν καλέσει από την πρώτη στιγμή, αλλά ανταποκρίθηκε μόλις χθες!
Μάλιστα, ο ίδιος καταγγέλλει πως «η ΔΕΔΔΗΕ ολιγώρησε σε αυτήν την κρίσιμη κατάσταση…» και εξηγεί: «Έγιναν τρεις απόπειρες να μπουν συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ στον υποσταθμό της, που βρίσκεται στη συνοικία, όπου είχε εντοπιστεί το πρόβλημα. Ο Δήμος Λαρισαίων τραβούσε τα νερά, αλλά και τις τρεις φορές τα συνεργεία της ΔΕΔΔΗΕ δεν μπήκαν γιατί είχε 10 πόντους νερό!».
Κατέληξε δε, λέγοντας πως χθες τις πρωινές ώρες τα συνεργεία της ΔΕΔΗΕΕ αντιμετώπισαν αισίως το πρόβλημα στη Νέα Σμύρνη και διαβεβαίωναν ότι θα επανερχόταν την ίδια μέρα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε σπίτια και επιχειρήσεις.
ΑΝΤΛΗΣΗ ΥΔΑΤΩΝ
Συνεχίζεται στη συνοικία η άντληση υδάτων από τον Δήμο Λαρισαίων σε δρόμους και την Πυροσβεστική Υπηρεσία σε σπίτια και επιχειρήσεις.
Σύμφωνα με τον κ. Μαβίδη «αντλούνται καθημερινά 1.000 κυβικά νερό την ώρα…» και τα αντλητικά «βρίσκονται σε καίριες θέσεις λεκάνες».
Όπως συμπλήρωσε και ο αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Θ. Αδαμόπουλος, ο Δήμος Λαρισαίων έχει μισθώσει και ιδιωτικά βυτία, προκειμένου να γίνει πιο γρήγορα η άντληση και παράλληλα να μαζεύονται από την περιοχή τα νερά. Επισήμανε επίσης ότι σχεδιάζουν να αυξήσουν τον αριθμό των μισθωμένων βυτίων.
ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ
Την ανησυχία τους για την επόμενη μέρα με τις λάσπες και τη σκόνη στους δρόμους, εξέφρασαν οι κάτοικοι. Ο κ. Αδαμόπουλος τούς καθησύχασε λέγοντας πως σήμερα θα ακολουθήσει καθαρισμός όπου έχουν αποστραγγιστεί τα νερά, και συγκεκριμένα για τη διαδικασία τόνισε: «Συνεργεία του Δήμου εργάζονται πυρετωδώς. Καθαρίζουν τη λάσπη με φτυάρια, μαζεύουν τα ογκώδη αντικείμενα που έχουν καταστραφεί σε πλημμυρισμένα σπίτια και επιχειρήσεις και τα βάζουν σε ειδικούς κάδους που έχουμε τοποθετήσει στη συνοικία. Αντίστοιχη διαδικασία ακολουθούμε και στη συνοικία του Αγίου Θωμά.
Μετά από αυτά, ακολουθεί ο καθαρισμός με πιεστικά μηχανήματα με νερό για να καθαρίσουμε τους δρόμους».
Στη συνάντηση συμμετείχε και ο αντιδήμαρχος Διοίκησης κ. Δημήτρης Δεληγιάννης, ο οποίος εξήγησε στους κατοίκους τον σχεδιασμό του Δήμου για την αντιμετώπιση αυτού του πρωτόγνωρου φαινομένου.
«Να ρίξετε βάρος στην αποκατάσταση των προβλημάτων της συνοικίας της Νέας Σμύρνης, γιατί έχουμε υποστεί σοβαρές καταστροφές…» τόνισαν οι κάτοικοι και μεταξύ άλλων ζήτησαν επίσης «να καταγραφούν και να ληφθεί ειδική μέριμνα για τους άρρωστους πλημμυροπαθείς που βρίσκονται στα σπίτια τους, να γίνει απολύμανση με ειδικά φάρμακα στη συνοικία, να προχωρήσει το συντομότερο δυνατό η καταγραφή των ζημιών από το κλιμάκιο της ΔΑΕΦΚ, να γίνει άμεσα αποκομιδή σκουπιδιών, να προσφερθεί φαγητό και νερό σε όσους έχουν ανάγκη…» κ.ά.
Να επισημάνουμε ότι μικτά κλιμάκια των υπηρεσιών του Δήμου Λαρισαίων, καθημερινά παρέχουν τροφή και νερό στους πλημμυροπαθείς της Νέας Σμύρνης, με την Κοινωνική Υπηρεσία να βρίσκεται επίσης στις επάλξεις για παροχή βοήθειας σε άρρωστους, ΑμεΑ, ανήμπορους κ.ά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass