«Δεν έχουν πάρει ακόμα τα χρήματα απ’ τον σεισμό»

Ο Γ. ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΣΤΟΥΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟΥ

Δημοσίευση: 16 Σεπ 2023 15:30

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής του ΚΚΕ με επικεφαλής τον βουλευτή Γ. Λαμπρούλη και τον Γ. Παπαδούλη δημοτικό σύμβουλο Λάρισας, περιόδευσε στο Κουτσόχερο, με τον κ. Λαμπρούλη να δηλώνει αμέσως μετά: «Η μεγάλη πλημμύρα, ήρθε και αποτελείωσε τους κατοίκους του χωριού, αφού εδώ και τρία χρόνια χτυπήθηκε από τον σεισμό και από τότε και μετά αρκετές οικογένειες συνεχίζουν να μένουν ακόμα σε κοντέινερ δεν έχουν αποκατασταθεί οι ζημιές, με την πλημμύρα έχασαν και την αγροτική παραγωγή και όλα τα υπάρχοντά τους.


Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι έχουν εγκαταλειφτεί από Κράτος, Περιφέρεια και Δήμο, μάλιστα από χθες που αποκαταστάθηκε το ρεύμα σταμάτησαν να τους πηγαίνουν φαγητό και νερό, δεν έχει πάει ούτε ένα μηχάνημα μετά την υποχώρηση των νερών για να καθαριστούν οι λάσπες και φερτά υλικά, άλλα και τα νεκρά ζώα και πτηνά που αρχίζει η αποσύνθεσή τους με σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.
Τα δε κοντέινερ τα έχει μεταφέρει το νερό και θέλουν επανατοποθέτηση με μηχανήματα και υλικά για να μπορούν να κατοικηθούν…
Η αποκατάσταση της καταστροφής γίνεται με τα ίδια κριτήρια που αντιμετωπίζεται και η πρόληψή της.
Με μια «βοήθεια» που θα περιορίζεται στα όρια της λεγόμενης «δημοσιονομικής πειθαρχίας», και όχι στο ύψος των λαϊκών αναγκών.
Για τον ίδιο λόγο και οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τις αποζημιώσεις δεν καλύπτουν το 100% της καταστροφής, ενώ και για προηγούμενες καταστροφές οι πληγέντες δεν έχουν πάρει τα χρήματα και βοήθεια που τους υποσχέθηκαν εδώ και χρόνια και δεν έχουν αποκαταστήσει τις καταστροφές από τον σεισμό…».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass