«Γυρίζουμε σελίδα στον Δήμο Τεμπών»

ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΟΛΛΑΤΟΥ ΣΕ ΜΑΝΩΛΗ ΓΙΑ ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΕΡΓΩΝ * «ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗ ΔΕΥΑ» * ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΚΟΥΡΙΟ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2023 10:10

«Στις 9 Οκτώβρη γυρίζουμε σελίδα. Επανερχόμαστε σε πορεία ανάπτυξης και προοπτικής. Συνεχίζουμε με το κεφάλι ψηλά και το βλέμμα χαμηλά, με ταπεινότητα, αλλά και σιγουριά, ένα έργο που διακόπηκε το 2019».
Αυτό τόνισε ο υπ. δήμαρχος Τεμπών Κώστας Κολλάτος, μιλώντας στις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσεις του συνδυασμού του, χθες στο Συκούριο και προχθές το βράδυ στο Μακρυχώρι (φωτ.).


Ενώπιον μεγάλου πλήθους ο κ. Κολλάτος κάλεσε τους συνδημότες του σε ενότητα, διαρκή αγώνα πόρτα-πόρτα μέχρι την τελευταία στιγμή, αλλά με ταπεινότητα και πολιτικό πολιτισμό, ώστε «η 9η Οκτωβρίου να σημάνει την επανεκκίνηση του Δήμου Τεμπών, μετά από μια 4ετία χαμένων ευκαιριών και χαμηλών προσδοκιών».
Αναφερόμενος στην απερχόμενη Δημοτική Αρχή έκανε λόγο για μια θητεία αδιαφάνειας, ανυπαρξίας έργων και με μελανά σημεία στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, σημειώνοντας ενδεικτικά τα ακόλουθα:
«Η ΔΕΥΑ Τεμπών έχει βουλιάξει στα χρέη. Οφείλει στον Δήμο 2,3 εκατ. ευρώ και στον ΔΕΔΔΗΕ 1,9 εκατ. ευρώ μόνο για το κόστος της ενέργειας. Αν προσθέσουμε και τις οφειλές προς τους προμηθευτές, τότε ξεπερνούν τα 5 εκατ. ευρώ. Κι αυτό που έκανε η Δημοτική Αρχή Μανώλη, ήταν να μεταφέρει την υπηρεσία της άρδευσης από τη ΔΕΥΑ στον Δήμο, επιβαρύνοντας τα ανταποδοτικά. Επικαλούνται μονίμως το υψηλό κόστος της ενέργειας. Ενώ, όμως, το 2018 ψήφισαν και αυτοί στο Δημοτικό Συμβούλιο τη δημιουργία Ενεργειακής Κοινότητας από κοινού με τον Δήμο Αγιάς, δεν εφάρμοσαν την απόφαση. Αντί μιας δημοτικής επένδυσης, έσπευσαν να παραχωρήσουν εκατοντάδες στρέμματα στο Χειμάδι σε ιδιώτες για τη δημιουργία Φ/Β πάρκων».
Επικριτικός ήταν ο κ. Κολλάτος και στο θέμα του νερού, καταλογίζοντας έλλειψη πληροφόρησης και σύγχυση σε ΔΕΥΑΤ και Δήμαρχο, ο οποίος έλεγε ότι το νερό στο Καστρί Λουτρό είναι κατάλληλο προς πόση, ενώ στα Μεσάγγαλα όχι, την ώρα που και οι δύο οικισμοί υδρεύονται από την ίδια δεξαμενή! Κι ενώ το Συντονιστικό Όργανο πληροφορούσε ότι σε 20 από τις 25 κοινότητες το νερό ήταν μη πόσιμο, η ΔΕΥΑΤ έκανε λόγο μόνο για 6 χωριά».
Τέλος, έψεξε τη Δημοτική Αρχή για αδράνεια και σειρά παραλείψεων, όπως π.χ. στις αποζημιώσεις των αμυγδαλοπαραγωγών (όπου εξαιρέθηκαν τα Τέμπη για τις ζημιές του 2019, σε αντίθεση με τους συναδέλφους τους της Μαγνησίας), τη -χωρίς διαμαρτυρία- απώλεια εσόδων από τη μεταβίβαση της διαχείρισης της ΒΙ.ΠΕ. στην ΕΤΒΑ, τη μη διεκδίκηση του Κέντρου Πληροφόρησης της Κοιλάδας των Τεμπών, κ.ά.
Ακολούθως, αναφέρθηκε στις κεφαλαιώδεις αναπτυξιακές και προγραμματικές προτεραιότητες του συνδυασμού του, ενώ αφιέρωσε μεγάλο τμήμα των ομιλιών του στις τοπικού χαρακτήρα παρεμβάσεις και δεσμεύσεις του.
ΣΤΟ ΜΑΚΡΥΧΩΡΙ
Έτσι, για το Μακρυχώρι εστίασε στα εξής:
-Στην τακτική αποκομιδή απορριμμάτων και την επίσπευση δημιουργίας πράσινου σημείου. Πρόκειται, είπε, για ένα περιβαλλοντικό έργο, για το οποίο κάναμε πριν 4 χρόνια μελέτη, αλλά δεν ξεκίνησε ποτέ.
-Στη μελέτη και κατασκευή αποχετευτικού δικτύου στο Μακρυχώρι. Με τον Βιολογικό Καθαρισμό των Γόννων να απορροφά και τα λύματα Μακρυχωρίου.
- Στη συντήρηση της αγροτικής οδοποιίας σε μόνιμη βάση, ειδικά μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα.
-Στον φωτισμό και τη συντήρηση των παιδικών χαρών.
-Στην κατασκευή γηπέδου 5x5, που ενώ το 2018 είχε ενταχθεί στον «Φιλόδημο», αυτό δεν έγινε.
-Στην ενίσχυση Πολιτιστικού Κέντρου και Βιβλιοθήκης Μακρυχωρίου.
ΣΤΟ ΣΥΚΟΥΡΙΟ
Στο Συκούριο ο Κων. Κολλάτος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο φράγμα της περιοχής, η δημιουργία του οποίου έχει εγκριθεί από το 2019. «Οι διαδικασίες μελέτης και κατασκευής θα επιταχυνθούν, είπε, καθώς πρόκειται για ένα έργα που θα λύσει προβλήματα ύδρευσης και εμπλουτισμού του υδροφορέα, ενδεχομένως δε και άρδευσης».
Δεσμεύτηκε ακόμη για:
-Ολοκληρωμένο έργο εσωτερικής οδοποιίας στο Συκούριο μετά τα έργα φυσικού αερίου και αποχέτευσης.
-Ανάπτυξη Κισσάβου και Σπηλιάς, ώστε να καταστεί τουριστικός προορισμός.
*Τόσο στο Μακρυχώρι όσο και στο Συκούριο ο κ. Κολλάτος δεσμεύτηκε να στηρίξει την τρίτη ηλικία και τους Συλλόγους του Μακρυχωρίου: Μορφωτικού, Γυναικών, Αθλητικού και Κυνηγετικού. Τέλος, ιδιαίτερη αναφορά έκανε στη νέα γενιά, αναγγέλλοντας τη σύσταση γραφείου απασχόλησης, ώστε νέοι του Δήμου να βρίσκουν δουλειά μέσα από τη συνεργασία του ΟΑΕΔ με επιχειρήσεις της περιοχής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass