Πάνω από εκατό στειρώσεις ζώων στον Δήμο Τεμπών

ΤΟ ΝΕΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΖΩΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑΣ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2023 13:30

«Στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τεμπών πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 100 στειρώσεις αδέσποτων ζώων τον τελευταίο χρόνο. Έχουν πραγματοποιηθεί εμβολιασμοί από αντιλυσσικά εμβόλια και έχουν τοποθετηθεί τσιπάκια και δωρεάν τσιπάκια σε ζώα συντροφιάς, ιδιοκτησίας από ευπαθείς ομάδες πληθυσμού» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Δήμου Τεμπών κ. Γκανάτσιος και υπεύθυνος για τη διαχείριση των αδέσποτων και ζώων συντροφιάς.


Επίσης, τόνισε ότι «σε διάφορα σημεία έχουν τοποθετηθεί ταΐστρες τροφής και νερό. Ο Δήμος Τεμπών και το αρμόδιο Γραφείο έχουν προμηθευτεί εξοπλισμό, όπως μικρά και μεγάλα κλουβιά για φύλαξη αδέσποτων, αρπάγες και σκάνερ για έλεγχο τοποθέτησης τσιπακιών. Ακόμη, ο Δήμος έχει προβεί σε πολλές υιοθεσίες αδέσποτων.
Συνεχίζοντας τις προσπάθειες για τη διαχείριση του προβλήματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ο Δήμος Τεμπών προμηθεύθηκε όχημα, το οποίο διαμόρφωσε σύμφωνα με τις προβλεπόμενες προδιαγραφές και χρησιμοποιείται για την περισυλλογή των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.
Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε και απέστειλε στο Υπουργείο Εσωτερικών το επιχειρησιακό σχέδιο διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς ετήσιας διάρκειας.
Βασικοί άξονες του επιχειρησιακού σχεδίου είναι οι παρακάτω: Αύξηση των πιστώσεων που αφορούν τις Υπηρεσίες για την ευζωία και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Αύξηση των πιστώσεων για προμήθεια φαρμάκων – εμβολίων για αδέσποτα ζώα.
Αύξηση των πιστώσεων για προμήθεια τροφής για αδέσποτα ζώα.
Αύξηση δαπάνης προστασίας και διαχείρισης αστικής πανίδας. Περισυλλογή, φροντίδα και μεταφορά αδέσποτων ζώων. Σύμβαση με ιδιώτη για υπηρεσίες περισυλλογής αδέσποτων ζώων.
Προμήθεια λοιπού πάγιου εξοπλισμού. Υπηρεσία ψύξεως νεκρών ζώων. Πραγματοποίηση δωρεάν σήμανση των δεσποζόμενων ζώων των ευπαθών ομάδων και των κτηνοτρόφων του Δήμου μας ήδη υλοποιείται με δαπάνη του Δήμου. Προγραμματισμός για διανομή έντυπου υλικού (φυλλάδια) για προαγωγή της φιλοζωίας στα σχολεία, προγραμματισμός για διανομή έντυπου υλικού (φυλλάδια) για ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα εθελοντισμού για τα αδέσποτα ζώα συντροφιάς, αλλά και ενημέρωση σχετικά με τις κυρώσεις περί μη συμμόρφωσης με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας.
Όλες οι ανωτέρω δραστηριότητες χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Εσωτερικών και από ίδια έσοδα του Δήμου Τεμπών.
Τέλος, δημοπρατήθηκε και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα πάρει τον δρόμο της υλοποίησης η δημιουργία Δημοτικού καταφυγίου, το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών.
Δημιουργία μητρώου εθελοντών. Το πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων λειτουργεί υπό την εποπτεία του αρμόδιου αντιδημάρχου, κ. Γκανάτσιου Ζήση, σε συνεργασία με το Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου, με ιδιώτη κτηνίατρο και με ιδιώτη περισυλλογέα.
Βασική προτεραιότητα αποτελεί η συλλογή περισσότερων ζώων, η οδήγηση στον κτηνίατρο για τη σήμανση, τον εμβολιασμό και τη στείρωση και στη συνέχεια η επανατοποθέτηση στο φυσικό τους περιβάλλον.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γεώργιος Μανώλης ανέφερε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Είμαστε η Δημοτική Αρχή, την οποία τη χαρακτηρίζουν τέσσερις λέξεις: ανανέωση, εμπειρία, αξιοπιστία, σταθερότητα. Πραγματικά όσα δεσμευτήκαμε προεκλογικά έχουν πραγματοποιηθεί! Σύνθημά μας: Δεσμευτήκαμε; Το πράξαμε. Αντιμετωπίζουμε με ειλικρίνεια και αποφασιστικότητα όσα προβλήματα έχουν ανακύψει. Έχουμε προβεί σε πολλές ενέργειες, ώστε να αντιμετωπίσουμε το ζήτημα των αδέσποτων. Ο αντιδήμαρχος κ. Γκανάτσιος έχει καταβάλει υπεράνθρωπες προσπάθειες και κάθε μέρα, κάθε ώρα είναι πάντα στο καθήκον να εξυπηρετήσει τον κάθε δημότη ξεχωριστά. Τον ευχαριστώ θερμά για την όλη προσπάθεια. Επίσης, ευχαριστώ τον προϊστάμενο του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Μπετχαβέ, και τον γεωπόνο, κ. Θέμη Ασημακόπουλο, για την άψογη συνεργασία σε όλο αυτό το εγχείρημα. Όπως και τον κτηνίατρο, κ. Δημήτρη Ντάβα, για την υπομονή και τη συνεργασία, στην προσπάθεια που κάνουμε να διαχειριστούμε το μέγαλο πρόβλημα των αδέσποτων. Τέλος, παρακαλώ θερμά εσάς τους πολίτες να συνεχίσετε να είστε κοινωνοί του συγκεκριμένου ζητήματος και να συνεργαζόσαστε με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο και το αρμόδιο Γραφείο του Δήμου μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass