Αντεξαν τα έργα της Περιφέρειας

ΔΗΛΩΣΕ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΣ ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΗ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΠΛΗΜΜΥΡΙΚΑ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2023 16:44

Για τα πυρά που δέχεται η διοίκηση της Περιφέρειας Θεσσαλίας με αφορμή τις πλημμυρισμένες περιοχές που προκάλεσαν την παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου απάντησε ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός.
Σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας χαρακτήρισε «καλοδεχούμενη και επιβεβλημένη» την παρέμβαση του Αρείου Πάγου, προκειμένου, όπως είπε, «να σταματήσουν τα τερατώδη ψέματα και να λάμψει η αλήθεια». Ερωτηθείς για την κατάρρευση της γέφυρας του Ξηριά, έξι μόλις μήνες μετά την ολοκλήρωση των αντιπλημμυρικών έργων, ο Κ. Αγοραστός υποστήριξε πως οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας αφορούσαν την ενίσχυση της κοίτης του ποταμού. «Η γέφυρα έπεσε γιατί δεν άντεξε το φαινόμενο» είπε ο κ. Αγοραστός, ενώ για την περίπτωση του Ενιπέα διευκρίνισε πως «δεν είναι αρμόδια η Περιφέρεια», αναφέροντας παράλληλα πως κάθε έργο έχει κωδικό και εντάσσεται στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, ψηφίζεται από το Περιφερειακό, την Οικονομική Επιτροπή και παρακολουθείται από ελεγκτικούς μηχανισμούς. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας ακολούθως υποστήριξε πως όποιο έργο έγινε άντεξε, καταλήγοντας ότι ο ίδιος έχει «στοχοποιηθεί και με σταυρώνουν καθημερινά».
Ο Π. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Στο μεταξύ, επιβεβαιώνοντας χθεσινό ρεπορτάζ της «Ε», ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως «δεν έχει αλλάξει κάτι ως προς τη στήριξη στο πρόσωπο του περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού. Η Δικαιοσύνη, ως οφείλει με τον ανεξάρτητο ρόλο της, θα διενεργήσει έρευνα και πρέπει να συνεχιστεί η έρευνα αυτή για να δοθούν απαντήσεις. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει κάνει πάνω από 60 έργα της τάξης των 147 εκατ. ευρώ, καθαρισμό 400.000 χλμ., αντιπλημμυρικά έργα. Παραμένει το στάτους της υποστήριξης της ΝΔ στο πρόσωπο του κ. Αγοραστού», ανέφερε στην απάντησή του ο κ. Μαρινάκης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass