Η έρευνα για τα Τέμπη «να φτάσει ψηλά»

ΕΠΑΝΕΛΑΒΑΝ ΧΘΕΣ ΟΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΜΠΩΝ ΖΗΤΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2023 13:26

Την ανάγκη η έρευνα για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη να «φτάσει ψηλά», και παράλληλα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες της κύριας ανάκρισης ζήτησαν εκπρόσωποι του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών κατά την επίσκεψή τους, χθες το μεσημέρι στη νέα διευθύνουσα της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας Σοφία Αποστολάκη, με αφορμή και την πρόσφατη ανάληψη καθηκόντων της.
Προσερχόμενος στο Δικαστικό Μέγαρο Λάρισας ο εκπρόσωπος του Συλλόγου Πληγέντων Δυστυχήματος Τεμπών, Χρ. Κωνσταντινίδης, σε δήλωσή του, μεταξύ άλλων, τόνισε πως «ήρθαμε να κάνουμε μία συνάντηση με την καινούργια Εισαγγελέα για το θέμα του εγκλήματος των Τεμπών, να δηλώσουμε δύο πολύ σημαντικά θέματα: Πρώτον, την κωλυσιεργία των δικαστικών αρχών όσον αφορά το κατηγορητήριο που δεν ανεβαίνει προς τα πάνω σε πιο γρήγορους ρυθμούς και επίσης ότι δεν έχουν καλεστεί οι άνθρωποι που έχουν συγκαλύψει το έγκλημα» υπενθυμίζοντας τη μήνυση που έχουν καταθέσει κατά αιρετού.
Για να προσθέσει ότι «είναι η πρώτη επαφή που θα κάνουμε» συνάντηση «με την καινούργια Εισαγγελέα, θα δούμε τι διαθέσεις υπάρχουν, εμείς είμαστε αποφασισμένοι να το πάμε μέχρι το τέρμα, θα το δηλώσουμε, δεν θα σταματήσουμε πουθενά. Υπάρχει σοβαρότατο έγκλημα στα Τέμπη και πρέπει οι δικαστικές αρχές να το καταλάβουν».
Για να προσθέσει, με αφορμή και την πορεία των ερευνών, ότι έχουν κληθεί «για προανάκριση κάποια διευθυντικά στελέχη» από τις εταιρείες, «αλλά για εμάς το κατηγορητήριο θα έπρεπε να είναι πολύ υψηλότερα» κατονομάζοντας διευθυντικά στελέχη που κατά την άποψη του Συλλόγου θα έπρεπε να έχουν κληθεί.
Ο κ. Κωνσταντινίδης ολοκληρώνοντας σημείωσε πως «εμείς θα είμαστε εδώ για να έχουμε καθημερινή παρουσία από εδώ και πέρα πλέον, μέχρι το τέλος της προανακριτικής διαδικασίας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass